Салат з кабачків в медовому
соусі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №387)
7 вересня 2023р. | |
69 |
Кабачки вимити, нарізати кружальцями по 1 см.
Петрушку помити і дрібно нарізати.
Кабачки скласти в каструлю, посолити, додати чорний мелений перець і петрушку. Залишити так на пів години.
Часник очистити і натерти на найменшій терці.
Приготувати маринад: з’єднати мед (якщо густий - підігріти на водяній бані) з оливковою олією, часником і оцтом.
З кабачків злити утворену рідину, залити маринадом, перемішати.
Розкласти готовий салат по чистим банкам, стерилізувати 30 хв (для банок ємністю 0,5 л), закатати, охолодити. Забрати на зберігання в прохолодне приміщення.
• петрушка - 1 пучок;
• сіль - 1 ч. ложка (без гірки);
• мелений чорний перець - 1/3 ч. ложки.
• Для маринаду:
• оливкова олія - 200 мл;
• оцет 6% - 4 ст. ложки;
• мед - 3 ч. ложки;
• часник - 4 середні зубчики.
(всього голосів: 2)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
2 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Змішуємо всі інгредієнти між собою (крім вершкового масла). Вимішуємо тісто протягом 5 хвилин. Накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 40 хвилин...
Щоб салат вийшов особливо смачним, вибираємо свіжий і ароматний хліб, нарізаємо його кубиками довільного розміру. Хліб посипаємо спеціями, сіллю і сушеним часником, перемішуємо. Обсмажуємо пряні кубики хліба на сковорідці, змащеній олією, до рум’яності. В приготовлену ємність викладаємо нашатковану пекінську капусту і нарізаний соломкою болгарський перець. Додаємо в салат кукурудзу, оливки і гірчицю, все перемішуємо і викладаємо на тарілку для подачі. Зверху салат посипаємо апетитними ароматними сухариками. У додатковому...
Картоплю очистіть, наріжте кубиками, складіть в глибоку каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь. Філе наріжте кубиками, посипте карі і обсмажте на розігрітій з олією сковороді, надішліть в каструлю з картоплею - до цього часу вона вже закипить. На сковороді, де смажилося філе, спасеруйте нарізану дрібно цибулю, додайте нарізані пластинками гриби і нарізаний смужками солодкий перець. Перемішайте і через 5 хвилин смаження перекладіть в каструлю. Додайте в...
Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...
У велику ємність просійте борошно, додайте дрібку солі. У центрі борошна зробіть долонею кратер та влийте туди 80 мл води, попередньо розмішаної у склянці з рослинною олією. Замісіть тісто, накрийте його рушником та лишіть на 30 хвилин «відпочивати»...
Відварюємо яйця. Нарізаємо пекінську капусту соломкою. Кладемо нарізану капусту в салатник. Потім, нарізаємо огірки тонкими кружечками, а кружечки – соломкою. Додаємо огірки до капусти. Зелену цибулю нарізаємо дрібно і додаємо до овочів...
Крабові палички і помідори нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на великій терці...
Гомілки викласти в миску, додати сметану, паприку, сіль, перець і перемішати. Залиишити маринуватися на 20 хвилин. Сметану можна замінити на майонез. У капусти зняти верхні пошкоджені листя, видалити серединку, нашаткувати. Капусту краще брати молоду, в неї більш ніжне листя, тому в готовій страві вона получиться більш м’яка і соковита...
Огірок і помідор нарізати невеликими кубиками. Цибулю нарізати тонкою соломкою...
Моркву потерти на «корейку», цибулю нарізати півкільцями, перець - соломкою, а помідори - кружальцями або дольками (не великими). Все перемішати, додати сіль, цукор, олію і оцет. Ще раз добре перемішати і залишити на 15-20 хв...