Салат з язиком і печерицями(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №348)

31 травня 2023р.
89


Помити язик. Залити холодною водою і поставити варити.

Коли вода закипить, позбирати всю піну.

Додати цибулю, лавровий лист, трішки посолити.

Варити на слабкому вогні свинячий язик 1,5 години, якщо яловичий, то – 2 години.

Відварений язик залити холодною водою.

Очистити від шкірки, нарізати соломкою.

Обсмажити на олії цибулю, нарізану кубиками, до золотистого кольору.

Нарізати печериці, додати їх до цибулі і обсмажити. Посолити і поперчити.

Огірки нарізати соломкою.

Яйця нарізати кубиками.

Змішати в мисці язик, огірки, яйця, печериці і горошок.

Соус:

Змішати сметану і майонез, додати гірчицю.

Заправити салат соусом.

Перемешати.


• язик – 500 гр.
• печериці – 500 гр.
• цибуля – 1 шт.
• олія – 4 ст.л.
• сметана -2 ст.л.
• майонез – 2 ст.л.
• горошок – 1 банка
• гірчиця французька – 1 ч.л.
• огірок маринований – 4 шт.
• яйця – 2 шт.
• сіль
• перець

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Суп з броколі на курячому бульйоні

З курки знімаємо шкіру, щоб суп не був занадто жирним. Розрізаємо птицю на шматки. Очищаємо ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо їх, одну моркву ріжемо на великі кубики. Одну цибулину подрібнюємо. Половину стебел селери промиваємо і ріжемо на великі відрізки. Розміщуємо в каструлю курку, шматочки моркви, стебла селери, цибулю, горошки чорного перцю і лавровий лист. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні сорок хвилин, періодично знімаючи...

Салат з вареною яловичиною

Варену яловичину нарізаємо на кубики. Також нарізаємо огірки...

Маринований оселедець з цибулею

Очищене філе оселедця нарізати на порційні шматки. Викласти в скляну миску де буде маринуватися оселедець. Змішати 9% оцет і воду у співвідношенні 1:3. Нарізати цибулю півкільцями і трохи зім’яти руками. Додати цибулю до оселедця і залити оцтом з водою. Для аромату додати декілька горошин перцю і лавровий листок. Маринувати оселедець 5-6 годин в холодильнику...

Літній салат з капусти і моркви з вареною ковбасою

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...

Салат з кукурудзою та консервованим тунцем

Зливаємо рідину з банки, розминаємо виделкою консервований тунець. Невеликими кубиками нарізаємо огірок, сир, яйця та зелену цибулю. Додаємо кукурудзу...

Полуничне морозиво

Збийте жовтки з цукром, крохмалем і ваніліном. Додайте сік лимона. Закипятіть молоко. Постійно помішуючи, введіть тонкою цівкою збиті жовтки. І на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Охолодіть...

Салат з шинкою і грибами

Шинку і сир нарізати дрібним кубиком. Гриби нарізати скибками...

Овочевий салат з розпеченою олією

Огірки ріжемо соломкою і перекладаємо в глибоку миску. Туди ж натираємо моркву, ріжемо соломкою солодкий перець. Слідом шаткуємо в миску зелену цибулю, слайсами нарізаємо часник, шаткуємо всю зелень. Додати спецій: висипаємо в салат гострий перець, сіль, паприку і в останню чергу поливаємо все розпеченим рослинним маслом...

Гострий салат з червоної капусти

Шаткуємо червонокачанну капусту за допомогою шинкування або просто гострим ножем. Перець очищаємо, розрізаємо навпіл уздовж, а потім ріжемо поперек тонкими смужками. Половинками кілець нарізаємо ріпчасту цибулю. Щоб смак салату був більш м’яким, можна використовувати червону цибулю. Складаємо овочі в об’ємний посуд, посипаємо сіллю і перетираємо руками. Розкладаємо салат в чисті півлітрові баночки (можна використовувати посуд об’ємом 0,75 літра). Кип’ятимо воду з додавання цукру і насіння...

Салат з тунцем і білою квасолею

Червону цибулю нарізати півкільцями. Замаринувати цибулю в суміші води, цукру і яблучного оцту протягом 20 хв. Половину моркви нарізати тонкими скибочками. Залити гарячою підсоленою водою і відварити близько 1хв. Перекинути моркву на сито і облити холодною водою. ...