Салат з кабачків в медовому
соусі
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №387)

7 вересня 2023р.
69


Кабачки вимити, нарізати кружальцями по 1 см.

Петрушку помити і дрібно нарізати.

Кабачки скласти в каструлю, посолити, додати чорний мелений перець і петрушку. Залишити так на пів години.

Часник очистити і натерти на найменшій терці.

Приготувати маринад: з’єднати мед (якщо густий - підігріти на водяній бані) з оливковою олією, часником і оцтом.

З кабачків злити утворену рідину, залити маринадом, перемішати.

Розкласти готовий салат по чистим банкам, стерилізувати 30 хв (для банок ємністю 0,5 л), закатати, охолодити. Забрати на зберігання в прохолодне приміщення.


• кабачки - 1 кг;
• петрушка - 1 пучок;
• сіль - 1 ч. ложка (без гірки);
• мелений чорний перець - 1/3 ч. ложки.
• Для маринаду:
• оливкова олія - 200 мл;
• оцет 6% - 4 ст. ложки;
• мед - 3 ч. ложки;
• часник - 4 середні зубчики.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Самса з м’ясом

Змішуємо всі інгредієнти між собою (крім вершкового масла). Вимішуємо тісто протягом 5 хвилин. Накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 40 хвилин...

Салат з маслинами і сухариками

Щоб салат вийшов особливо смачним, вибираємо свіжий і ароматний хліб, нарізаємо його кубиками довільного розміру. Хліб посипаємо спеціями, сіллю і сушеним часником, перемішуємо. Обсмажуємо пряні кубики хліба на сковорідці, змащеній олією, до рум’яності. В приготовлену ємність викладаємо нашатковану пекінську капусту і нарізаний соломкою болгарський перець. Додаємо в салат кукурудзу, оливки і гірчицю, все перемішуємо і викладаємо на тарілку для подачі. Зверху салат посипаємо апетитними ароматними сухариками. У додатковому...

Суп з курки з грибами і горошком

Картоплю очистіть, наріжте кубиками, складіть в глибоку каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь. Філе наріжте кубиками, посипте карі і обсмажте на розігрітій з олією сковороді, надішліть в каструлю з картоплею - до цього часу вона вже закипить. На сковороді, де смажилося філе, спасеруйте нарізану дрібно цибулю, додайте нарізані пластинками гриби і нарізаний смужками солодкий перець. Перемішайте і через 5 хвилин смаження перекладіть в каструлю. Додайте в...

Салат з баклажанів зі свіжими огірками і курячим філе

Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...

Овочева лазанья

У велику ємність просійте борошно, додайте дрібку солі. У центрі борошна зробіть долонею кратер та влийте туди 80 мл води, попередньо розмішаної у склянці з рослинною олією. Замісіть тісто, накрийте його рушником та лишіть на 30 хвилин «відпочивати»...

САЛАТ ВЕСНЯНИЙ

Відварюємо яйця. Нарізаємо пекінську капусту соломкою. Кладемо нарізану капусту в салатник. Потім, нарізаємо огірки тонкими кружечками, а кружечки – соломкою. Додаємо огірки до капусти. Зелену цибулю нарізаємо дрібно і додаємо до овочів...

Салат з помідорів і крабових паличок

Крабові палички і помідори нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на великій терці...

Курячі гомілки з капустою в духовці

Гомілки викласти в миску, додати сметану, паприку, сіль, перець і перемішати. Залиишити маринуватися на 20 хвилин. Сметану можна замінити на майонез. У капусти зняти верхні пошкоджені листя, видалити серединку, нашаткувати. Капусту краще брати молоду, в неї більш ніжне листя, тому в готовій страві вона получиться більш м’яка і соковита...

Весняний салат

Огірок і помідор нарізати невеликими кубиками. Цибулю нарізати тонкою соломкою...

Салат із зелених помідорів

Моркву потерти на «корейку», цибулю нарізати півкільцями, перець - соломкою, а помідори - кружальцями або дольками (не великими). Все перемішати, додати сіль, цукор, олію і оцет. Ще раз добре перемішати і залишити на 15-20 хв...