Солені баклажани з морквою і
селерою(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №392)
![]() | 17 вересня 2023р. |
| 1244 |

Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж.
Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв.
Потім перекладають в сито, дають витекти зайвій воді і кладуть під прес на 3 год.
Селери вимити і дрібно нарізати.
Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
Моркву помити, почистити и натерти на крупній терці.
Подрібнену селеру зєднати з морквою і цибулею.
Часник почистити, подрібнити, заправити олією. Цією сумішшю натерти зсередини баклажани (через надрізи).
Кожен баклажан наповнюють сумішшю моркви, цибулі і селери таким чином, щоб вона трохи виглядала з розрізів.
Фаршировані баклажани скласти в заздалегідь підготовлену ємність.
З води і солі приготувати розчин, довести до кипіння, дати охолонути. Залити ним баклажани і зробити прес.
Для подальшого зберігання заготовку прибирають в прохолодне приміщення.
Баклажани готові приблизно через місяць.
• Селера – 10 гілочок
• Морква – 0,5 кг
• Цибуля – 0,3 кг
• Часник – 2 головки
• Олія соняшникова – 50 мл
• Сіль крупна (з розрахунку на 1 л води) – 80 г
(всього голосів: 7)
| СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
| 6 | 1 |
Всі рецепти
Салати
Перші страви
Другі страви
Випічка
Десерти
Консервація
Закуски
Дитяче меню
Корисні поради
Рейтинг рецептів
Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Горох промивають, заливають холодною водою в пропорції 1:2. Варять спочатку на сильному (до закипання), а потім на слабкому вогні 50-70 хвилин. За цей час кашу кілька разів перемішують, в кінці солять за смаком. Боби повинні розваритися практично до стану пюре. Якщо маса здасться рідкуватий, нічого страшного, в остиглому стані вона стане набагато щільніше. Каші дають трохи охолонути і перебивають заглибним блендером (або тиснуть толкушкой для...

Для початку викладаємо печінку в ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до готовності; Відварений субпродукт остуджуємо і протираємо на тертці з великими зубцями; ...

Теплу відварену картоплю збити у блендері. Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно...

Сир, ковбасу і варені яйця натерти. Нарізати зелень і томати...

Цибулю і моркву нарізати тоненькою соломкою. Викласти в сковорідку з розгрітою олією і пасерувати протягом 4-5 хвилин. Тим часом підготувати курячу печінку: почистити, промити і висушити паперовим рушником...

Відбити філе з однієї сторони, посолити з обох сторін і одну сторону, яка не відбита, посипати солодкою паприкою. Перець солодкий нарізати довільно, припустити на маслі 2-3 хвилини...

Маргарин потрібно добре розтерти з борошном. Додати майонез...

Порізати цибулю і часник на квадрати, обсмажити. Викласти туди ж м’ясо невеликими шматками, потримати ще пару хвилин на вогні. Додати подрібнену картоплю, перець, моркву, спеції за смаком...

Кабачок нарізати кубиками. Моркву натерти на великій терці, цибулю нарізати півкільцями, помідори кубиками...

М’ясо посолити і поперчити з кожного боку. Розігріти сковороду...


