Капуста з буряком(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №396)
17 вересня 2023р. | |
65 |
Капусту (невеликі головки) розрізати на 4 частини.
Буряк помити, почистити і нарізати кружками або соломкою.
Ємність для засолки добре помити, після чого перекласти в неї капусту і буряк, по черзі.
Закипятити воду, додати в неї цукор, сіль, лавровий лист, гвоздику, чорний перець. Охолодити і залити капусту доверху.
Залишити її при кімнатній температурі на 2 доби.
Через 2 дня капусту в декількох місцях проколоти виделкою, за необхідності додати ще розчин води і солі.
Для зберігання прибрати в прохолодне приміщення.
• Буряк – 0,5 кг
• Гвоздика – 2 шт.
• Лавровий лист – 2 шт.
• Чорний перець (горошок) – 10 шт.
• Сіль крупна (з розрахунку на 1 л води) – 50 г
• Цукор (з розрахунку на 1 л води) – 25 г
(всього голосів: 2)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
2 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Вершкове масло кімнатної температури змішати зі сметаною, содою та просіяним борошном. Замісити тісто та поставити його в холодильник на 20-30 хв. Натерти плавлений сир на середній терці. Нарізану півкільцями цибулю обсмажити в олії до прозорості і додати до неї плавлений сир та яйця. В отриману суміш додати сіль та перець – начинка готова...
Огірок і помідор нарізати невеликими кубиками. Цибулю нарізати тонкою соломкою...
Всі овочі промити і просушити. Кабачки нарізаємо кружечками по 1 см. Помідори також нарізати кружечками. Нарізати зелену цибулю. Скласти в форму для запікання нарізані овочі, чергуючи кабачки з помідорами. Посолити і поперчити овочі, додати за бажанням будь-які інші спеції...
Змішати борошно та сіль, додати воду і вимішати тісто. Зробити з тіста кулю, завернути його в плівку і залишити на 30 хвилин. Зімяти тісто та розділити на 16 рівних частин. Розкатати кожен шматочок у найтонший коржик. Випікати коржики на розігрітій сухій сковороді по 1 хвилині кожну сторону. Накрити коржики рушником і дати їм охолонути...
Очищаємо картоплю й цибулю. На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю...
З червоної консервованої квасолі злити розсіл. Шинку нарізати дрібним кубиком...
У готовий свиняче-яловичий фарш додати 1 сире яйце, сіль і перець за смаком. Перемішати. Сиру картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками. На дно змащеної олією форми укласти нарізану картоплю, посолити...
Шаткуємо червонокачанну капусту за допомогою шинкування або просто гострим ножем. Перець очищаємо, розрізаємо навпіл уздовж, а потім ріжемо поперек тонкими смужками. Половинками кілець нарізаємо ріпчасту цибулю. Щоб смак салату був більш м’яким, можна використовувати червону цибулю. Складаємо овочі в об’ємний посуд, посипаємо сіллю і перетираємо руками. Розкладаємо салат в чисті півлітрові баночки (можна використовувати посуд об’ємом 0,75 літра). Кип’ятимо воду з додавання цукру і насіння...
Відварити 4 яйця, почистити, натерти на великій тертці. Кабачок помити, натерти на дрібній тертці. Перемішати варені яйця із сирим виделкою, додати кабачок та сир. Викласти ложкою на пергамент і випікати до золотистої скоринки за 160 °C...
Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...