Салат з кабачків в медовому
соусі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №387)
![]() | 7 вересня 2023р. |
![]() | 168 |

Кабачки вимити, нарізати кружальцями по 1 см.
Петрушку помити і дрібно нарізати.
Кабачки скласти в каструлю, посолити, додати чорний мелений перець і петрушку. Залишити так на пів години.
Часник очистити і натерти на найменшій терці.
Приготувати маринад: з’єднати мед (якщо густий - підігріти на водяній бані) з оливковою олією, часником і оцтом.
З кабачків злити утворену рідину, залити маринадом, перемішати.
Розкласти готовий салат по чистим банкам, стерилізувати 30 хв (для банок ємністю 0,5 л), закатати, охолодити. Забрати на зберігання в прохолодне приміщення.
• петрушка - 1 пучок;
• сіль - 1 ч. ложка (без гірки);
• мелений чорний перець - 1/3 ч. ложки.
• Для маринаду:
• оливкова олія - 200 мл;
• оцет 6% - 4 ст. ложки;
• мед - 3 ч. ложки;
• часник - 4 середні зубчики.
(всього голосів: 2)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
2 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Картоплю відварити, відцідити, потовкти, додати яйця, борошно, крохмаль, сіль, перець, перемішати. Обсмажити на маслі цибулю і подрібнені печериці (окремо), додаємо дрібно порізаний кріп. Сформувати зрази з грибною начинкою, посмажити з двох боків на олії...

Велику сковорідку розігріти на сильному вогні. Налити трошки олії і викласти одразу печериці...

Сир перекласти в глибоку тарілку, вбити в нього яйця, додати сіль, цукор, манну крупу, розпушувач, ваніль, крохмаль і розм’якшене при кімнатній температурі масло; За допомогою міксера збити масу, щоб вона стала більш соковитою і ніжною, додати мак за смаком, перемішати; У форму покласти пергамент, вилити туди тісто і готувати 60 хвилин в духовці при 180 градусах...

Гриби очистити, вимити, помістити в каструлю і, заливши підсоленою теплою водою, довести до кипіння. Злити гарячу воду і додати 2 склянки холодної води. Знову довести до кипіння...

Порізати цибулю і часник на квадрати, обсмажити. Викласти туди ж м’ясо невеликими шматками, потримати ще пару хвилин на вогні. Додати подрібнену картоплю, перець, моркву, спеції за смаком...

Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати. У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп...

Картоплю відварити. Цибулю нарізати, додати цукор, оцет, воду і поставити на 10 хв...

Курячу грудинку розріжте вздовж на 2 частини та трохи відбийте. Додайте сіль та перець. Сир твердий натріть на дрібній терці. Він додасть страві ніжний смак та золотаву скоринку...

Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...

Капусту (невеликі головки) розрізати на 4 частини. Буряк помити, почистити і нарізати кружками або соломкою...