Запечена скумбрія(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №399)

30 вересня 2023р.
20


У скумбрії відрізати голову, хвіст, розрізати черево, видалити нутрощі і чорні плівки.

Добре промити рибку під протічною водою.

Далі зі сторони спинки зробити 4 глибокі надрізи до хребта.

Скумбрію посолити за смаком, поперчити, полити лимоном і добре натерти.

Рибку перевернути.

Знову посолити і поперчити за смаком.

Полити лимоном рівномірно.

Повторити все зі сторони черевця, посолити, поперчити, полити лимоном.

Тоненько нарізати лимон.

Закласти в черево лимон, декілька гілочок кропу.

Залишити рибку промаринуватися на півгодини.

Нарізати 3 картоплі, промити, почистити, розрізати навпіл, потім кожну половинку розрізати ще раз навпіл, нарізати досить великими брусочками.

Викласти картоплю в миску.

Досить грубо нарізати половинку цибулі.

Додати цибулю до картоплі.

Три солодких різнокольорові болгарські перці розрізати навпіл, видалити плодоніжку і насіння, нарізати крупною соломкою.

Додати перець до овочів.

Промити, почистити і нарізати одну невелику моркву.

Додати до овочів.

Нарізати декілька печериць в залежності від розміру на 4-6 частин.

Додати грибочки до овочів.

Овочі посолити за смаком, поперчити.

Додати 1 чайну ложку сухого часника, 1 чайну ложку солодкої копченої паприки, влити 2 столові ложки олії.

Перемішати.

Деко застелити пергаментним папером.

Перекласти рибку.

На 8 частин нарізати 20 грамів масла, закласти масло в кожен надріз рибки.

Навколо скумбрії розкласти овочі.

Викласти рибку з овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до готовності овочів і скумбрії.


• скумбрія 2 шт.
• сіль, чорний перець
• лимон 1/3 шт.
• кріп
• картопля 3 шт.
• морква 1 шт.
• печериці 5 шт.
• перець 3 шт.
• цибуля ½ шт.
• сухий часник 1 ч.л.
• копчена паприка 1 ч.л.
• петрушка ½ пучка
• олія 2 ст.л.
• масло 20 гр.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Скумбрія запечена з овочами

Скумбрію розділити на філе і зі сторони шкіри зробити надрізи. Картоплю почистити, нарізати на середні шматки і відварити в підсоленій воді до пів готовності...

Аджика з помідорів

Вимиті овочі нарізати часточками, перець очистити від кісточок і подрібнити. Почистити часник. Всі овочі разом з часником і чилі пропустити через м’ясорубку. Додати тертий хрін і перемішати. Перекласти суміш в емальований посуд і додати всі спеції і приправи, перемішати і залишити на ніч в холодильнику. Вранці обережно злити всю рідину, а овочеве пюре розкласти в баночки. Аджика готова. Зберігати в холодильнику...

Швидкий яблучний пиріг

Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Додайте рослинну олію і молоко і добре перемішайте. Всипте просіяне борошно, зєднане з розпушувачем, і замісіть однорідне досить рідке тісто. Форму діаметром 28 см вистеліть пергаментом. Викладіть тісто у форму і розкладіть зверху нарізане на часточки яблуко...

Салат з оселедцем

Нарізати цибулю і полити її соком лимону, посипати цукром. Нарізати буряк, оселедець і огірок...

Курячі сердечка по-корейські

Курячі сердечка відварити в підсоленій воді. Охолодити, нарізати на 2 частини...

Філе мінтаю в лимонному клярі

Філе мінтаю промити, промакати паперовим рушником, посолити, поперчити додати приправу. В тарілку просіяти борошно, додати щіпку солі...

Рисовий суп з болгарським перцем

Спочатку слід порізати картоплю та болгарський перець кубиками та натерти моркву. Рис слід промити під холодною водою. В каструлі довести воду до кипіння, додати рис, картоплю, моркву та цибулю. За 10 хвилин до готовності додати болгарський перець та спеції. Готовий суп посипати зеленню...

Піца на пательні

Тісто виходить рідке, як сметана. Вилийте його на пательню, змащену маслом і вже зверху покладіть будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки). Залийте майонезом, і зверху посипте товстим шаром сир...

ДЕРУНИ

Очищаємо картоплю й цибулю. На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю...

Курка по-прованськи з овочами

Духовку попередньо розігріти до 200 °C. Кожне стегенце розрізати на дві частини, натерти сіллю й перцем. У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажити курку до золотистого кольору. Зняти зі сковороди і відкласти. Картоплю почистити і нарізати частками, часник почистити і дрібно посікти. Картоплю відварити до напівготовності, викласти у форму для запікання, додати часник, оливки, лавровий лист, приправити сіллю й перцем. Чері розрізати навпіл. Викласти у форму помідори й...