Солені патисони з яблуками /> солені патисони з яблуками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №394)

17 вересня 2023р.
1427


Патисони помити, видалити плодоніжку, плоди нарізати кружальцями товщиною в 2 см.

Яблука помити, почистити від середини і нарізати крупними дольками.

В чисту тару почергово скласти: листя смородини, дольки патисонів і яблук.

Приготувати розчин: в воду додати сіль, цукор і гірчицю, все добре перемішати.

Залити патисони, закрити тару кришкою і прибрати на зберігання в холодне приміщення.

Через 25-30 днів патисони готові до вживання

Порада: Маленькі патисони можна не розрізати, а використовувати для засолки цілими.


• Патисони – 2 кг
• Яблука – 0,5 кг
• Листя смородини – 25 шт.
• Сіль крупна (з розрахунку на 1 л води) – 50 г
• Цукор (з розрахунку на 1 л води) – 25 г
• Гірчичний порошок – 30 г

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 16)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
160


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з авокадо

Авокадо порізати невеликими шматочками, полити лимонним соком. Часник подрібнити, помідор і солодкий перець порізати невеликими шматочками...

Картопляні зрази з м’ясною начинкою

Відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре з яйцями, заправляємо різними спеціями, щоб зрази вийшли не тільки смачними, а й ароматними. ...

торт з печива, з шоколадним кремом

Для крему змішуємо какао, цукор, манну крупу, добре перемішуємо. Вливаємо молоко, розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Варимо крем до густого стану, постійно перемішуючи. Охолоджуємо...

Шоколадне суфле

Шоколад, вершкове масло і цукор розтопити на водяній бані. Потім масу охолодити до кімнатної температури. Додати жовтки й перемішати до однорідної маси. Акуратно вмішати збиті в міцну піну білки. Отриману масу викласти в заздалегідь охолоджені, змащені маслом і присипані цукром форми, наповнюючи їх наполовину. Випікати в розігрітій до 200С духовці протягом 7-8 хвилин. Під час випікання духовку відкривати не можна, інакше суфле опаде...

Салат з курки з виноградом

Курку нарізати кубиками. Обсмажити на олії до золотистої скоринки...

Піца з шинкою та грибами

У маленькій ємності змішати яйця, тепле молоко та олію. Поступово вмішати у просіяне борошно. Місити тісто протягом 10 хв. Печериці, шинку, цибулю та помідори нарізати скибочками. Твердий сир натерти на дрібній тертці, плавлений сир ― на крупній...

Млинці з мясом і сиром

Змішати в мисці яйця, 1 ст. л. олії та молоко, збити вінчиком, поступово додаючи борошно. Посолити. У вас повинно вийти негусте однорідне тісто без грудочок. Подрібнити цибулю й обсмажити її на невеликій кількості олії...

Салат з рисом «Сніданок туриста» на зиму

Всі овочі перебрати, ретельно помити й обсушити рушником. Помідори очистити від плодоніжок і порізати на четвертинки або половинки, якщо томати дрібні...

Салат з капусти на зиму

Готуємо (миємо, очищаємо) всі овочі. Капусту нарізаємо тонко на спеціальній шатківниці або ножем. Моркву можна нарізати тоненькою соломкою, але простіше і швидше можна буде підготувати коренеплоди, скориставшись теркою. Часник пропускаємо через прес і розтираємо ложкою, додавши дрібку солі. Порада! Якщо ви не любите гостре або не можете їсти гострі страви за станом здоров’я, то кількість часнику можна скоротити або зовсім прибрати цей овоч зі списку...

Салат з крабовими паличками та рисом

Зварити у підсоленій воді рис. Всі інші складники порізати на дрібні кубики...