Запіканка з кабачками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №408)

1 жовтня 2023р.
73


Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм.

Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки.

Влити 2 столові ложки олії, добре перемішати.

Перекласти кабачки в форму для випікання.

Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Тим часом чверть кільцями нарізати 1 цибулю.

Розігріти на сковороді 2 столові ложки олії.

Викласти цибулю на сковороду, обсмажити до золотистості.

Тим часом одну моркву нарізати кружальцями, додати до цибулі.

Поки обсмажується цибуля з морквою, соломкою нарізати один солодкий болгарський перець.

Додаємо до овочів.

Дрібно нарізати 1 великий зубчик часнику і покласти на сковороду.

Додати сіль і пів чайної ложки італійських трав. Перемішати і обсмажити овочі до пів готовності.

Дістати кабачки з духовки, викласти на них овочі.

1 помідор розрізати навпіл, потім кожну половину на три частини і нарізати на пластинки.

Тепер помідори викласти на овочі.

Приготувати заливку:

В миску вбити 3 курячі яйця. Перемішати. Влити 100 мл вершків 10% жирності.

Додати пів чайної ложки французької гірчиці в зернах. Додати сіль за смаком.

Додати пів чайної ложки сушеного базиліка і пів чайної ложки сушеного кропу. Перемішати.

Додати 3 столові ложки вівсяного борошна (можна взяти будь-яку іншу). Перемішати.

Залити овочі готовою заливкою.

Відправити в духовку ще на 15-20 хвилин.

На великій терці натерти 50 грамів сиру.

Посипати кабачкову запіканку.

Відправити в духовку ще приблизно на 2-3 хвилини, щоб розплавився сир.


• кабачок – 1 шт.
• цибуля – 1 шт.
• морква – 1 шт.
• перець – 1 шт.
• сіль
• чорний перець
• спеції
• олія – 4 ст.л.
• помідор – 1 шт.
• яйця – 3 шт.
• вершки – 100 мл.
• французька гірчиця в зернах – ½ ч.л.
• вівсяне борошно – 3 ст.л.
• сир – 50 гр.
• часник – 1 зубчик

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з соленими огірками і овочами без майонезу

Нарізати огірки і перець болгарський кубиками, помідори дольками. Подрібнити горіхи...

Овочевий салат

Порізати на кубики хлібні скибочки. Викласти в суху сковорідку. Прожарити. Огірок, помідор, солодкий перець нарізати. Посолити, посипати сумішшю перців. Пропустити через прес часникові зубки, додати оливкову олію. Перемішати. Нашаткувати цибулю...

Баклажани, як гриби

Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками. Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді...

Салат з тунцем і макаронами

Відварити макарони згідно рецепту вказаному на упаковці, злити воду. Огірки нарізати кубиками...

Запіканка з кабачка

Будь-який мясний фарш обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо...

Десерт з манної каші

Один стакан молока змішати з цукром і поставити на вогоннь. Другий стакан молока змішати з манною крупою і пудингом. Додати суміш в гаряче молоко і варити на помірному вогні, помішуючи, щоб не було грудочок...

Слойки з варенням

Духовку розігріти до 200 °С. Розморожене слойоне тісто розкачати і розрізати на квадрати...

Котлетки з телятини (Від 10 міс.)

Морквину натерти на дрібній тертці, нарізати цибулю кубиками. Мясо очистити від плівок, вимити і перекрутити 2 рази з додаванням розмоченої булки та моркви з цибулею. Можна перебити блендером. Небагато посолити і добре вимісити готовий фарш руками. Сформувати невеликі котлетки, викласти у форму для запікання, застелену пергаментним папером та запікати при температурі 180 град. 10 хвилин. Перевернути котлетки, додати пару ложок води або бульйону та запікати до готовності (10-15...

Салат з куркою і авокадо

Огірки нарізати невеликими кубиками або соломкою. Також кубиками або соломкою нарізаємо куряче філе...

Фокача з помідорами чері

Розігрійте духовку до 220 градусів. Надайте тісту руками форму кола діаметром 30 см...