Солені помідори з селерою(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №391)

17 вересня 2023р.
17


Помідори, листя вишні, смородини, малини, хрону і селеру вимити.

Тару для засолки томатів теж добре вимити (стерилізувати не обовязково).

Зубчики часнику почистити.

В ємність викласти: спочатку листя, перець і часник, потім помідори.

З холодної (ще краще – джерельної) води і солі зробити розчин, доверху залити помідори.

Тару закрити кришкою і сховати в холодне місце (підвал) для подальшого зберігання.


• Помідори – 2 кг
• Вода – 2 л
• Листя вишні – 5 шт.
• Листя малини – 5 шт.
• Листя чорної смородини – 5 шт.
• Селера – 8-10 гілочок
• Хрін (листя) – 2 шт.
• Перець духмяний – 5 шт.
• Часник – 5 зубків
• Сіль крупна – 100 г

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат із пекінської капусти з сухариками

Шинку нарізати соломкою. Пекінську капусту нашаткувати...

Салат з черемшою і буряком

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Чебуреки на пиві

Збити яйце, посолити, поперчити та додати пиво. Всипати поступово борошно, замісити ретельно тісто для чебуреків і залишити його на 30 хвилин...

Баклажани по-корейськи на зиму

Перед консервацією баклажани гарненько помити, далі нашаткувати соломкою тоненькою. Посипати їх сіллю, дати постояти близько години. Далі вимити овочі, що залишилися. Моркву подрібнити за допомогою спеціальної корейської терки. У перцю видалити плодоніжки з насінням, а решта нашаткувати смужками...

Курячі відбивні з сиром

Курячу грудинку розріжте вздовж на 2 частини та трохи відбийте. Додайте сіль та перець. Сир твердий натріть на дрібній терці. Він додасть страві ніжний смак та золотаву скоринку...

Рисовий суп з болгарським перцем

Спочатку слід порізати картоплю та болгарський перець кубиками та натерти моркву. Рис слід промити під холодною водою. В каструлі довести воду до кипіння, додати рис, картоплю, моркву та цибулю. За 10 хвилин до готовності додати болгарський перець та спеції. Готовий суп посипати зеленню...

Гороховий крем-суп з сухариками

Замочити горох у холодній воді на 1-2 години. Потім нарізати картоплю та натерти моркву. Далі слід поставити варити горошок на маленький вогонь. В окремій каструлі довести воду до кипіння, додати картоплю, моркву та цибулю. В цей час треба приготувати сухарики. Для цього батон нарізати на невеличкі кубики та обсмажити на сухій сковорідці протягом кількох хвилин. За 10 хвилин до готовності до супу додати горох та спеції. Потім охолоджений...

ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ З СИРОМ

Замішуємо тісто із сиру, частини цукрової пудри, борошна, кокосової стружки, манки і яйця. Ліпимо кульки. У кожну кульку кладемо ягоду...

Запіканка з кабачків, фаршу і сиру

Один кабачок (трохи більше середнього) натремо на крупній тертці, присолити (1/2 ч. лож.) і залишити на кілька хвилин. Коли кабачок виділить багато соку, добре відіжмемо. У фарш додамо натерту цибулину (на крупній тертці), посічену зелень, часник, сіль і перець. Добре перемішуємо, мясна складова нашого блюда готова! ...

Філе мінтаю в лимонному клярі

Філе мінтаю промити, промакати паперовим рушником, посолити, поперчити додати приправу. В тарілку просіяти борошно, додати щіпку солі...