Солені патисони з яблуками /> солені патисони з яблуками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №394)

17 вересня 2023р.
57


Патисони помити, видалити плодоніжку, плоди нарізати кружальцями товщиною в 2 см.

Яблука помити, почистити від середини і нарізати крупними дольками.

В чисту тару почергово скласти: листя смородини, дольки патисонів і яблук.

Приготувати розчин: в воду додати сіль, цукор і гірчицю, все добре перемішати.

Залити патисони, закрити тару кришкою і прибрати на зберігання в холодне приміщення.

Через 25-30 днів патисони готові до вживання

Порада: Маленькі патисони можна не розрізати, а використовувати для засолки цілими.


• Патисони – 2 кг
• Яблука – 0,5 кг
• Листя смородини – 25 шт.
• Сіль крупна (з розрахунку на 1 л води) – 50 г
• Цукор (з розрахунку на 1 л води) – 25 г
• Гірчичний порошок – 30 г

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат зі спаржевої квасолі

Підготувати овочі. Квасолю вимити й нарізати на шматочки довжиною 3-4 см. Хвостики відрізати й викинути...

Рис з родзинками і вершковим маслом

Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим. Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником...

Булочки з сиром, яйцем і шинкою в духовці

Акуратно зрізати з булочок «шапочки». З основи булочки дістати мякіш. Дрібно нарізати шинку, натерти твердий сир на крупній тертці, вимити й подрібнити зелень...

Гаряча закуска з кабачків і помідорів

Всі овочі промити і просушити. Кабачки нарізаємо кружечками по 1 см. Помідори також нарізати кружечками. Нарізати зелену цибулю. Скласти в форму для запікання нарізані овочі, чергуючи кабачки з помідорами. Посолити і поперчити овочі, додати за бажанням будь-які інші спеції...

Пампухи на сметані

Дріжджі розчинити в молоці. Окремо змішати жовтки, сметану, оцет, цукор, борошно. Влити молоко в борошняну суміш, додати цукати і замісити тісто. Накрити рушником і прибрати в тепле місце на 30 хвилин...

Салат з баклажанів зі свіжими огірками і курячим філе

Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...

Салат з плавленим сирком

Нарізати помідори і плавлений сирок на кубики. Додати зубчик часника і сухарики...

Салат з курячим філе

Нарізати цибулю півкільцями, замаринувати на 10-15 хв. в оцті або лимонній кислоті і теплій воді Куряче філе нарізати невеликими кубиками, перець – невеликою соломкою...

Чебуреки на горілці

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води)...

Салат із мідіями та огірком

Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати. У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп...