Салат з беконом і сиром(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №371)
![]() | 11 липня 2023р. |
| 1169 |

Салат і помідори промити, обсушити.
В мисці змішати олію, лимонний сік, вичавлений часник, сіль, перець, трави.
Хліб нарізати невеликими шматочками, залити приготовленою заправкою.
Запікати при температурі 180 градусів 10 хв.
Тим часом обсмажити на сухій сковорідці нарізані шматочки бекону.
Дрібно нарізати пармезан, помідори розрізати на дві частини.
Нарвати листя салату руками, скласти в глибоку миску.
Додати помідори, бекон і сухарики.
Трішки полити оливковою олією і лимонним соком.
Посипати пармезаном, перемішати.
Подавати салат одразу, поки хрумкі сухарики.
• помідори черрі – 200 гр.
• салат листовий – 5-6 листів
• сир пармезан – 50 гр.
• батон – 100 гр.
• оливкова олія – 2 ст.л. + для заправки
• сік лимонний – 1 ст.л. + для заправки
• часник – 1-2 зубчики
• трави ароматні сушені – 1 ч.л.
• сіль
• перець чорний молотий
(всього голосів: 11)
| СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
| 11 | 0 |
Всі рецепти
Салати
Перші страви
Другі страви
Випічка
Десерти
Консервація
Закуски
Дитяче меню
Корисні поради
Рейтинг рецептів
Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рис відварити 15 хвилин, майже до готовності і остудити. Овочі відварити 5-7 хвилин, остудити і нарізати кубиками, додати в рис. Змішати яйце з молоком, влити в суміш овочів та рису. Викласти готове тісто у форми для пудингу, запікати в духовці за 180 градусів 20 хвилин. Можна приготувати на водяній бані або пароварці...

Поріжте часник та цибулю, моркву натріть на великій тертці, гарбуз почистіть і поріжте кубиками. Протушкуйте овочі без олії близько 5 хвилин, поки цибуля не буде мякою. Додайте гарбуз, залийте курячим бульйоном або окропом і варіть, поки гарбуз не буде готовим. Перемістіть протушковані овочі в чашу блендера та зробіть однорідне пюре. Перекладіть пюре в каструлю, додайте молоко, доведіть до кипіння. Густоту супчика можна регулювати, додаючи трохи окропу або бульйону...

Всі необхідні інгредієнти мають бути кімнатної температури, тому краще підготувати їх заздалегідь. ...

Баклажани порізати тонкими скибочками, добре посолити та залишити на 30 хвилин. Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю...

Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...

Дріжджі розімяти із сіллю та цукром, а потім додати до них воду і залишити на 7-10 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. У отриману суміш додати масло, перемішати. Потім поступово додати муку, замісити еластичне тісто. Покласти тісто в миску, накрити рушником чи плівкою і залишити на годину у теплому місці. Добре вимішати тісто. Форму для хліба присипати борошном, покласти в неї тісто, накрити плівкою або рушником і залишити...

Гарбуз вимийте та обсушіть. Розріжте навпіл, видаліть начинки, а потім почистіть від шкірки гострим ножем. З цибулини зніміть лушпиння. Коренеплоди обдайте під краном водою, помийте щіткою і видаліть шкірку овочечисткою. Цибулю настругайте довільно. Морквину натріть терткою. У товстостінну каструлю влийте олію без запаху. Складіть овочі і спассеруйте до м’якого стану. Очищений гарбуз наріжте великими квадратиками. Надішліть до овочів і підрум’яньте, періодично перевертаючи. Картоплю розріжте на кубики. Надішліть до...

Тісто виходить рідке, як сметана. Вилийте його на пательню, змащену маслом і вже зверху покладіть будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки). Залийте майонезом, і зверху посипте товстим шаром сир...

Перед консервацією баклажани гарненько помити, далі нашаткувати соломкою тоненькою. Посипати їх сіллю, дати постояти близько години. Далі вимити овочі, що залишилися. Моркву подрібнити за допомогою спеціальної корейської терки. У перцю видалити плодоніжки з насінням, а решта нашаткувати смужками...

Печінку очистити від плівок, помити і пропустити через м’ясорубку. Потім в печінкову масу додати яйця, просіяне борошно, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. У розігріту з рослинною олією сковороду викласти частину печінкової маси, рівномірно розподіливши, і смажити коржик з обох боків до рум’яності. З рештою маси вчинити так само...


