Фарширований перець в духовці
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №28)


Кількість голосів: 7


Чистимо, миємо цибулю та часник, подрібнюємо їх за допомогою мясорубки або блендера.

Фарш беремо готовий або приготуємо самостійно і додаємо до нього цибулю та часник, солимо та перчимо.

Промитий рис відварюємо до напівготовності.

Моркву чистимо і миємо, натираємо на великій тертці та обсмажуємо на сковороді з додаванням олії.

Твердий сир подрібнюємо на тертці. Окремо у мисці змішуємо сир із майонезом, перемішуємо.

З’єднуємо м’ясний фарш з рисом. Начинка може бути найрізноманітнішою за вашим смаком: овочі, мясний фарш, сир, печериці, інші компоненти. Наприклад, фарширований перець з курячим філе та соєвим соусом, з квасолею або кус-кусом, бринзою та яйцями, помідорами і моцарелою.

Перці миємо, розрізаємо на дві половинки у вигляді човників, видаляємо ніжку і насіння. У кожну частинку перцю вкладаємо начинку, зверху кладемо шар моркви, а після цього сир із майонезом.

Деко або форму для випікання змащуємо соняшниковою олією, викладаємо в неї фаршировані перці, випікаємо у розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин. Фарширований перець у духовці можна приготувати також в рукаві.

Готові апетитні перці подаємо зі свіжою зеленню. Смачного!


• 500 гр м’ясного фаршу
• 2 морквини
• 1 цибулина
• 2 зубчики часнику
• 200 гр сиру
• 0,50 склянки рису
• 200 гр майонезу
• 2 ст. л. олії
• Сіль, перець, спеції






ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Капуста з огірками на зиму

Капусту тонко нашаткувати. Можна брати молоду капусту, а можна стару. Підготовлену капусту пересипати в каструлю, в якій буде тушкуватися наше блюдо. Влити олію і 9% оцет, додати сіль і цукор. Перемішати руками й трохи віджати, щоб капуста пустила сік. Залишити каструлю в стороні, поки займаєтеся іншими овочами. ...

Салат «Асорті» з капусти і овочів

Очищаємо і промиваємо всі овочі. Почнемо з підготовки баклажанів. Їх потрібно нарізати брусочками товщиною близько 1 см. солимо, перемішуємо і даємо постояти до виділення соку. Хвилин через 20-30 складаємо баклажани в друшляк, добре промиваємо і віджимаємо руками. Тонко шаткуємо капусту, дуже важливо нарізати саме тонко, щоб салат мав більш ніжну консистенцію. Моркву шаткуємо на овочерізці або тертці. Цибулю нарізаємо досить товстими кільцями (ширина 0,4 см)....

САЛАТ ВЕСНЯНИЙ

Відварюємо яйця. Нарізаємо пекінську капусту соломкою. Кладемо нарізану капусту в салатник. Потім, нарізаємо огірки тонкими кружечками, а кружечки – соломкою. Додаємо огірки до капусти. Зелену цибулю нарізаємо дрібно і додаємо до овочів. ...

Піца на сковороді

1. Готуємо тісто: у глибокій мисці змішати яйця, сметану і майонез. Додати борошно, добре перемішати. Тісто має вийти рідким, трохи густішим за сметану. 2. Велику сковороду змастити олією. Вилити на сковороду тісто і рівномірно розгладити по дну. ...