Хек в кисло-солодкому соусі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №419)

2 Жовтня 2023р.
61


Рибу очистити, обрізати плавники, прибрати нутрощі, плівку, ще раз добре промити.

Розрізати вздовж хребта, а потім нарізати на порційні шматки.

Скласти в миску, трохи посолити, додати 2 ст. л. крохмалю, перемішати, обсмажити рибу на олії до готовності.

Приготувати кисло-солодкий соус:

В сковороду налити олію, додати кетчуп. Перемішати.

Подрібнити часник, цукор, оцет, соєвий соус і воду.

Все перемішати, додати крохмаль (крохмаль додати в теплу масу, щоб він розчинився, а не звурдився). Ще раз добре перемішати. Закипятити.

Додати сушений імбир. Кипятити 2 хвилини.

Рибу покласти в соус, обережно перемішати.

Кипятити 10 секунд, зняти з вогню.

Готову рибу викласти на блюдо, посипати кунжутом і нарізаною зеленою цибулею.


• хек – 1 кг.
• олія – 60 мл.
• крохмаль – 2 ст.л.
• сіль
• для соусу:
• кетчуп – 5 ст.л.
• часник – 3 зубчика.
• цукор – 2 ст.л.
• оцет 9% – 1 ст.л.
• соєвий соус – 100 мл.
• соус териякі – 1 ст.л.
• вода – 150 мл.
• імбир сушений – 0.5 ч.л.
• крохмаль – 1 ст.л.
• кунжут
• цибуля зелена – для прикраси

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Фаршировані зелені помідори

Моркву почистити і натерти на крупній терці. Часник подрібнити...

Салат з курячого філе

Яйця відварити. Куряче філе поперчити і посолити, обсмажити на сковорідці до золотавого...

Рибна запіканка

Форму для запікання змажте рослинною олією. Рибне філе наріжте невеликими шматочками, змастіть їх сіллю, перцем і викладіть у форму. Цибулю наріжте кільцями та викладіть на рибне філе рівномірним шаром. Моркву натріть на середній терці й також викладіть у форму...

Салат з рисом «Сніданок туриста» на зиму

Всі овочі перебрати, ретельно помити й обсушити рушником. Помідори очистити від плодоніжок і порізати на четвертинки або половинки, якщо томати дрібні...

Піца на пательні

Тісто виходить рідке, як сметана. Вилийте його на пательню, змащену маслом і вже зверху покладіть будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки). Залийте майонезом, і зверху посипте товстим шаром сир...

Салат з морської капусти і буряка

Почистити варений буряк, нарізати невеликими кубиками. Зелену цибулю помити, посушити і дрібно нарізати...

Зелений борщ

Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками...

Гарбузова каша на молоці в мультиварці

Нарізаного кубиками гарбуза помістіть в чашу мультиварки, посипте цукром, перемішайте та відставте на 10 хвилин. Молоко і воду закипятіть окремо. Рис промийте і залийте на 10 хвилин окропом, злийте воду. Вершкове масло наріжте кубиками і покладіть в чашу мультиварки. Залийте в чашу молоко і окріп, закрийте кришку мультиварки. Тепер поставте мультиварку у відповідний режим, та чекайте, поки каша буде готова. Через 40-60 хвилин (залежить від мультиварки) кашу можна...

Домашня карамель

Карамель рекомендують готувати в посуді з товстим дном. Цукор, помішуючи, розтопити та нагріти на середньому вогні. Коли маса набуде бурштинового кольору, прибрати її з вогню й потроху влити тепле молоко, помішуючи. Потім знову поставити на повільний вогонь і помішувати, не доводячи до кипіння. Додати ванілін, дрібку солі й перемішати. Прибрати з вогню і додати масло, ще раз добре перемішати...

ЛАВАШ

Змішати борошно та сіль, додати воду і вимішати тісто. Зробити з тіста кулю, завернути його в плівку і залишити на 30 хвилин. Зімяти тісто та розділити на 16 рівних частин. Розкатати кожен шматочок у найтонший коржик. Випікати коржики на розігрітій сухій сковороді по 1 хвилині кожну сторону. Накрити коржики рушником і дати їм охолонути...