Салат з кальмаром і крабовими
паличками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №276)
![]() | 16 травня 2023р. |
![]() | 69 |

Чищені кальмари облити окропом (не більше 20 секунд) і одразу промити під гарячою водою.
Забрати плівку ззовні і в середині.
Відварити кальмари по одному в підсоленій киплячій воді протягом 1 хвилини.
Важливо їх не переварити, бо стануть жорсткими і несмачними.
Кальмари охолодити і нарізати соломкою, перекласти в салатник.
Крабові палички нарізати соломкою.
Перекласти в салатник.
Огірки нарізати навпіл. Моркву очистити. Натерти огірки і моркву соломкою на терці для моркви по-корейські. Додати в салатник.
Додати консервовану кукурудзу.
Приготувати соус: змішати майонез, лимонний сік, оливкову олію і соєвий соус.
Заправити салат.
• кукурудза – 1/2 банки
• крабові палички – 150 гр.
• морква – 1 шт.
• огірок – 3 шт.
• майонез – 120 гр.
• соєвий соус – 1 ст.л.
• сік лимона – 2 ст.л.
• олія оливкова – 1 ст.л.
• перець
• сіль – 1 ч.л. (для варіння кальмара)
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
1 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити. Моркву очистити від шкірки, натерти на грубій терці...

у миску розбийте яйця, додайте цукор, сіль, вершкове масло або маргарин. Інгредієнти збийте. До маси додайте сметану і гашене соду. Перемішавши...

Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками...

Баклажан наколіть виделкою і викладіть на лист, застелений пекарським папером. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин до появи підпалин. Періодично відкривайте духовку та перевертайте овоч для рівномірного запікання. Готовий баклажан злегка остудити, а потім очистити від шкірки і видалити плодоніжку...

Печериці нарізати тонкими пластинками, перець соломкою, а курку невеликими шматочками. На сковороді розтопити 1 ст.л. вершкового масла і обсмажити курку з двох сторін...

Відварити картоплю в шкірці, після почистити і нарізати. Яйця відварені нарізати на кубики...

Для заправки перемішати виделкою в мисці олії, мед і гірчицю. Курку порізати соломкою...

В глибоку посудину викласти кетчуп, соєвий соус, мед, гірчицю, аджику, копчену паприку, чорний мелений перець і сіль, натерти часник і добре все перемішати. Грудинку змастити приготовленим соусом...

У глибоку миску просійте борошно. В окрему миску викладіть свіжі дріжджі. Додайте половину цукру і влийте трохи теплого молока. Акуратно перемішайте до повного розчинення дріжджів, а потім влийте тепле молоко, що залишилося. Перемішайте. У суміш, що вийшла, всипте трохи борошна і перемішайте. Має вийти маса, консистенція якої нагадує рідку сметану...

Добре вимити картоплю. Ножем зробити паралельні надрізи на картоплі (поперек). Будьте обережні: не розріжте картоплю до кінця. Твердий сир і плавлений сир нарізати тонкими скибочками...