Салат з кабачків з хроном і
перцем
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №388)

7 вересня 2023р.
20


Кабачки вимити і нарізати на невеликі шматочки.

Перець помити, видалити насіння і порізати кубиками.

Часник і хрін помити, почистити, подрібнити на мясорубці.

Приготувати маринад: з’єднати олію, томатний сік, сіль і цукор.

В каструлю покласти подрібнений часник, хрін, перець і дрібно нарізані кабачки. Залити маринадом. Проварить на середньому вогні 20 хв (після закипання), за 5 хв до кінця варіння додати оцет.

Гарячий салат розкласти в підготовлені банки, в кожній на салат покласти по листочку петрушки. Стерилізувати 10 хв (час вказано для банок ємністю 0,5 л). Закатати, добре укутати і залишити так до повного охолодження. Зберігати салат потрібно в прохолодному місці.


• кабачки - 2,5 кг;
• перець солодкий - 1 кг;
• часник - 2 головки середнього розміру;
• хрін - 100 г;
• петрушка - 5 гілочок.
• Для маринаду:
• олія соняшникова - 300 мл;
• сік томатний - 100 мл;
• цукор - 5 ст. л;
• сіль - 1,5 ст. ложки;
• оцет 9% - 100 мл.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 3)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
30


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
ХЛІБ-ПЛЕТЕНКА

У мисці змішати дріжджі, цукор та воду і залишити на 15 хвилин. Збити два яйця. До борошна додати яєчну суміш та дріжджі - перемішати. Потім додати олію та сіль, щоб замісити еластичне тісто. Тісто помістити в миску та залишити на 1,5 години. Розділити тісто на дві частини і добре вимісити. Кожний шматок тіста розділити на три довгі шматки і сплести з них дві коси. Залишити під плівкою на...

Піца на сковороді

1. Готуємо тісто: у глибокій мисці змішати яйця, сметану і майонез. Додати борошно, добре перемішати. Тісто має вийти рідким, трохи густішим за сметану. 2. Велику сковороду змастити олією. Вилити на сковороду тісто і рівномірно розгладити по дну...

Заливний овочевий пиріг з сиром

Всі овочі подрібнити та перемішати. Змішати борошно, розпушувач і сіль. Додати сметану, яйця, майонез. Все ретельно перемішати...

Малосольні помідори, фаршировані зеленню, часником і перцем чилі

Помідори для цього рецепту краще брати середні або дрібні, щоб вони добре вмістилися в літрову банку. Помідори помити і надрізати навпіл не до кінця...

Літній салат з тунцем і авокадо

Яйця відварити і охолодити. Огірки, помідори, яйця нарізати великими кубиками...

Піца на пательні

Тісто виходить рідке, як сметана. Вилийте його на пательню, змащену маслом і вже зверху покладіть будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки). Залийте майонезом, і зверху посипте товстим шаром сир...

Салат із редиски і апельсина

Почистити апельсин від шкірки і профілірувати його. Філе апельсина нарізати на шматочки...

Салат із зелених помідорів

Моркву потерти на «корейку», цибулю нарізати півкільцями, перець - соломкою, а помідори - кружальцями або дольками (не великими). Все перемішати, додати сіль, цукор, олію і оцет. Ще раз добре перемішати і залишити на 15-20 хв...

Голубці

Великий качан капусти помити і розібрати на листя. Відварити капустяне листя в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа акуратно зрізати потовщену частину листя. Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності. Відкинути на сито і добре промити...

Теплий салат з кабачків і печерицями-гриль

Приготувати заправку для салату. Для цього потрібно змішати сік лимона, олію, гірчицю і рідкий мед...