Солені баклажани з морквою і
селерою(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №392)
![]() | 17 вересня 2023р. |
![]() | 198 |

Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж.
Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв.
Потім перекладають в сито, дають витекти зайвій воді і кладуть під прес на 3 год.
Селери вимити і дрібно нарізати.
Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
Моркву помити, почистити и натерти на крупній терці.
Подрібнену селеру зєднати з морквою і цибулею.
Часник почистити, подрібнити, заправити олією. Цією сумішшю натерти зсередини баклажани (через надрізи).
Кожен баклажан наповнюють сумішшю моркви, цибулі і селери таким чином, щоб вона трохи виглядала з розрізів.
Фаршировані баклажани скласти в заздалегідь підготовлену ємність.
З води і солі приготувати розчин, довести до кипіння, дати охолонути. Залити ним баклажани і зробити прес.
Для подальшого зберігання заготовку прибирають в прохолодне приміщення.
Баклажани готові приблизно через місяць.
• Селера – 10 гілочок
• Морква – 0,5 кг
• Цибуля – 0,3 кг
• Часник – 2 головки
• Олія соняшникова – 50 мл
• Сіль крупна (з розрахунку на 1 л води) – 80 г
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
0 | 1 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Капусту шаткуємо дуже тонко, присолюємо (перчимо при бажанні) і розминаємо руками, щоб трохи обм’якла і осіла. Викладаємо овочеву нарізку у форму для запікання, розрівнюємо поверхню. Змішуємо інгредієнти для тіста: борошно, сметану, майонез, яйця, сіль і розпушувач. За консистенцією тісто має бути як на оладки. Заливаємо тісто у форму з капустою, зверху змащуємо поверхню яєчним жовтком, випікаємо в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 45 ...

Велику сковорідку розігріти на сильному вогні. Налити трошки олії і викласти одразу печериці...

Маргарин потрібно добре розтерти з борошном. Додати майонез...

Кількість цукру можна коригувати залежно від того, наскільки солодка випічка до вподоби. Змішати сухі інгредієнти: борошно, какао, сіль, розпушувач. Цукор перетерти з маргарином і яйцями. Змішати все з кавою, вилити суміш у форму. Покласти в духовку для запікання. Готовий корж щедро полити топінгом...

Крабові палички і помідори нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на великій терці...

Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити...

Крабові палички, сир і яйця нарізати кубиками. Гриби і зелену цибулю дрібно нарізати...

Варені яйця порізати кубиками, викласти в миску, додати морську капусту. Дрібно нарізати крабові палички. Порізати цибулю...

Помідори помити і видалити плодоніжку. Часник почистити, помити, розрізати кожен зубчик навпіл...

Куряче філе розрізати вздовж на 3 частини, натерти сіллю і приправою «Каррі» Обсмажити філе на олії з кожного боку по 5 хв...