Запіканка з кабачками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №408)
![]() | 1 жовтня 2023р. |
![]() | 78 |

Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм.
Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки.
Влити 2 столові ложки олії, добре перемішати.
Перекласти кабачки в форму для випікання.
Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Тим часом чверть кільцями нарізати 1 цибулю.
Розігріти на сковороді 2 столові ложки олії.
Викласти цибулю на сковороду, обсмажити до золотистості.
Тим часом одну моркву нарізати кружальцями, додати до цибулі.
Поки обсмажується цибуля з морквою, соломкою нарізати один солодкий болгарський перець.
Додаємо до овочів.
Дрібно нарізати 1 великий зубчик часнику і покласти на сковороду.
Додати сіль і пів чайної ложки італійських трав. Перемішати і обсмажити овочі до пів готовності.
Дістати кабачки з духовки, викласти на них овочі.
1 помідор розрізати навпіл, потім кожну половину на три частини і нарізати на пластинки.
Тепер помідори викласти на овочі.
Приготувати заливку:
В миску вбити 3 курячі яйця. Перемішати. Влити 100 мл вершків 10% жирності.
Додати пів чайної ложки французької гірчиці в зернах. Додати сіль за смаком.
Додати пів чайної ложки сушеного базиліка і пів чайної ложки сушеного кропу. Перемішати.
Додати 3 столові ложки вівсяного борошна (можна взяти будь-яку іншу). Перемішати.
Залити овочі готовою заливкою.
Відправити в духовку ще на 15-20 хвилин.
На великій терці натерти 50 грамів сиру.
Посипати кабачкову запіканку.
Відправити в духовку ще приблизно на 2-3 хвилини, щоб розплавився сир.
• цибуля – 1 шт.
• морква – 1 шт.
• перець – 1 шт.
• сіль
• чорний перець
• спеції
• олія – 4 ст.л.
• помідор – 1 шт.
• яйця – 3 шт.
• вершки – 100 мл.
• французька гірчиця в зернах – ½ ч.л.
• вівсяне борошно – 3 ст.л.
• сир – 50 гр.
• часник – 1 зубчик
(всього голосів: 2)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
2 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Філе порізати скибками, обсмажити, додати цибулю і часник, обсмажити, влити соєвий соус і бульйон, додати заморожені овочі, сіль і перець. Зверху викласти картопляне пюре рівним шаром, поставити у духовку на 40 хв...

Нарізати в’ялені помідори, додати часник, прованські трави, сіль і перець. Перемішати і додати оливкову олію...

Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками. Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді...

Картоплю почистити і нарізати соломкою, обсмажити на олії до хрусткої скоринки. Зварити яйця і нарізати соломкою...

Цибулю почистити, дрібно посікти, покласти в чашу мультиварки, додати олію, ввімкнути режим «Смаження» і обсмажити цибулю до прозорості. Додати фарш і обсмажувати ще 5–7 хвилин з відкритою кришкою, періодично помішуючи і розбиваючи грудки. Додати помідори з соком, овочі, прованські трави, цукор, добре перемішати. Ввімкнути режим «Тушкування» на 40 хвилин. Приправити сіллю й перцем, додати потовчений часник і дрібно нарізані листочки петрушки...

Нарізаємо кубиками почищені від шкірки помідор та перець; Зливаємо рідину з кукурудзи, а яйця тремо на грубій тертці...

Картоплю і моркву очистити, помити, нарізати на кубики, перець також нарізати на кубики. На олії обсмажити картоплю до пів готовності, додати моркву, сіль, обсмажити і додати перець, обсмажити до пів готовності...

Будь-який мясний фарш обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо...

Куряче філе нарізати на середні шматки. Бекон і огірки нарізати на смужки, печериці нарізати великими шматками, сир натерти на крупній терці...

Ревінь очистити, нарізати на шматки (1-2 см) і залити окропом на 30 секунд. Воду злити і дочекатися, коли ревінь охолоне. Ошпарений ревінь покласти в миску, посипати цукром (2-3 столові ложки) і перемішати...