Хек в кисло-солодкому соусі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №419)

2 жовтня 2023р.
183


Рибу очистити, обрізати плавники, прибрати нутрощі, плівку, ще раз добре промити.

Розрізати вздовж хребта, а потім нарізати на порційні шматки.

Скласти в миску, трохи посолити, додати 2 ст. л. крохмалю, перемішати, обсмажити рибу на олії до готовності.

Приготувати кисло-солодкий соус:

В сковороду налити олію, додати кетчуп. Перемішати.

Подрібнити часник, цукор, оцет, соєвий соус і воду.

Все перемішати, додати крохмаль (крохмаль додати в теплу масу, щоб він розчинився, а не звурдився). Ще раз добре перемішати. Закипятити.

Додати сушений імбир. Кипятити 2 хвилини.

Рибу покласти в соус, обережно перемішати.

Кипятити 10 секунд, зняти з вогню.

Готову рибу викласти на блюдо, посипати кунжутом і нарізаною зеленою цибулею.


• хек – 1 кг.
• олія – 60 мл.
• крохмаль – 2 ст.л.
• сіль
• для соусу:
• кетчуп – 5 ст.л.
• часник – 3 зубчика.
• цукор – 2 ст.л.
• оцет 9% – 1 ст.л.
• соєвий соус – 100 мл.
• соус териякі – 1 ст.л.
• вода – 150 мл.
• імбир сушений – 0.5 ч.л.
• крохмаль – 1 ст.л.
• кунжут
• цибуля зелена – для прикраси

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 3)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
30


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з баклажанів, перцю, помідорів

Помідори пропустити через мясорубку. Баклажани очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл, засипати сіллю на 15-20 хвилин, щоб видалити гіркоту. Промити, обсушити, нарізати великими кубиками. Перець нарізати соломкою. Часник і гострий перець – довільно...

Мариновані помідори черрі з печерицями

Гриби очистити, вимити, помістити в каструлю і, заливши підсоленою теплою водою, довести до кипіння. Злити гарячу воду і додати 2 склянки холодної води. Знову довести до кипіння...

М’ясо з овочами в азіатському стилі

М’ясо нарізати соломкою. Сковороду розігріти. Додати олію. Висипати цукор. Дочекатися доки цукор розплавиться до стану коричневої карамелі. Викласти в сковороду м’ясо...

КЛАСИЧНИЙ ДОМАШНІЙ ХЛІБ

Дріжджі розімяти із сіллю та цукром, а потім додати до них воду і залишити на 7-10 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. У отриману суміш додати масло, перемішати. Потім поступово додати муку, замісити еластичне тісто. Покласти тісто в миску, накрити рушником чи плівкою і залишити на годину у теплому місці. Добре вимішати тісто. Форму для хліба присипати борошном, покласти в неї тісто, накрити плівкою або рушником і залишити...

Салат весняний з пекінською капустою

Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...

Запіканка з кабачків, фаршу і сиру

Один кабачок (трохи більше середнього) натремо на крупній тертці, присолити (1/2 ч. лож.) і залишити на кілька хвилин. Коли кабачок виділить багато соку, добре відіжмемо. У фарш додамо натерту цибулину (на крупній тертці), посічену зелень, часник, сіль і перець. Добре перемішуємо, мясна складова нашого блюда готова! ...

Салат з плавленим сирком

Натерти на великій терці моркву, варені яйця, копчений сир. Посолити, поперчити...

Салат з сухариками

Нарізаємо огірки. Ріжемо сир і яйця кубиками...

Салат з апельсином

Пекінську капусту нарізати дрібно в глибоку миску, додати подрібнений часник, сіль, додати 3 ст. л. майонезу, перемішати. Копчену курку нарізати дрібно, перемішати...

Запечена скумбрія в духовці

Скумбрію розділити на філе: для цього відрізати голову і хвіст, видалити нутрощі і чорну плівку, відрізати плавники. Ретельно промити під проточною водою і відокремити філе від кісток...