Картопляні зрази з м’ясною
начинкою
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №30)

22 травня 2022р.
76


Відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре з яйцями, заправляємо різними спеціями, щоб зрази вийшли не тільки смачними, а й ароматними.

Цибулю дрібно ріжемо і починаємо обсмажувати в олії, додаємо терту моркву, тушкуємо до готовності.

Додаємо в овочі фарш, перемішуємо, солимо та перчимо, всипаємо різні спеції, зелень, часник і обсмажуємо масу до готовності. Якщо виходить сухувато, додайте шматочок вершкового масла.

Охолоджене пюре з картоплі змішуємо з борошном і вимішуємо тісто.

Щоб формувати зрази, руки змочуйте водою.

Робимо зрази з начинкою, обвалюємо в борошні і обсмажуємо в олії.

Подаємо таку смачну страву зі сметаною та різними соусами, салатами зі свіжих овочів, гарнірами.

Замість м’ясного фаршу, відмінно підходять обсмажені печериці з цибулею, морквою та тертим сиром.


• картопля, 1.2 кг;
• яйця, 4 шт.;
• цибуля, 150 г;
• морква, 80 г;
• фарш асорті, 300 г;
• свіжа зелень, сіль, спеції;
• борошно, 4 ст. л;

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 5)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
50


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Пиріжки з яйцем і цибулею без дріжджів

у миску розбийте яйця, додайте цукор, сіль, вершкове масло або маргарин. Інгредієнти збийте. До маси додайте сметану і гашене соду. Перемішавши...

Салат з фасоллю і сиром

Злити рідину з фасолі. Огірок порізати соломкою...

Котлети з картоплею, запечені в духовці

У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, яйце, сіль і перець за смаком. Добре вимішати. Помідори нарізати дрібними шматочками, додати сметану і перемішати...

Салат з морської капусти і крабових паличок

Варені яйця порізати кубиками, викласти в миску, додати морську капусту. Дрібно нарізати крабові палички. Порізати цибулю...

Салат з куркою та ананасом

Відваріть яйця вкруту, охолодіть і дрібно поріжте. Дуже дрібно поріжте цибулю, замаринуйте її з цукром і оцтом на 10 хвилин...

Запечена картопля з зеленню

Картоплю помити, почистити і нарізати довільними дольками. Закинути дольки картоплі в киплячу підсолену воду. Дати закипіти і варити на сильному вогні рівно 2 хвилини. Потім, не швидко, викласти картоплю на друшляк і обдати холодною водою...

Суп з броколі на курячому бульйоні

З курки знімаємо шкіру, щоб суп не був занадто жирним. Розрізаємо птицю на шматки. Очищаємо ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо їх, одну моркву ріжемо на великі кубики. Одну цибулину подрібнюємо. Половину стебел селери промиваємо і ріжемо на великі відрізки. Розміщуємо в каструлю курку, шматочки моркви, стебла селери, цибулю, горошки чорного перцю і лавровий лист. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні сорок хвилин, періодично знімаючи...

Картопля з фаршем в горшочку

До фаршу додати нарізану картоплю, цибулю, часник, зелень. Додати майонез або сметану. Посолити, поперчити за смаком. Викласти всі інгредієнти в горшочок. Влити воду і столову ложку олії...

Капуста квашена класична

Капусту ріжуть на чотири частини, шаткують, виминають дуже обережно. Перемішують із сіллю і тісно складають у підготовлений емальований посуд. Посипають шаром моркви. Потім притискають гнітом, щоб сік повністю покрив капусту. Капусту три дні тримають у приміщенні, щоб вкисла. Потім гніт знімають і капусту перемішують, щоб випустити газ. Далі ще добу тримають у теплі, щоб „дозріла”. А потім перекладають у трилітрові банки. Сік повинен повністю покрити капусту в банці...

Мідії з помідорами

Мідій розморозити, промити, обсушити й викласти в сковороду. Обсмажити протягом 3 хвилин. Помідори помити, обсушити й нарізати. Цибулю почистити, помити й нашаткувати. Зелений салат помити й обсушити. Часник почистити і подрібнити. Цибулю, помідори, часник та зелень змішати. Додати сіль, перець й залишити на 15 хвилин. Додати в овочі мідій, перемішати й перекласти в салатник...