Смажені баклажани(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №409)

1 жовтня 2023р.
165


Баклажани добре промити, очистити, відрізати верхівку.

Потім нарізати баклажани вздовж на 4-5 частин шириною приблизно 5-7 мм не розрізав хвостик.

Перевернути баклажан і знову нарізати на 4-5 частин, поділити баклажан навпіл і розрізати його на дві частини, повторити процес з другим баклажаном.

Довести до кипіння 2 літра води, додати 1 чайну ложку солі, опустити баклажани і чекати закипання.

Після закипання варити рівно одну хвилину. Дістати баклажани, дати їм трохи охолонути. Тим часом в миску вбити 3 курячі яйця, додати 1 столову ложку майонезу, пів чайної ложки гірчиці, сіль за смаком, пів чайної ложки прованських трав, збити.

В окрему тарілку всипати 200 грамів панірувальних сухарів, додати 1 чайну ложку сухого часнику і 1 чайну ложку копченої солодкої паприки, перемішати.

Розігріти сковороду до 100 мл олії. Баклажани добре обваляти в панірувальних сухарях. Після цього баклажан добре обмакнути в яйце і опустити в гарячу олію. Обсмажити баклажани на помірному вогні 3-5 хвилин до золотистості.

Перевернути баклажани і знову обсмажити на помірному вогні ще 3-5 хвилин до готовності.

Перекласти баклажани на паперові серветки, щоб прибрати зайву олію, згори також викласти паперові серветки, обмакнути.

Приготувати соус: дрібно нарізати пів пучка кропу, в мисочку додати 4-5 столових ложок сметани. До сметани додати кріп і 1 зубчик подрібненого часнику, додати сіль, перемішати.

Смажені баклажани готові, подавати з соусом.


• баклажани – 2 шт.
• вода – 2 л.
• сіль – 1 ч.л.
• яйця – 3 шт
• майонез -1 ст.л.
• гірчиця – ½ ч.л.
• прованські трави – ½ ч.л.
• панірувальні сухарі – 200 гр.
• сухий часник – 1 ч.л.
• паприка солодка копчена – 1 ч.л.
• олія – 100 мл.
• кріп – ½ пучка
• сметана – 4-5 ст.л.
• часник – 1 зубчик

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
М’ясо, запечене шматочками, у фользі

Яловичину порізати на скибочки так, щоб вони були не товщі одного сантиметра. Приготувати маринад, змішавши терту цибулю з іншими інгредієнтами зі списку і приправами. Помістити в нього м’ясо і дати постояти кілька годин...

Млинці з сиром

У 200 мл теплого молока додайте столову ложку розтопленого вершкового масла та чайну ложку цукру. Всипте 150 г борошна і сіль. Перемішайте. Додайте ще 200 мл молока та 150 г борошна. Ретельно перемішайте. Сковорідку змажте рослинною олією і смажте млинці діаметром 15-16 см. Викладіть їх на тарілку...

Швидкий яблучний пиріг

Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Додайте рослинну олію і молоко і добре перемішайте. Всипте просіяне борошно, зєднане з розпушувачем, і замісіть однорідне досить рідке тісто. Форму діаметром 28 см вистеліть пергаментом. Викладіть тісто у форму і розкладіть зверху нарізане на часточки яблуко...

Яловичина з кабачком і картоплею в фользі

Картоплю і кабачок очистити і нарізати. Викласти в форму, застелену фольгою. Яловичину нарізати смужками і відправити до кабачка з картоплею...

Салат із редиски і апельсина

Почистити апельсин від шкірки і профілірувати його. Філе апельсина нарізати на шматочки...

Запечена картопля з сиром по-домашньому

Картоплю почистьте та наріжте поздовжніми скибками. Накрийте протвінь фольгою та змажте її рослинною олією. Розкладіть на фользі картоплю. Додайте сіль та перець...

Салат весняний з пекінською капустою

Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...

Печиво з гарбузом

Спочатку підготувати гарбуз: запекти, разом із шкіркою при температурі 200 градусів 25-30 хвилин, посипавши кардамоном та корицею. Звільнити від шкірки, розім’яти виделкою, додати вершкове масло. Тісто: поєднати всі інгредієнти, замісити ніжне, гладке тісто. Забрати на 30 хвилин у пакет...

Круасани з шоколадом

Розігріти духовку до 200 градусів. Лист слойоного тіста нарізати на трикутники. В середину кожного трикутника викласти шоколад і завернути в форму круасанів...

Мариновані помідори черрі з печерицями

Гриби очистити, вимити, помістити в каструлю і, заливши підсоленою теплою водою, довести до кипіння. Злити гарячу воду і додати 2 склянки холодної води. Знову довести до кипіння...