Капуста з буряком(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №396)
![]() | 17 Вересня 2023р. |
![]() | 14 |

Капусту (невеликі головки) розрізати на 4 частини.
Буряк помити, почистити і нарізати кружками або соломкою.
Ємність для засолки добре помити, після чого перекласти в неї капусту і буряк, по черзі.
Закипятити воду, додати в неї цукор, сіль, лавровий лист, гвоздику, чорний перець. Охолодити і залити капусту доверху.
Залишити її при кімнатній температурі на 2 доби.
Через 2 дня капусту в декількох місцях проколоти виделкою, за необхідності додати ще розчин води і солі.
Для зберігання прибрати в прохолодне приміщення.
• Буряк – 0,5 кг
• Гвоздика – 2 шт.
• Лавровий лист – 2 шт.
• Чорний перець (горошок) – 10 шт.
• Сіль крупна (з розрахунку на 1 л води) – 50 г
• Цукор (з розрахунку на 1 л води) – 25 г
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
1 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Засипте ягоди в каструлю, додайте цукор і подрібніть ягоди. Залиште на 4-5 годин, нехай цукор повністю розчиниться. Не забувайте періодично помішувати масу. Розфасуйте перетерту з цукром малину по пакетам або контейнерам і зберігайте в морозилці. Якщо хочете використовувати банки, то корегуйте рецепт – цукру потрібен не 1 кг, а 1,5...

Філе вимийте, обсушіть та наріжте однаковими шматочками. Яйця збийте разом із сіллю. Яєчною сумішшю залийте шматочки курки та залиште на 10 хвилин. Борошно, рубану петрушку, паприку, щіпку солі зєднайте і перемішайте. Шматочки курки обваляйте в борошняній суміші, потім у сухарях. Викладіть на розпечену з олією сковороду і обсмажте до золотистого кольору. ...

Нашаткувати капусту і трохи прим’яти. Нарізати куряче філе і обсмажити зі спеціями і часником...

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Нашаткувати тоненько капусту. Трішки зім’яти її...

Цибулю нарізати кубиком, залити холодною водою, щоб не була гостра. Картоплю, помідори і оселедець нарізати кубиком. Викласти в миску ...

Нарізати філе шматочками 1х1 см, цибулю подрібніть. Змішайте з яйцем, борошном, спеціями та подрібненою зеленню. Змоченими у воді руками сформуйте котлети, обкачайте в борошні та викладіть на добре розігріту пательню з олією. Смажте 30 секунд на великому вогні, тоді зменшіть вогонь та готуйте під кришкою 5 хвилин. Переверніть та смажте ще 5 хвилин з другого боку, до рум’яної скоринки. Смачного! ...

Спочатку підготувати гарбуз: запекти, разом із шкіркою при температурі 200 градусів 25-30 хвилин, посипавши кардамоном та корицею. Звільнити від шкірки, розім’яти виделкою, додати вершкове масло. Тісто: поєднати всі інгредієнти, замісити ніжне, гладке тісто. Забрати на 30 хвилин у пакет...

Помідори черрі нарізаємо на 4 частини. Сир тремо на великій терці...

у миску розбийте яйця, додайте цукор, сіль, вершкове масло або маргарин. Інгредієнти збийте. До маси додайте сметану і гашене соду. Перемішавши...