Котлети з картоплею, запечені в
духовці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №401)
![]() | 30 вересня 2023р. |
| 1225 |

У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, яйце, сіль і перець за смаком. Добре вимішати.
Помідори нарізати дрібними шматочками, додати сметану і перемішати.
Картоплю нарізати дуже тоненькими кружальцями, для цього можна використати спеціальну терку.
Форму для запікання змастити олією і викласти картоплю (закривати дно і боки форми). Не багато картоплі залишити. Присолити.
З фаршу сформувати кульки (котлети) і викласти їх на картоплю.
В м’ясних кульках зробити заглиблення і викласти сметану з помідорами.
Моркву натерти на середній терці і посипати кульки.
Картоплю, яка залишилася, викласти перегородками навколо м’ясних кульок. Накрити форму фольгою і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Потім дістати форму з духовки, забрати фольгу, посипати котлети натертим на терці сиром і повернути в духовку ще на 10-15 хвилин.
Смачного!
• картопля – 700 гр.
• цибуля – 1 шт.
• часник – 2 зубчика
• яйця курячі – 1 шт.
• сметана – 80 гр.
• помідори – 1 шт.
• морква – 1 шт.
• сир твердий – 50 гр.
• сіль
• перець чорний мелений
(всього голосів: 6)
| СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
| 6 | 0 |
Всі рецепти
Салати
Перші страви
Другі страви
Випічка
Десерти
Консервація
Закуски
Дитяче меню
Корисні поради
Рейтинг рецептів
Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Цибулю обсмажити кілька секунд на великому вогні, додати перець, смажити на такому ж вогні, ще кілька секунд. Після чого зробити середній вогонь, і обжарювати до готовності. Викласти в тарілку. На тій же сковороді смажимо курячі сердечка на великому вогні, постійно помішувати. Додати порізані помідори, спеції. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 15 хвилин...

Буряк відварити і нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками...

Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим. Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником...

В першу чергу необхідно розчинити цукор в компоті. Для цього дані компоненти необхідно змішати в глибокій мисці з рослинним маслом і сіллю. Перемішати вміст ємності можна за допомогою віночка. Погасити соду яблучним оцтом і додати в суміш...

Нарізати грушу, апельсин і банан кубиками. Волоський горіх нарізати і подрібнити...

Порізати на кубики хлібні скибочки. Викласти в суху сковорідку. Прожарити. Огірок, помідор, солодкий перець нарізати. Посолити, посипати сумішшю перців. Пропустити через прес часникові зубки, додати оливкову олію. Перемішати. Нашаткувати цибулю...

Розігріти духовку до 200 градусів. Лист слойоного тіста нарізати на трикутники. В середину кожного трикутника викласти шоколад і завернути в форму круасанів...

Картоплю і кабачок очистити і нарізати. Викласти в форму, застелену фольгою. Яловичину нарізати смужками і відправити до кабачка з картоплею...

Насамперед слід приготувати основу для тіста – опару. З’єднати в глибокій каструлі підігріте молоко (не гаряче), висипати дріжджі, цукор-пісок і 15 г борошна і соняшникову олію. Накрити тару кришкою і рушником, прибрати в тепле місце «підніматися». Коли у опари з’явитися «біла пухнаста шапочка», всипати сіль, залишки борошна, частину ванільного порошку, розбити яйце. Вимісити тісто до однорідного стану...

Необхідно висипати борошно, так що б вийшла гірка. У центрі зробити поглиблення...


