Картопля з м’ясними кульками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №3)

17 травня 2022р.
745


Овочі (цибулю, моркву) почистити, дрібно порізати, обсмажити. Рис відварити. У фарш додати приготовані овочі та рис.

З рисово-м’ясної суміші формуємо невеликі кульки, діаметр близько 4-5 см.

Картоплю розрізаємо на тонкі пластинки або кола.

Починаємо формувати блюдо. На дно форми викладаємо пластинки картоплі, далі - м’ясні кульки. Випікати страву протягом 20 хвилин, режим виставити на 180 С.


• картопля - 0,5 кг;
• цибуля - невелика головка;
• фарш (можна використовувати той, що більше любите: свинячий, яловичий) - 200 г;
• морква - 1 коренеплід;
• рис 140-160 г;
• томатна паста - 15 мл;
• сир твердих сортів - 50 г;
• сметана - 30 мл;
• рослинна олія - 30 мл;
• сіль;
• вода - стакан або 200 мл;
• приправи за смаком.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 13)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
130


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Кабачки з сиром в духовці

Кабачки і помідори нарізати кружальцями. Викласти в форму, чергуючи один з одним...

Капуста квашена зі спеціями

До пошаткованої капусти додають сіль і потрохи вминають. Далі одразу перекладають у сухі чисті трилітрові банки: шар капусти, лаврове листя, кілька горошин духм’яного і чорного перцю, тмин, далі знову шар капусти. І так чергувати кілька разів. Добре втрамбувати капусту, щоб та пустила сік. У банку втиснути пластикову кришку, тільки перевернутим боком, і закрити капроновою кришкою. Банки одразу поставити на холод. Капусту в банках не перемішувати, не випускати гази...

Салат з консервованим тунцем

Відварити яйця. В тунець додати гірчицю, мед, сіль, перець...

Салат з руколою, куркою і прошутто

Куряче філе приправляємо сіллю, перцем, сушеним часником, приправою для курки, поливаємо оливковою олією. Після чого випікаємо в духовці 25 хв при температурі 180 градусів. Запечене філе нарізаємо тонкими слайсами...

Чебуреки на горілці

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води)...

Хачапурі з сиром

Всипте половину борошна у миску. Всередині борошна зробіть долонею кратер та налийте туди кефір. Додайте соду та починайте місити тісто. Спочатку робіть це ложкою, потім - руками. Додайте другу частину борошна та рослинну олію - тісто стане еластичнішим і не прилипатиме до рук. Якщо тісто все одно липне до рук, змастіть їх олією та продовжуйте замішування. Зробіть із тіста кулю, загорніть у харчову плівку та лишіть «відпочивати» на...

Смажені пиріжки з горохом

Горох промивають, заливають холодною водою в пропорції 1:2. Варять спочатку на сильному (до закипання), а потім на слабкому вогні 50-70 хвилин. За цей час кашу кілька разів перемішують, в кінці солять за смаком. Боби повинні розваритися практично до стану пюре. Якщо маса здасться рідкуватий, нічого страшного, в остиглому стані вона стане набагато щільніше. Каші дають трохи охолонути і перебивають заглибним блендером (або тиснуть толкушкой для...

Курячі тефтельки з томатною заливкою

Прокрутити філе куряче з цибулею через м’ясорубку. З’єднати з рисом і посолити...

Салат із баклажанів з помідорами

Баклажани почистити від шкірки і нарізати кружальцями товщиною 5-6 мм, обсмажити їх на сковорідці до золотого кольору. Викласти баклажани на паперові серветки, щоб позбутися зайвої олії...

Вечеря з лаваша

Сир, ковбасу і варені яйця натерти. Нарізати зелень і томати...