Овочева запіканка(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №39)

29 травня 2022р.
1365


Картоплю, кабачки, цибулю та моркву очищаємо й натираємо на великій тертці.

В залежності від ваших смакових переваг, пісна запіканка може містити також інші овочі, наприклад – солодкий перець, баклажани, помідори, цукіні, капусту.

Всі підготовлені овочі вкладаємо у миску, додаємо панірувальні сухарі, яйця, сіль, перець, олію.

Пропускаємо через прес часник, нарізаємо дрібно петрушку й додаємо до овочів.

Все добре перемішуємо й викладаємо масу у форму, змащену олією. Охайно розрівнюємо верх, трохи ущільнюючи, щоб був гладенький та рівний.

Випікаємо овочеву запіканку у духовці при температурі 180°С протягом 50 хвилин.

Смачного!


• 2 невеликих кабачка
• 2 картоплі
• 2 моркви
• 1 ріпчаста цибуля
• 3 яйця
• 3 зубчики часнику
• 30 гр петрушки
• 1 ч. л. солі
• 3 ст. л. панірувальних сухарів
• 2 ст. л. рослинної олії
• чорний перець

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 15)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
150


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з капустою і ковбасою

Капусту, огірок і ковбасу нарізати соломкою. Нашаткувати капусту, посолити і прим’яти...

Вершковий суп із білих грибів

Перш за все підготуйте овочі. Селеру очистіть від тонкої шкірки і дрібно порубайте. Наріжте 2 стебла зеленого часнику, а білі гриби наріжте кубиками. Щоб зробити страву більш ситною, можете додати до неї 2–3 картоплини. На сковороді розігрійте олію. У ній обсмажте до м’якості селеру і цибулю, нарізану дрібним кубиком. Якщо ви віддаєте перевагу класичній засмажці, в ту ж сковороду додайте ще натерту моркву. До м’яких овочів на сковороді...

Пиріг з яблуками та вершковою карамеллю

Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром. Розбити яйця й перемішати. Всипати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності. Яблука почистити, видалити насіння, подрібнити. Потушкувати у вершковому маслі до м’якості...

ЛАВАШ

Змішати борошно та сіль, додати воду і вимішати тісто. Зробити з тіста кулю, завернути його в плівку і залишити на 30 хвилин. Зімяти тісто та розділити на 16 рівних частин. Розкатати кожен шматочок у найтонший коржик. Випікати коржики на розігрітій сухій сковороді по 1 хвилині кожну сторону. Накрити коржики рушником і дати їм охолонути...

Печена картопля з сиром

Добре вимити картоплю. Ножем зробити паралельні надрізи на картоплі (поперек). Будьте обережні: не розріжте картоплю до кінця. Твердий сир і плавлений сир нарізати тонкими скибочками...

Котлети з картоплею, запечені в духовці

У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, яйце, сіль і перець за смаком. Добре вимішати. Помідори нарізати дрібними шматочками, додати сметану і перемішати...

Картопляні зрази з м’ясною начинкою

Відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре з яйцями, заправляємо різними спеціями, щоб зрази вийшли не тільки смачними, а й ароматними. ...

Молода картопля в духовці

Молоду картоплю відварити зі шкіркою до пів готовності в підсоленій воді. Готову картоплю розрізати на половинки...

Сирники

Висипаємо сир у зручну місткість, в якій можна буде вимішати всі інгредієнти. За допомогою сита просіємо трохи борошна для наших сирників. Не обовязково додавати багато борошна, для нашого рецепту буде цілком достатньо 1 – 2 ст. л...

Смажені баклажани

Баклажани добре промити, очистити, відрізати верхівку. Потім нарізати баклажани вздовж на 4-5 частин шириною приблизно 5-7 мм не розрізав хвостик...