Хек в кисло-солодкому соусі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №419)
![]() | 2 жовтня 2023р. |
![]() | 280 |

Рибу очистити, обрізати плавники, прибрати нутрощі, плівку, ще раз добре промити.
Розрізати вздовж хребта, а потім нарізати на порційні шматки.
Скласти в миску, трохи посолити, додати 2 ст. л. крохмалю, перемішати, обсмажити рибу на олії до готовності.
Приготувати кисло-солодкий соус:
В сковороду налити олію, додати кетчуп. Перемішати.
Подрібнити часник, цукор, оцет, соєвий соус і воду.
Все перемішати, додати крохмаль (крохмаль додати в теплу масу, щоб він розчинився, а не звурдився). Ще раз добре перемішати. Закипятити.
Додати сушений імбир. Кипятити 2 хвилини.
Рибу покласти в соус, обережно перемішати.
Кипятити 10 секунд, зняти з вогню.
Готову рибу викласти на блюдо, посипати кунжутом і нарізаною зеленою цибулею.
• олія – 60 мл.
• крохмаль – 2 ст.л.
• сіль
• для соусу:
• кетчуп – 5 ст.л.
• часник – 3 зубчика.
• цукор – 2 ст.л.
• оцет 9% – 1 ст.л.
• соєвий соус – 100 мл.
• соус териякі – 1 ст.л.
• вода – 150 мл.
• імбир сушений – 0.5 ч.л.
• крохмаль – 1 ст.л.
• кунжут
• цибуля зелена – для прикраси
(всього голосів: 3)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
3 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Викласти крильця в ємність, присипати спеціями і полити соєвим соусом. Якщо соєвий соус не солоний, то можна додати солі; Томатну пасту змішати з медом до однорідної консистенції; ...

Нарізаного кубиками гарбуза помістіть в чашу мультиварки, посипте цукром, перемішайте та відставте на 10 хвилин. Молоко і воду закипятіть окремо. Рис промийте і залийте на 10 хвилин окропом, злийте воду. Вершкове масло наріжте кубиками і покладіть в чашу мультиварки. Залийте в чашу молоко і окріп, закрийте кришку мультиварки. Тепер поставте мультиварку у відповідний режим, та чекайте, поки каша буде готова. Через 40-60 хвилин (залежить від мультиварки) кашу можна...

Сир натерти, додати масло і зелень. Все перемішати. Масу покласти в пакет і сформувати ковбаску...

У казанку обсмажити часник на олії кілька секунд. Відразу додати подрібнену цибулю і натерту моркву, смажити до прозорості. Додати ковбаски, смажити ще кілька хвилин. Додати картоплю, смажити, помішуючи, близько 10 хвилин. Посолити за смаком. Залити в казанок воду і варити суп з ковбасками і овочами близько 15 хвилин, до готовності картоплі. Натерти плавлений сирок на крупній тертці, додати в суп, мішати до повного розчинення сиру. Вимкнути вогонь і...

Сир твердий наріжте товстою соломкою. Збийте яйця виделкою в окремій посудині. Борошно та сухарі висипте також у 2 окремі тарілки так, щоб було зручно обвалювати у них шматочки сиру...

Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж. Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв...

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

У скумбрії відрізати голову, хвіст, розрізати черево, видалити нутрощі і чорні плівки. Добре промити рибку під протічною водою...

Карамель рекомендують готувати в посуді з товстим дном. Цукор, помішуючи, розтопити та нагріти на середньому вогні. Коли маса набуде бурштинового кольору, прибрати її з вогню й потроху влити тепле молоко, помішуючи. Потім знову поставити на повільний вогонь і помішувати, не доводячи до кипіння. Додати ванілін, дрібку солі й перемішати. Прибрати з вогню і додати масло, ще раз добре перемішати...

Розм’якшене вершкове масло, 1 яйце, сіль, цукрову пудру й ванільний цукор збити за допомогою міксера. Потім висипати просіяне борошно й розпушувач. Замісити тісто, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Горіхи подрібнити і злегка обсмажити на сухій сковороді...