Запіканка з кабачками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №408)
![]() | 1 жовтня 2023р. |
| 1404 |

Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм.
Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки.
Влити 2 столові ложки олії, добре перемішати.
Перекласти кабачки в форму для випікання.
Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Тим часом чверть кільцями нарізати 1 цибулю.
Розігріти на сковороді 2 столові ложки олії.
Викласти цибулю на сковороду, обсмажити до золотистості.
Тим часом одну моркву нарізати кружальцями, додати до цибулі.
Поки обсмажується цибуля з морквою, соломкою нарізати один солодкий болгарський перець.
Додаємо до овочів.
Дрібно нарізати 1 великий зубчик часнику і покласти на сковороду.
Додати сіль і пів чайної ложки італійських трав. Перемішати і обсмажити овочі до пів готовності.
Дістати кабачки з духовки, викласти на них овочі.
1 помідор розрізати навпіл, потім кожну половину на три частини і нарізати на пластинки.
Тепер помідори викласти на овочі.
Приготувати заливку:
В миску вбити 3 курячі яйця. Перемішати. Влити 100 мл вершків 10% жирності.
Додати пів чайної ложки французької гірчиці в зернах. Додати сіль за смаком.
Додати пів чайної ложки сушеного базиліка і пів чайної ложки сушеного кропу. Перемішати.
Додати 3 столові ложки вівсяного борошна (можна взяти будь-яку іншу). Перемішати.
Залити овочі готовою заливкою.
Відправити в духовку ще на 15-20 хвилин.
На великій терці натерти 50 грамів сиру.
Посипати кабачкову запіканку.
Відправити в духовку ще приблизно на 2-3 хвилини, щоб розплавився сир.
• цибуля – 1 шт.
• морква – 1 шт.
• перець – 1 шт.
• сіль
• чорний перець
• спеції
• олія – 4 ст.л.
• помідор – 1 шт.
• яйця – 3 шт.
• вершки – 100 мл.
• французька гірчиця в зернах – ½ ч.л.
• вівсяне борошно – 3 ст.л.
• сир – 50 гр.
• часник – 1 зубчик
(всього голосів: 12)
| СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
| 12 | 0 |
Всі рецепти
Салати
Перші страви
Другі страви
Випічка
Десерти
Консервація
Закуски
Дитяче меню
Корисні поради
Рейтинг рецептів
Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Очищене філе оселедця нарізати на порційні шматки. Викласти в скляну миску де буде маринуватися оселедець. Змішати 9% оцет і воду у співвідношенні 1:3. Нарізати цибулю півкільцями і трохи зім’яти руками. Додати цибулю до оселедця і залити оцтом з водою. Для аромату додати декілька горошин перцю і лавровий листок. Маринувати оселедець 5-6 годин в холодильнику...

Приготувати тісто, перемішавши яйця, кефір, сіль, соду. Нарізати тонко капусту. Трохи протушкувати на сковороді. Викласти капусту у змащену маслом форму. Зверху залити тістом. На тісто покласти нарізане кубиками масло. Відправити до духовки і випікати при 180 градусах 40 хвилин...

В мисці з’єднати олію, рідкий мед, паприку, каррі, сухий часник, перець і сіль. Добре перемішати. Це буде маринад, який зробить скоринку хрусткою. Курку добре вимити і повитирати паперовими рушничками. Потім втерти маринад ззовні і всередині курки. Залишити маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Але краще залишити на ніч в холодильнику...

Відваріть яйця вкруту, охолодіть і дрібно поріжте. Дуже дрібно поріжте цибулю, замаринуйте її з цукром і оцтом на 10 хвилин...

Сало помити, нарізати невеликими скибочками. Покласти в каструлю з товстим дном і тушкувати на повільному вогні до утворення шкварок. Помити і просушити м’ясо. Нарізати середніми шматочками і додати до сала. За бажанням сала можна не давати...

Усе порізати, скласти у каструлю (крім оцту), довести до кипіння, варити 40 хв, додати оцет, варити ще 5 хв, розкласти у гарячі стерильні банки, закрутити, вкутати до охолодження. Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку...

Нарізаємо редиску, яблуко і яйце. Все змішуємо, поливаємо лимонним соком, додаємо шпинат і заправляємо сметаною або йогуртом...

Цибулю і моркву нарізати тоненькою соломкою. Викласти в сковорідку з розгрітою олією і пасерувати протягом 4-5 хвилин. Тим часом підготувати курячу печінку: почистити, промити і висушити паперовим рушником...

Суцвіття броколі скласти в салатник, посолити, легенько прим’яти, щоб пустили сік. Тунець розім’яти і додати до броколі...

Гриби очистити, вимити, помістити в каструлю і, заливши підсоленою теплою водою, довести до кипіння. Злити гарячу воду і додати 2 склянки холодної води. Знову довести до кипіння...


