Солені баклажани з морквою і
селерою
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №392)

17 вересня 2023р.
1244


Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж.

Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв.

Потім перекладають в сито, дають витекти зайвій воді і кладуть під прес на 3 год.

Селери вимити і дрібно нарізати.

Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.

Моркву помити, почистити и натерти на крупній терці.

Подрібнену селеру зєднати з морквою і цибулею.

Часник почистити, подрібнити, заправити олією. Цією сумішшю натерти зсередини баклажани (через надрізи).

Кожен баклажан наповнюють сумішшю моркви, цибулі і селери таким чином, щоб вона трохи виглядала з розрізів.

Фаршировані баклажани скласти в заздалегідь підготовлену ємність.

З води і солі приготувати розчин, довести до кипіння, дати охолонути. Залити ним баклажани і зробити прес.

Для подальшого зберігання заготовку прибирають в прохолодне приміщення.

Баклажани готові приблизно через місяць.


• Баклажани – 2,5 кг
• Селера – 10 гілочок
• Морква – 0,5 кг
• Цибуля – 0,3 кг
• Часник – 2 головки
• Олія соняшникова – 50 мл
• Сіль крупна (з розрахунку на 1 л води) – 80 г

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
61


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Смажені пиріжки з горохом

Горох промивають, заливають холодною водою в пропорції 1:2. Варять спочатку на сильному (до закипання), а потім на слабкому вогні 50-70 хвилин. За цей час кашу кілька разів перемішують, в кінці солять за смаком. Боби повинні розваритися практично до стану пюре. Якщо маса здасться рідкуватий, нічого страшного, в остиглому стані вона стане набагато щільніше. Каші дають трохи охолонути і перебивають заглибним блендером (або тиснуть толкушкой для...

Салат з яловичою печінкою

Для початку викладаємо печінку в ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до готовності; Відварений субпродукт остуджуємо і протираємо на тертці з великими зубцями; ...

Картопляні оладки з грибним соусом

Теплу відварену картоплю збити у блендері. Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно...

Вечеря з лаваша

Сир, ковбасу і варені яйця натерти. Нарізати зелень і томати...

Куряча печінка в сметанному соусі

Цибулю і моркву нарізати тоненькою соломкою. Викласти в сковорідку з розгрітою олією і пасерувати протягом 4-5 хвилин. Тим часом підготувати курячу печінку: почистити, промити і висушити паперовим рушником...

Курячі рулети з начинкою

Відбити філе з однієї сторони, посолити з обох сторін і одну сторону, яка не відбита, посипати солодкою паприкою. Перець солодкий нарізати довільно, припустити на маслі 2-3 хвилини...

Конвертики з пісочного тіста

Маргарин потрібно добре розтерти з борошном. Додати майонез...

Рагу з яловичини з овочами

Порізати цибулю і часник на квадрати, обсмажити. Викласти туди ж м’ясо невеликими шматками, потримати ще пару хвилин на вогні. Додати подрібнену картоплю, перець, моркву, спеції за смаком...

Салат з кабачками і помідорами на зиму

Кабачок нарізати кубиками. Моркву натерти на великій терці, цибулю нарізати півкільцями, помідори кубиками...

М’ясо запечене з овочами

М’ясо посолити і поперчити з кожного боку. Розігріти сковороду...