Салат із баклажанів з помідорами(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №347)
![]() | 31 травня 2023р. |
![]() | 110 |

Баклажани почистити від шкірки і нарізати кружальцями товщиною 5-6 мм, обсмажити їх на сковорідці до золотого кольору.
Викласти баклажани на паперові серветки, щоб позбутися зайвої олії.
Болгарський перець очистити і нарізати соломкою.
Помідори нарізати кружками.
Дрібно порізати зелень.
Перекласти все в глибоку миску, додати подрібнений часник, посолити і поперчити.
Заправити салат соком половини лимона і добре перемішати.
• помідор – 3-5 шт.
• болгарський перець (різних кольорів) – 2 шт.
• зелень (кріп, петрушка) – 50 гр.
• часник – 2-3 зубчика
• лимон – 1/2 шт.
• сіль, чорний перець
• олія для смаження
(всього голосів: 3)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
3 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Для початку розтопимо 100 г вершкового масла і наллємо його в миску. Додамо 200 мл сметани, одне яйце, дрібку солі та перемішаємо. Просіюємо 300 г борошна і дві чайні ложки розпушувача. Замішуємо м’яке та еластичне тісто. Загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на деякий час...

Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати. У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп...

Червону цибулю нарізати півкільцями. Замаринувати цибулю в суміші води, цукру і яблучного оцту протягом 20 хв. Половину моркви нарізати тонкими скибочками. Залити гарячою підсоленою водою і відварити близько 1хв. Перекинути моркву на сито і облити холодною водою. ...

Шинку і сир нарізати дрібним кубиком. Гриби нарізати скибками...

Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...

Огірки вимити, висушити, нарізати на четвертинки. Скласти в пакет...

Молоду велику картоплю добре помити щіткою. Зварити в мундирі до готовності...

Огірки нарізати невеликими кубиками або соломкою. Також кубиками або соломкою нарізаємо куряче філе...

Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...

Готуємо (миємо, очищаємо) всі овочі. Капусту нарізаємо тонко на спеціальній шатківниці або ножем. Моркву можна нарізати тоненькою соломкою, але простіше і швидше можна буде підготувати коренеплоди, скориставшись теркою. Часник пропускаємо через прес і розтираємо ложкою, додавши дрібку солі. Порада! Якщо ви не любите гостре або не можете їсти гострі страви за станом здоров’я, то кількість часнику можна скоротити або зовсім прибрати цей овоч зі списку...