Салат із броколі з тунцем і
чорносливом
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №319)

20 травня 2023р.
1634


Суцвіття броколі скласти в салатник, посолити, легенько прим’яти, щоб пустили сік.

Тунець розім’яти і додати до броколі.

Нарізати чорнослив на невеликі шматочки, подрібнити горіхи і додати в салат.

Нарізати яйця дольками.

Приготувати заправку: змішати сметану з лимонним соком, гірчицею, кропом і спеціями.

Заправити салат.


• 300 гр. суцвіття броколі
• 1 баночка тунця
• 100 гр. чорносливу
• 50 гр. волоських горіхів
• 2 варені яйця
• сіль
• для соусу:
• 150 гр. сметани
• 1 ч.л. діжонської гірчиці
• 1-2 ст.л. лимонного соку
• сіль, мелений перець, сушений часник
• гілочка кропу

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 3)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
30


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з баклажанів, перцю, помідорів

Помідори пропустити через мясорубку. Баклажани очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл, засипати сіллю на 15-20 хвилин, щоб видалити гіркоту. Промити, обсушити, нарізати великими кубиками. Перець нарізати соломкою. Часник і гострий перець – довільно...

Салат з тунцем і макаронами

Відварити макарони згідно рецепту вказаному на упаковці, злити воду. Огірки нарізати кубиками...

Персиковий пиріг із безе

Заморожене вершкове масло натерти на терці й посікти з борошном у крихту. Збити жовтки додати цукор, сіль, додати суміш борошна з вершковим маслом. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати і викласти в застелену пергаментним папером форму, формуючи бортики. Тісто в кількох місцях проштиркнути виделкою...

Капуста з буряком на зиму

Поставте на вогонь каструлю з необхідною кількістю води. Додайте сіль і закип’ятіть. Повинен вийти розсіл на смак більш солоний, ніж звичайний бульйон. Капусту слід вимити, а потім нарізати досить великими шматками. Очистити та нарізати буряк великими шматочками. Перець очистити та нарізати кружечками, часник очистити від лушпиння...

Салат з буряка і кукурудзи

Цибулю порізати тоненько півкільцями. Зелень дрібно порізати...

Малосольні огірки в пакеті

Огірки вимити, висушити, нарізати на четвертинки. Скласти в пакет...

Баклажани з часником і зеленню без стерилізації на зиму

Беремо баклажани і готуємо їх: миємо, нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на 30 хв. – щоб прибрати гіркоту. Утворену воду зливаємо. На соняшниковій олії підсмажуємо нарізані баклажани з 2-х сторін до зарум’янювання...

Салат «Гриби під шубою»

Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності. Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій. Готуємо заправку для салату, змішавши майонез з соєвим соусом і бальзамічним оцтом. В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі...

Салат з картоплі і маринованих грибів

Відварити картоплю в мундирі. Охолодити. Нарізати більшими кубиками...

Рибний суп із консервованої скумбрії в олії

Візьміть продукти згідно з рецептурою. Коренеплоди помийте щіткою та очистіть від шкірки за допомогою ножа. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину нарубати товстими кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте довільно. У товстостінну каструлю налийте гарячу воду і закиньте овочі. Додайте горошини перцю, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування коренеплодів. Коли овочі практично будуть зварені, відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу...