Запечена скумбрія(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №399)

30 вересня 2023р.
60


У скумбрії відрізати голову, хвіст, розрізати черево, видалити нутрощі і чорні плівки.

Добре промити рибку під протічною водою.

Далі зі сторони спинки зробити 4 глибокі надрізи до хребта.

Скумбрію посолити за смаком, поперчити, полити лимоном і добре натерти.

Рибку перевернути.

Знову посолити і поперчити за смаком.

Полити лимоном рівномірно.

Повторити все зі сторони черевця, посолити, поперчити, полити лимоном.

Тоненько нарізати лимон.

Закласти в черево лимон, декілька гілочок кропу.

Залишити рибку промаринуватися на півгодини.

Нарізати 3 картоплі, промити, почистити, розрізати навпіл, потім кожну половинку розрізати ще раз навпіл, нарізати досить великими брусочками.

Викласти картоплю в миску.

Досить грубо нарізати половинку цибулі.

Додати цибулю до картоплі.

Три солодких різнокольорові болгарські перці розрізати навпіл, видалити плодоніжку і насіння, нарізати крупною соломкою.

Додати перець до овочів.

Промити, почистити і нарізати одну невелику моркву.

Додати до овочів.

Нарізати декілька печериць в залежності від розміру на 4-6 частин.

Додати грибочки до овочів.

Овочі посолити за смаком, поперчити.

Додати 1 чайну ложку сухого часника, 1 чайну ложку солодкої копченої паприки, влити 2 столові ложки олії.

Перемішати.

Деко застелити пергаментним папером.

Перекласти рибку.

На 8 частин нарізати 20 грамів масла, закласти масло в кожен надріз рибки.

Навколо скумбрії розкласти овочі.

Викласти рибку з овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до готовності овочів і скумбрії.


• скумбрія 2 шт.
• сіль, чорний перець
• лимон 1/3 шт.
• кріп
• картопля 3 шт.
• морква 1 шт.
• печериці 5 шт.
• перець 3 шт.
• цибуля ½ шт.
• сухий часник 1 ч.л.
• копчена паприка 1 ч.л.
• петрушка ½ пучка
• олія 2 ст.л.
• масло 20 гр.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Курка з рисом і овочами

Печериці нарізати тонкими пластинками, перець соломкою, а курку невеликими шматочками. На сковороді розтопити 1 ст.л. вершкового масла і обсмажити курку з двох сторін...

Салат з зелених помідорів на зиму

Помідори нарізати дольками. Петрушку, часник і гострий перець подрібнити за допомогою блендеру або м’ясорубки...

Салат з томатами і моцареллою

Нарізати в’ялені помідори, додати часник, прованські трави, сіль і перець. Перемішати і додати оливкову олію...

Салат «Гриби під шубою»

Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності. Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій. Готуємо заправку для салату, змішавши майонез з соєвим соусом і бальзамічним оцтом. В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі...

Хек в кисло-солодкому соусі

Рибу очистити, обрізати плавники, прибрати нутрощі, плівку, ще раз добре промити. Розрізати вздовж хребта, а потім нарізати на порційні шматки...

Картопляні оладки з грибним соусом

Теплу відварену картоплю збити у блендері. Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно...

Салат з баклажанами

Баклажан нарізати на четверть кільця товщиною 3 мм. Перець підрум’янити в духовці...

Малинове варення 5 хв

Малину очистити від хвостиків, перебрати, скласти у варильний таз. Додати цукор і трохи води. Поставити на мінімальний вогонь. Помішуючи малину, довести до кипіння. Не давати закипіти! Витримати 5 хвилин. Заповнити підготовлені банки варенням з малини. Закрити банки кришками...

Курячі крильця з рисом у духовці

Розріжте крильця на 2 частини, залийте їх олією, додайте 1 ч. л. солі, перець та спеції. Перемішайте інгредієнти, накрийте плівкою та залиште на 30 хвилин. Тим часом підготуємо рис. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю. Потім додайте моркву та готуйте ще 1 хвилину. Всипати промитий рис та перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть до смаку і зніміть сковороду з вогню. Змастіть...

Літній салат з капусти і моркви з вареною ковбасою

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...