Капуста з буряком(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №396)
![]() | 17 вересня 2023р. |
![]() | 72 |

Капусту (невеликі головки) розрізати на 4 частини.
Буряк помити, почистити і нарізати кружками або соломкою.
Ємність для засолки добре помити, після чого перекласти в неї капусту і буряк, по черзі.
Закипятити воду, додати в неї цукор, сіль, лавровий лист, гвоздику, чорний перець. Охолодити і залити капусту доверху.
Залишити її при кімнатній температурі на 2 доби.
Через 2 дня капусту в декількох місцях проколоти виделкою, за необхідності додати ще розчин води і солі.
Для зберігання прибрати в прохолодне приміщення.
• Буряк – 0,5 кг
• Гвоздика – 2 шт.
• Лавровий лист – 2 шт.
• Чорний перець (горошок) – 10 шт.
• Сіль крупна (з розрахунку на 1 л води) – 50 г
• Цукор (з розрахунку на 1 л води) – 25 г
(всього голосів: 2)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
2 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Курячі стегенця посолити і поперчити. У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти курку шкіркою донизу, обсмажити з одного боку, потім з другого, до золотистого кольору. Лимони порізати великими шматочками, з оливок злити маринад...

Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...

Нарізати цибулю дрібним кубиком, додати оцет, цукор і воду. Перемішати все і замаринувати на 10-15 хв...

Змішуємо всі інгредієнти між собою (крім вершкового масла). Вимішуємо тісто протягом 5 хвилин. Накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 40 хвилин...

Варені яйця порізати кубиками, викласти в миску, додати морську капусту. Дрібно нарізати крабові палички. Порізати цибулю...

Дуже ніжні, ароматні і смачні оладки виходять по цьому простому рецепту. Завдяки зеленій цибулі та петрушці, оладки будуть нарядно-зеленими та вітамінними. Приготувати їх – не складно, тому в кабачковий сезон слід неодмінно порадувати себе і близьких смачною і корисною стравою! А подавати їх краще зі сметаною чи простим сметано-часниковим соусом, рецепт якого ми також даємо...

Обсмажити філе нарізану кубиками до готовності без олії. Нарізати великими кубиками сир і помідор...

Відваріть яйця вкруту, охолодіть і дрібно поріжте. Дуже дрібно поріжте цибулю, замаринуйте її з цукром і оцтом на 10 хвилин...

Карамель рекомендують готувати в посуді з товстим дном. Цукор, помішуючи, розтопити та нагріти на середньому вогні. Коли маса набуде бурштинового кольору, прибрати її з вогню й потроху влити тепле молоко, помішуючи. Потім знову поставити на повільний вогонь і помішувати, не доводячи до кипіння. Додати ванілін, дрібку солі й перемішати. Прибрати з вогню і додати масло, ще раз добре перемішати...

Капусту брокколі промити, розібрати на суцвіття. Додати в киплячу підсолену воду, як закипить варити 4 хвилини...