Запечена скумбрія(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №399)
30 вересня 2023р. | |
60 |
У скумбрії відрізати голову, хвіст, розрізати черево, видалити нутрощі і чорні плівки.
Добре промити рибку під протічною водою.
Далі зі сторони спинки зробити 4 глибокі надрізи до хребта.
Скумбрію посолити за смаком, поперчити, полити лимоном і добре натерти.
Рибку перевернути.
Знову посолити і поперчити за смаком.
Полити лимоном рівномірно.
Повторити все зі сторони черевця, посолити, поперчити, полити лимоном.
Тоненько нарізати лимон.
Закласти в черево лимон, декілька гілочок кропу.
Залишити рибку промаринуватися на півгодини.
Нарізати 3 картоплі, промити, почистити, розрізати навпіл, потім кожну половинку розрізати ще раз навпіл, нарізати досить великими брусочками.
Викласти картоплю в миску.
Досить грубо нарізати половинку цибулі.
Додати цибулю до картоплі.
Три солодких різнокольорові болгарські перці розрізати навпіл, видалити плодоніжку і насіння, нарізати крупною соломкою.
Додати перець до овочів.
Промити, почистити і нарізати одну невелику моркву.
Додати до овочів.
Нарізати декілька печериць в залежності від розміру на 4-6 частин.
Додати грибочки до овочів.
Овочі посолити за смаком, поперчити.
Додати 1 чайну ложку сухого часника, 1 чайну ложку солодкої копченої паприки, влити 2 столові ложки олії.
Перемішати.
Деко застелити пергаментним папером.
Перекласти рибку.
На 8 частин нарізати 20 грамів масла, закласти масло в кожен надріз рибки.
Навколо скумбрії розкласти овочі.
Викласти рибку з овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до готовності овочів і скумбрії.
• сіль, чорний перець
• лимон 1/3 шт.
• кріп
• картопля 3 шт.
• морква 1 шт.
• печериці 5 шт.
• перець 3 шт.
• цибуля ½ шт.
• сухий часник 1 ч.л.
• копчена паприка 1 ч.л.
• петрушка ½ пучка
• олія 2 ст.л.
• масло 20 гр.
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
1 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Печериці нарізати тонкими пластинками, перець соломкою, а курку невеликими шматочками. На сковороді розтопити 1 ст.л. вершкового масла і обсмажити курку з двох сторін...
Помідори нарізати дольками. Петрушку, часник і гострий перець подрібнити за допомогою блендеру або м’ясорубки...
Нарізати в’ялені помідори, додати часник, прованські трави, сіль і перець. Перемішати і додати оливкову олію...
Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності. Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій. Готуємо заправку для салату, змішавши майонез з соєвим соусом і бальзамічним оцтом. В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі...
Рибу очистити, обрізати плавники, прибрати нутрощі, плівку, ще раз добре промити. Розрізати вздовж хребта, а потім нарізати на порційні шматки...
Теплу відварену картоплю збити у блендері. Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно...
Баклажан нарізати на четверть кільця товщиною 3 мм. Перець підрум’янити в духовці...
Малину очистити від хвостиків, перебрати, скласти у варильний таз. Додати цукор і трохи води. Поставити на мінімальний вогонь. Помішуючи малину, довести до кипіння. Не давати закипіти! Витримати 5 хвилин. Заповнити підготовлені банки варенням з малини. Закрити банки кришками...
Розріжте крильця на 2 частини, залийте їх олією, додайте 1 ч. л. солі, перець та спеції. Перемішайте інгредієнти, накрийте плівкою та залиште на 30 хвилин. Тим часом підготуємо рис. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю. Потім додайте моркву та готуйте ще 1 хвилину. Всипати промитий рис та перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть до смаку і зніміть сковороду з вогню. Змастіть...
Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...