Баклажани, як гриби(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №407)

1 жовтня 2023р.
76


Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками.

Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді.

Перекласти баклажани в миску, додати чорний перець за смаком, або суміш перців, пів чайної ложки хмелі-сунелі і пів чайної ложки молотого коріандру, збити 2 курячі яйця, добре перемішати і залишити на 1 годину.

Тим часом дрібним кубиком нарізати одну досить велику цибулю, перемістити цибулю в гарячу сковороду з двома столовими ложками олії. Також дрібно нарізати два зубчика часнику, додати до цибулі. Обсмажити до появи золотистості на помірному вогні.

Прибрати цибулю з часником з сковорідки.

Додати ще 2 столові ложки олії і перекласти баклажани в сковороду, обсмажити до появи золотистості зі всіх сторін, періодично помішуючи.

Зараз до баклажанів повернути цибулю з часником, додати 200 грамів сметани 15% жирності, 1 пучок дрібно порізаної петрушки, добре перемішати. Додати сіль і чорний перець за смаком, перемішати.

Прибрати вогонь до мінімуму і тушити під кришкою 3-5 хвилин до готовності баклажанів. Баклажани мають стати м’якими, але не розваритися в кашу.


• баклажани 2 шт.
• цибуля 1 шт.
• часник 2-3 зуб.
• яйце 2 шт.
• сіль, чорний перець
• хмелі-сунелі – ½ ч.л.
• коріандр – ½ ч.л.
• сметана 200 гр.
• петрушка 1 пуч
• олія 4 ст.л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Квасолевий салат з оливками

Буряк нарізати невеликими кубиками, зелені оливки – колечками, консервовану квасолю промити, зелень дрібно порубати, заправити оливковою олією. Всі інгредієнти добре перемішати...

Яблучний пиріг з корицею

Найперше готуємо яблука: добре миємо, очищаємо від насіння та шкірки. Нарізаємо на четвертинки, а потім ще на дрібніші кусочки. Добре посипаємо очищені яблука меленою корицею. Відставляємо у бік та готуємо тісто. Спочатку борошно просіюємо із розпушувачем. Яйця добре збиваємо із склянкою цукру та вініліном (до пухкої маси та зміни кольору). Не припиняючи збивати, вливаємо тонкою цівкою олію, слідом частинами кефір. В кінці додаємо частинами борошно...

Салат з тунцем і макаронами

Відварити макарони згідно рецепту вказаному на упаковці, злити воду. Огірки нарізати кубиками...

Салат з буряком і апельсином

Буряк вимити, загорнути в фольгу і запекти в духовці при температурі 200 градусів хвилин 50. Апельсин почистити, дольки краще почистити від перегородок...

Салат з копченою куркою і ананасами

Нарізати філе на кубики. Викласти в глибоку миску. Додати кукурудзу. Нарізати ананас на кубики, висипати в миску. Відварити яйця. Коли охолонуть нарізати кубиками, на терці натерти сир, додати в миску. Посолити. Додати майонез, перемішати. Салат готовий...

Салат з кукурудзи та перцю

Нарізаємо кубиками почищені від шкірки помідор та перець; Зливаємо рідину з кукурудзи, а яйця тремо на грубій тертці...

Свіжа малина без варіння

Засипте ягоди в каструлю, додайте цукор і подрібніть ягоди. Залиште на 4-5 годин, нехай цукор повністю розчиниться. Не забувайте періодично помішувати масу. Розфасуйте перетерту з цукром малину по пакетам або контейнерам і зберігайте в морозилці. Якщо хочете використовувати банки, то корегуйте рецепт – цукру потрібен не 1 кг, а 1,5...

Швидкий капустяний пиріг

В першу чергу необхідно підготувати капусту: її шаткуємо якомога дрібніше. Капусту трохи присолюємо і добре мнемо руками, щоб вона стала більш мяка і соковита. Якщо є бажання в пиріг можна додати будь-яку додаткову начинку: ковбасу, курку, гриби, сир або солодкий перець. Їх нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до капусти. Також можна додати пару зубчиків тертого часнику...

Солені баклажани з морквою і селерою

Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж. Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв...

Салат із мідіями та огірком

Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати. У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп...