Грецький салат(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №352)
![]() | 1 червня 2023р. |
![]() | 75 |

Всі овочі добре вимити.
Перець нарізати великими шматочками.
Помідор нарізати на 4 дольки.
Огірки нарізати великими кубиками.
Цибулю – півкільцями.
Все викласти в глибоку миску, додати суміш перців.
Заправка:
Змішати оливкову олію, сіль, орегано, винний оцет і лимонний сік.
Полити заправкою овочі.
Залишити трохи заправки для сиру.
Перемішати обережно овочі.
Листя салату нарвати на частини і викласти на тарілку в якій буде подаватися салат.
Викласти суміш овочів на листя салату.
Сир фета нарізати кубиками.
З оливок злити воду.
Викласти кубики сиру і оливки на овочі.
Заправку, яка залишилася полити по сиру.
Посипати трохи орегано.
Салат подавати не перемішуючи!
• помідори черрі – 5 шт.
• огірки короткі – 2 шт.
• червона цибуля – 1/2 шт.
• оливки без кісточок – 1/2 банки
• орегано сухий
• сир фета – 100 гр.
• оливкова олія – 4 ст.л.
• винний оцет – 1 ч.л.
• сіль
• суміш перців – 1/2 ч.л.
• сік лимона – 2 ст.л.
• листя салату – 30 гр.
(всього голосів: 5)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
5 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Один стакан молока змішати з цукром і поставити на вогоннь. Другий стакан молока змішати з манною крупою і пудингом. Додати суміш в гаряче молоко і варити на помірному вогні, помішуючи, щоб не було грудочок...

Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності. Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій. Готуємо заправку для салату, змішавши майонез з соєвим соусом і бальзамічним оцтом. В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі...

Гомілки викласти в миску, додати сметану, паприку, сіль, перець і перемішати. Залиишити маринуватися на 20 хвилин. Сметану можна замінити на майонез. У капусти зняти верхні пошкоджені листя, видалити серединку, нашаткувати. Капусту краще брати молоду, в неї більш ніжне листя, тому в готовій страві вона получиться більш м’яка і соковита...

Курячі сердечка відварити в підсоленій воді. Охолодити, нарізати на 2 частини...

Один кабачок (трохи більше середнього) натремо на крупній тертці, присолити (1/2 ч. лож.) і залишити на кілька хвилин. Коли кабачок виділить багато соку, добре відіжмемо. У фарш додамо натерту цибулину (на крупній тертці), посічену зелень, часник, сіль і перець. Добре перемішуємо, мясна складова нашого блюда готова! ...

Візьміть продукти згідно з рецептурою. Коренеплоди помийте щіткою та очистіть від шкірки за допомогою ножа. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину нарубати товстими кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте довільно. У товстостінну каструлю налийте гарячу воду і закиньте овочі. Додайте горошини перцю, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування коренеплодів. Коли овочі практично будуть зварені, відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу...

Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром. Розбити яйця й перемішати. Всипати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності. Яблука почистити, видалити насіння, подрібнити. Потушкувати у вершковому маслі до м’якості...

Картоплю та моркву відварити та натерти на крупній тертці. Плавлений сир також натерти на крупній тертці. Яйця зварити накруто, відокремити білки від жовтків. Білки натерти на крупній тертці, жовтки ― на дрібній. Консерви розімяти виделкою та змішати з подрібненою цибулею...

Нашаткувати тоненько капусту. Додати сіль, зім’яти руками...

Приготувати заправку для салату. Для цього потрібно змішати сік лимона, олію, гірчицю і рідкий мед...