Запіканка з кабачками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №408)

1 жовтня 2023р.
78


Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм.

Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки.

Влити 2 столові ложки олії, добре перемішати.

Перекласти кабачки в форму для випікання.

Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Тим часом чверть кільцями нарізати 1 цибулю.

Розігріти на сковороді 2 столові ложки олії.

Викласти цибулю на сковороду, обсмажити до золотистості.

Тим часом одну моркву нарізати кружальцями, додати до цибулі.

Поки обсмажується цибуля з морквою, соломкою нарізати один солодкий болгарський перець.

Додаємо до овочів.

Дрібно нарізати 1 великий зубчик часнику і покласти на сковороду.

Додати сіль і пів чайної ложки італійських трав. Перемішати і обсмажити овочі до пів готовності.

Дістати кабачки з духовки, викласти на них овочі.

1 помідор розрізати навпіл, потім кожну половину на три частини і нарізати на пластинки.

Тепер помідори викласти на овочі.

Приготувати заливку:

В миску вбити 3 курячі яйця. Перемішати. Влити 100 мл вершків 10% жирності.

Додати пів чайної ложки французької гірчиці в зернах. Додати сіль за смаком.

Додати пів чайної ложки сушеного базиліка і пів чайної ложки сушеного кропу. Перемішати.

Додати 3 столові ложки вівсяного борошна (можна взяти будь-яку іншу). Перемішати.

Залити овочі готовою заливкою.

Відправити в духовку ще на 15-20 хвилин.

На великій терці натерти 50 грамів сиру.

Посипати кабачкову запіканку.

Відправити в духовку ще приблизно на 2-3 хвилини, щоб розплавився сир.


• кабачок – 1 шт.
• цибуля – 1 шт.
• морква – 1 шт.
• перець – 1 шт.
• сіль
• чорний перець
• спеції
• олія – 4 ст.л.
• помідор – 1 шт.
• яйця – 3 шт.
• вершки – 100 мл.
• французька гірчиця в зернах – ½ ч.л.
• вівсяне борошно – 3 ст.л.
• сир – 50 гр.
• часник – 1 зубчик

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Картопляний пиріг з мясом і овочами

Філе порізати скибками, обсмажити, додати цибулю і часник, обсмажити, влити соєвий соус і бульйон, додати заморожені овочі, сіль і перець. Зверху викласти картопляне пюре рівним шаром, поставити у духовку на 40 хв...

Салат з томатами і моцареллою

Нарізати в’ялені помідори, додати часник, прованські трави, сіль і перець. Перемішати і додати оливкову олію...

Баклажани, як гриби

Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками. Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді...

Салат «Веселка»

Картоплю почистити і нарізати соломкою, обсмажити на олії до хрусткої скоринки. Зварити яйця і нарізати соломкою...

Рагу з мясним фаршем і овочами (в мультиварці)

Цибулю почистити, дрібно посікти, покласти в чашу мультиварки, додати олію, ввімкнути режим «Смаження» і обсмажити цибулю до прозорості. Додати фарш і обсмажувати ще 5–7 хвилин з відкритою кришкою, періодично помішуючи і розбиваючи грудки. Додати помідори з соком, овочі, прованські трави, цукор, добре перемішати. Ввімкнути режим «Тушкування» на 40 хвилин. Приправити сіллю й перцем, додати потовчений часник і дрібно нарізані листочки петрушки...

Салат з кукурудзи та перцю

Нарізаємо кубиками почищені від шкірки помідор та перець; Зливаємо рідину з кукурудзи, а яйця тремо на грубій тертці...

Запіканка на вечерю

Картоплю і моркву очистити, помити, нарізати на кубики, перець також нарізати на кубики. На олії обсмажити картоплю до пів готовності, додати моркву, сіль, обсмажити і додати перець, обсмажити до пів готовності...

Запіканка з кабачка

Будь-який мясний фарш обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо...

Курка з грибами в вершковому соусі

Куряче філе нарізати на середні шматки. Бекон і огірки нарізати на смужки, печериці нарізати великими шматками, сир натерти на крупній терці...

Пиріг із ревеню

Ревінь очистити, нарізати на шматки (1-2 см) і залити окропом на 30 секунд. Воду злити і дочекатися, коли ревінь охолоне. Ошпарений ревінь покласти в миску, посипати цукром (2-3 столові ложки) і перемішати...