Салат із броколі з тунцем і
чорносливом(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №319)
![]() | 20 травня 2023р. |
![]() | 1634 |

Суцвіття броколі скласти в салатник, посолити, легенько прим’яти, щоб пустили сік.
Тунець розім’яти і додати до броколі.
Нарізати чорнослив на невеликі шматочки, подрібнити горіхи і додати в салат.
Нарізати яйця дольками.
Приготувати заправку: змішати сметану з лимонним соком, гірчицею, кропом і спеціями.
Заправити салат.
• 1 баночка тунця
• 100 гр. чорносливу
• 50 гр. волоських горіхів
• 2 варені яйця
• сіль
• для соусу:
• 150 гр. сметани
• 1 ч.л. діжонської гірчиці
• 1-2 ст.л. лимонного соку
• сіль, мелений перець, сушений часник
• гілочка кропу
(всього голосів: 3)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
3 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Помідори пропустити через мясорубку. Баклажани очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл, засипати сіллю на 15-20 хвилин, щоб видалити гіркоту. Промити, обсушити, нарізати великими кубиками. Перець нарізати соломкою. Часник і гострий перець – довільно...

Відварити макарони згідно рецепту вказаному на упаковці, злити воду. Огірки нарізати кубиками...

Заморожене вершкове масло натерти на терці й посікти з борошном у крихту. Збити жовтки додати цукор, сіль, додати суміш борошна з вершковим маслом. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати і викласти в застелену пергаментним папером форму, формуючи бортики. Тісто в кількох місцях проштиркнути виделкою...

Поставте на вогонь каструлю з необхідною кількістю води. Додайте сіль і закип’ятіть. Повинен вийти розсіл на смак більш солоний, ніж звичайний бульйон. Капусту слід вимити, а потім нарізати досить великими шматками. Очистити та нарізати буряк великими шматочками. Перець очистити та нарізати кружечками, часник очистити від лушпиння...

Цибулю порізати тоненько півкільцями. Зелень дрібно порізати...

Огірки вимити, висушити, нарізати на четвертинки. Скласти в пакет...

Беремо баклажани і готуємо їх: миємо, нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на 30 хв. – щоб прибрати гіркоту. Утворену воду зливаємо. На соняшниковій олії підсмажуємо нарізані баклажани з 2-х сторін до зарум’янювання...

Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності. Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій. Готуємо заправку для салату, змішавши майонез з соєвим соусом і бальзамічним оцтом. В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі...

Відварити картоплю в мундирі. Охолодити. Нарізати більшими кубиками...

Візьміть продукти згідно з рецептурою. Коренеплоди помийте щіткою та очистіть від шкірки за допомогою ножа. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину нарубати товстими кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте довільно. У товстостінну каструлю налийте гарячу воду і закиньте овочі. Додайте горошини перцю, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування коренеплодів. Коли овочі практично будуть зварені, відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу...