Запечена скумбрія(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №399)

30 вересня 2023р.
72


У скумбрії відрізати голову, хвіст, розрізати черево, видалити нутрощі і чорні плівки.

Добре промити рибку під протічною водою.

Далі зі сторони спинки зробити 4 глибокі надрізи до хребта.

Скумбрію посолити за смаком, поперчити, полити лимоном і добре натерти.

Рибку перевернути.

Знову посолити і поперчити за смаком.

Полити лимоном рівномірно.

Повторити все зі сторони черевця, посолити, поперчити, полити лимоном.

Тоненько нарізати лимон.

Закласти в черево лимон, декілька гілочок кропу.

Залишити рибку промаринуватися на півгодини.

Нарізати 3 картоплі, промити, почистити, розрізати навпіл, потім кожну половинку розрізати ще раз навпіл, нарізати досить великими брусочками.

Викласти картоплю в миску.

Досить грубо нарізати половинку цибулі.

Додати цибулю до картоплі.

Три солодких різнокольорові болгарські перці розрізати навпіл, видалити плодоніжку і насіння, нарізати крупною соломкою.

Додати перець до овочів.

Промити, почистити і нарізати одну невелику моркву.

Додати до овочів.

Нарізати декілька печериць в залежності від розміру на 4-6 частин.

Додати грибочки до овочів.

Овочі посолити за смаком, поперчити.

Додати 1 чайну ложку сухого часника, 1 чайну ложку солодкої копченої паприки, влити 2 столові ложки олії.

Перемішати.

Деко застелити пергаментним папером.

Перекласти рибку.

На 8 частин нарізати 20 грамів масла, закласти масло в кожен надріз рибки.

Навколо скумбрії розкласти овочі.

Викласти рибку з овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до готовності овочів і скумбрії.


• скумбрія 2 шт.
• сіль, чорний перець
• лимон 1/3 шт.
• кріп
• картопля 3 шт.
• морква 1 шт.
• печериці 5 шт.
• перець 3 шт.
• цибуля ½ шт.
• сухий часник 1 ч.л.
• копчена паприка 1 ч.л.
• петрушка ½ пучка
• олія 2 ст.л.
• масло 20 гр.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Помідори фаршировані яловичиною і булгуром

Баклажан наколіть виделкою і викладіть на лист, застелений пекарським папером. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин до появи підпалин. Періодично відкривайте духовку та перевертайте овоч для рівномірного запікання. Готовий баклажан злегка остудити, а потім очистити від шкірки і видалити плодоніжку...

Пиріг на компоті

В першу чергу необхідно розчинити цукор в компоті. Для цього дані компоненти необхідно змішати в глибокій мисці з рослинним маслом і сіллю. Перемішати вміст ємності можна за допомогою віночка. Погасити соду яблучним оцтом і додати в суміш...

Чанахи

Квасолю замочити на ніч, потім відварити до готовності (вона повинна бути мягка). Картоплю помити, почистити та порізати великими кусочками. Обсмажити на олії майже до готовності...

Чіпси картопляні

Картоплину овочерізкою нарізати на тоненькі скибочки (десь по 1 мм товщиною).Добре протерти паперовим рушничком, щоб зовні не було вологи. Розкласти одним шаром на тарілку, застелену пергаментом, поставити в мікрохвильовку на 2 хв на максимум. Якщо м’які, перевернути і готувати ще 2 хв. Готові чіпси посипати паприкою або карі і сіллю...

Весняний салат

Помідори нарізати на кусочки. Так само нарізати яйця і сир...

Тертий лимонний пиріг з сиром в духовці

Змішайте борошно з розпушувачем, сіллю, 200 г цукру та 10 г ванільного цукру. Додайте вершкове масло і жовтки, замісіть тісто. Розділіть його на дві частини, кожну оберніть плівкою та заберіть у морозильну камеру на 30–40 хвилин. Тим часом приготуйте начинку. Змішайте сир з 125 г цукру та ванільним цукром. Особливо збийте білки в пишну масу. Поступово додавайте цукор, що залишився, і продовжуйте збивати. Білкову масу вмішайте в сир...

Курячі крильця з рисом у духовці

Розріжте крильця на 2 частини, залийте їх олією, додайте 1 ч. л. солі, перець та спеції. Перемішайте інгредієнти, накрийте плівкою та залиште на 30 хвилин. Тим часом підготуємо рис. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю. Потім додайте моркву та готуйте ще 1 хвилину. Всипати промитий рис та перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть до смаку і зніміть сковороду з вогню. Змастіть...

Салат з оселедцем

Нарізати цибулю і полити її соком лимону, посипати цукром. Нарізати буряк, оселедець і огірок...

Салат з телятиною

Телятину відварити в підсоленій воді, охолодити в бульйоні. Відварити яйця...

Сирний рулет

У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо сіль і добре збити вінчиком. Додаємо в яйця натерту на дрібній тертці моркву, натертий сир, додаємо сметану, перемішати до однорідної маси. Форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олію і розподіляємо сирно-морквину масу по всьому деко...