Смажені баклажани(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №409)
![]() | 1 жовтня 2023р. |
![]() | 165 |

Баклажани добре промити, очистити, відрізати верхівку.
Потім нарізати баклажани вздовж на 4-5 частин шириною приблизно 5-7 мм не розрізав хвостик.
Перевернути баклажан і знову нарізати на 4-5 частин, поділити баклажан навпіл і розрізати його на дві частини, повторити процес з другим баклажаном.
Довести до кипіння 2 літра води, додати 1 чайну ложку солі, опустити баклажани і чекати закипання.
Після закипання варити рівно одну хвилину. Дістати баклажани, дати їм трохи охолонути. Тим часом в миску вбити 3 курячі яйця, додати 1 столову ложку майонезу, пів чайної ложки гірчиці, сіль за смаком, пів чайної ложки прованських трав, збити.
В окрему тарілку всипати 200 грамів панірувальних сухарів, додати 1 чайну ложку сухого часнику і 1 чайну ложку копченої солодкої паприки, перемішати.
Розігріти сковороду до 100 мл олії. Баклажани добре обваляти в панірувальних сухарях. Після цього баклажан добре обмакнути в яйце і опустити в гарячу олію. Обсмажити баклажани на помірному вогні 3-5 хвилин до золотистості.
Перевернути баклажани і знову обсмажити на помірному вогні ще 3-5 хвилин до готовності.
Перекласти баклажани на паперові серветки, щоб прибрати зайву олію, згори також викласти паперові серветки, обмакнути.
Приготувати соус: дрібно нарізати пів пучка кропу, в мисочку додати 4-5 столових ложок сметани. До сметани додати кріп і 1 зубчик подрібненого часнику, додати сіль, перемішати.
Смажені баклажани готові, подавати з соусом.
• вода – 2 л.
• сіль – 1 ч.л.
• яйця – 3 шт
• майонез -1 ст.л.
• гірчиця – ½ ч.л.
• прованські трави – ½ ч.л.
• панірувальні сухарі – 200 гр.
• сухий часник – 1 ч.л.
• паприка солодка копчена – 1 ч.л.
• олія – 100 мл.
• кріп – ½ пучка
• сметана – 4-5 ст.л.
• часник – 1 зубчик
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
1 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Яловичину порізати на скибочки так, щоб вони були не товщі одного сантиметра. Приготувати маринад, змішавши терту цибулю з іншими інгредієнтами зі списку і приправами. Помістити в нього м’ясо і дати постояти кілька годин...

У 200 мл теплого молока додайте столову ложку розтопленого вершкового масла та чайну ложку цукру. Всипте 150 г борошна і сіль. Перемішайте. Додайте ще 200 мл молока та 150 г борошна. Ретельно перемішайте. Сковорідку змажте рослинною олією і смажте млинці діаметром 15-16 см. Викладіть їх на тарілку...

Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Додайте рослинну олію і молоко і добре перемішайте. Всипте просіяне борошно, зєднане з розпушувачем, і замісіть однорідне досить рідке тісто. Форму діаметром 28 см вистеліть пергаментом. Викладіть тісто у форму і розкладіть зверху нарізане на часточки яблуко...

Картоплю і кабачок очистити і нарізати. Викласти в форму, застелену фольгою. Яловичину нарізати смужками і відправити до кабачка з картоплею...

Почистити апельсин від шкірки і профілірувати його. Філе апельсина нарізати на шматочки...

Картоплю почистьте та наріжте поздовжніми скибками. Накрийте протвінь фольгою та змажте її рослинною олією. Розкладіть на фользі картоплю. Додайте сіль та перець...

Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...

Спочатку підготувати гарбуз: запекти, разом із шкіркою при температурі 200 градусів 25-30 хвилин, посипавши кардамоном та корицею. Звільнити від шкірки, розім’яти виделкою, додати вершкове масло. Тісто: поєднати всі інгредієнти, замісити ніжне, гладке тісто. Забрати на 30 хвилин у пакет...

Розігріти духовку до 200 градусів. Лист слойоного тіста нарізати на трикутники. В середину кожного трикутника викласти шоколад і завернути в форму круасанів...

Гриби очистити, вимити, помістити в каструлю і, заливши підсоленою теплою водою, довести до кипіння. Злити гарячу воду і додати 2 склянки холодної води. Знову довести до кипіння...