Картопля, гриби, м’ясо запечені
в духовці
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №29)

22 травня 2022р.
156


Вибирайте свинячий ошийок, так страва виходить набагато смачніша.

Картоплю ріжемо тонкими кружечками по 5 мм завтовшки.

М’ясо ріжемо не великими порційними шматочками, солимо і перчимо, посипаємо улюбленими спеціями і добре втираємо суміш в м’ясо.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і починаємо обсмажувати на соняшниковій олії. Коли цибуля стане напівм’яким, додаємо гриби, різані скибочками і обсмажуємо до готовності – випаровування рідини.

Деко змащуємо олією і викладаємо смужками картоплю і м’ясо.

Сметанно змішуємо з гірчицею, сіллю і перцем, змащуємо картоплю і м’ясо цим соусом.

Зверху викладаємо цибулю з грибами і посипаємо тертим сиром.

Накриваємо деко фольгою і запікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів близько 50 хвилин.

Знімаємо фольгу і допікаємо ще 5 – 10 хвилин до рум’яної скоринки зверху.

Порада: картоплю з м’ясом ви можете посипати ароматними травами і свіжою зеленню і потім викладати інші інгредієнти.


• цибуля – 3 шт
• картопля – 800 г;
• шампіньйони – 800 г;
• свинина – 800 г;
• сметана – 3 ст.л;
• гірчиця – 1 ч.л;
• сіль, перець, спеції;
• сир – 200 г.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 12)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
120


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Кекс з гарбуза та кави

Гарбуз очистити, порізати шматочками і запекти до мякості. Другий варіант - гарбуз можна відварити до готовності. Готовий гарбуз перебити блендером до стану пюре...

Мясний суп-пюре (від 1 року)

Філе індички вимити, нарізати невеликими кубиками та варити 10 хв. Перший бульйон злити, мясо знову залити окропом і варити на повільному вогні ще 40 хв. Овочі вимити, очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками. Моркву можна натерти на тертці. Нарізані овочі додати в бульйон і варити суп до готовності, приблизно 20-25 хв.⠀ Остиглий супчик збити занурювальним блендером до повного зникнення грудочок, так, щоб утворилася однорідна маса. Суп ще...

Гарбузове варення з апельсином та лимоном

Очищаємо гарбуз від шкірки, видаляємо насіння. Нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо гарбуз у каструлю. Засипаємо його 500 г цукру. Ретельно миємо цитрусові. Натираємо цедру одного апельсина та лимона на дрібній тертці. Додаємо її до цукру, що залишився. Добре перемішуємо. Вижимаємо сік із двох апельсинів. Вливаємо його до гарбуза. Всипаємо мелену корицю та цедру, перемішану з цукром. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Варимо протягом години...

Капуста з буряком

Капусту (невеликі головки) розрізати на 4 частини. Буряк помити, почистити і нарізати кружками або соломкою...

Овочевий салат із свіжої капусти з редискою

Свіжу капусту нашаткувати і прим’яти. Огірок натерти на терці для корейської моркви, редиску натерти на дрібній терці...

Салат із броколі з тунцем і чорносливом

Суцвіття броколі скласти в салатник, посолити, легенько прим’яти, щоб пустили сік. Тунець розім’яти і додати до броколі...

Салат із баклажанів з печерицями на зиму

Усе порізати, скласти у каструлю (крім оцту), довести до кипіння, варити 40 хв, додати оцет, варити ще 5 хв, розкласти у гарячі стерильні банки, закрутити, вкутати до охолодження. Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку...

Літній салат з капусти і моркви з вареною ковбасою

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...

Салат з тунцем і сиром

Порубати яйця. Злити рідину з рибної консерви. Нарізати. Отримані шматки відправити до яєць. Нашаткувати цибулю. Змішати з консервою. Нарізати сир і помідор. Підготовлені кубики відправити до риби. Наламати листя салату, нарізати оливки. Помістити в салат. Підсолити. Влити майонез. Перемішати...

Салат з фасоллю і сиром

Злити рідину з фасолі. Огірок порізати соломкою...