Картопляні зрази з м’ясною
начинкою
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №30)

22 травня 2022р.
25


Відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре з яйцями, заправляємо різними спеціями, щоб зрази вийшли не тільки смачними, а й ароматними.

Цибулю дрібно ріжемо і починаємо обсмажувати в олії, додаємо терту моркву, тушкуємо до готовності.

Додаємо в овочі фарш, перемішуємо, солимо та перчимо, всипаємо різні спеції, зелень, часник і обсмажуємо масу до готовності. Якщо виходить сухувато, додайте шматочок вершкового масла.

Охолоджене пюре з картоплі змішуємо з борошном і вимішуємо тісто.

Щоб формувати зрази, руки змочуйте водою.

Робимо зрази з начинкою, обвалюємо в борошні і обсмажуємо в олії.

Подаємо таку смачну страву зі сметаною та різними соусами, салатами зі свіжих овочів, гарнірами.

Замість м’ясного фаршу, відмінно підходять обсмажені печериці з цибулею, морквою та тертим сиром.


• картопля, 1.2 кг;
• яйця, 4 шт.;
• цибуля, 150 г;
• морква, 80 г;
• фарш асорті, 300 г;
• свіжа зелень, сіль, спеції;
• борошно, 4 ст. л;

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 5)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
50


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
ФОКАЧЧА З ОЛИВКАМИ ТА ЗЕЛЕННЮ

Дріжджі перемішати із сіллю та цукром, а потім залити водою. У отриману суміш додати рослинну олію та борошно і вимішувати тісто до отримання еластичної маси. Покласти тісто в миску, накрити харчовою плівкою і залишити щонайменше на 1 годину. Оливки нарізати кружальцями, часник пропустити через прес, а зелень нарубати. Додати оливки, часник та зелень у тісто і ретельно перемішати. Розкатати тісто в тонкий пласт, викласти на лист і залишити...

Салат з тунцем і овочами

Редьку салатну очистити, розрізати на 4 частини, нарізати дуже тонко. Оливки нарізати тоненькими кільцями...

Салат з морської капусти і буряка

Почистити варений буряк, нарізати невеликими кубиками. Зелену цибулю помити, посушити і дрібно нарізати...

КОТЛЕТКИ З ЯЙЦЯ ТА КАБАЧКА (від 1 року)

Відварити 4 яйця, почистити, натерти на великій тертці. Кабачок помити, натерти на дрібній тертці. Перемішати варені яйця із сирим виделкою, додати кабачок та сир. Викласти ложкою на пергамент і випікати до золотистої скоринки за 160 °C...

Пиріжки з мясом і грибами

Спочатку потрібно підігріти воду, додайте туди трохи солі, цукор і дріжджі. Перемішайте вміст каструльки, потім влийте в неї три столові ложки олії. Вбийте туди ж одне яйце, злегка перемішайте. Вилийте заготовку для тесту в глибоку миску, туди ж додайте половину просіяного борошна. Постійно перемішуючи, додайте другу частину. Вимішуйте тісто ложкою, потім з’єднайте руки. Скачайте отриману суміш в кулю, накрийте рушником. Залиште на годину в теплому...

Салат з тунцем і білою квасолею

Червону цибулю нарізати півкільцями. Замаринувати цибулю в суміші води, цукру і яблучного оцту протягом 20 хв. Половину моркви нарізати тонкими скибочками. Залити гарячою підсоленою водою і відварити близько 1хв. Перекинути моркву на сито і облити холодною водою. ...

Печінковий торт

Печінку очистити від плівок, помити і пропустити через м’ясорубку. Потім в печінкову масу додати яйця, просіяне борошно, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. У розігріту з рослинною олією сковороду викласти частину печінкової маси, рівномірно розподіливши, і смажити коржик з обох боків до рум’яності. З рештою маси вчинити так само...

Літній салат з капусти і моркви з вареною ковбасою

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...

Чебуреки на горілці

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води)...

Рагу з мясним фаршем і овочами (в мультиварці)

Цибулю почистити, дрібно посікти, покласти в чашу мультиварки, додати олію, ввімкнути режим «Смаження» і обсмажити цибулю до прозорості. Додати фарш і обсмажувати ще 5–7 хвилин з відкритою кришкою, періодично помішуючи і розбиваючи грудки. Додати помідори з соком, овочі, прованські трави, цукор, добре перемішати. Ввімкнути режим «Тушкування» на 40 хвилин. Приправити сіллю й перцем, додати потовчений часник і дрібно нарізані листочки петрушки...