Хек в кисло-солодкому соусі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №419)

2 жовтня 2023р.
303


Рибу очистити, обрізати плавники, прибрати нутрощі, плівку, ще раз добре промити.

Розрізати вздовж хребта, а потім нарізати на порційні шматки.

Скласти в миску, трохи посолити, додати 2 ст. л. крохмалю, перемішати, обсмажити рибу на олії до готовності.

Приготувати кисло-солодкий соус:

В сковороду налити олію, додати кетчуп. Перемішати.

Подрібнити часник, цукор, оцет, соєвий соус і воду.

Все перемішати, додати крохмаль (крохмаль додати в теплу масу, щоб він розчинився, а не звурдився). Ще раз добре перемішати. Закипятити.

Додати сушений імбир. Кипятити 2 хвилини.

Рибу покласти в соус, обережно перемішати.

Кипятити 10 секунд, зняти з вогню.

Готову рибу викласти на блюдо, посипати кунжутом і нарізаною зеленою цибулею.


• хек – 1 кг.
• олія – 60 мл.
• крохмаль – 2 ст.л.
• сіль
• для соусу:
• кетчуп – 5 ст.л.
• часник – 3 зубчика.
• цукор – 2 ст.л.
• оцет 9% – 1 ст.л.
• соєвий соус – 100 мл.
• соус териякі – 1 ст.л.
• вода – 150 мл.
• імбир сушений – 0.5 ч.л.
• крохмаль – 1 ст.л.
• кунжут
• цибуля зелена – для прикраси

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 3)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
30


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Курка запечена з хрусткою скоринкою

В мисці з’єднати олію, рідкий мед, паприку, каррі, сухий часник, перець і сіль. Добре перемішати. Це буде маринад, який зробить скоринку хрусткою. Курку добре вимити і повитирати паперовими рушничками. Потім втерти маринад ззовні і всередині курки. Залишити маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Але краще залишити на ніч в холодильнику...

Баклажани з часником і зеленню без стерилізації на зиму

Беремо баклажани і готуємо їх: миємо, нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на 30 хв. – щоб прибрати гіркоту. Утворену воду зливаємо. На соняшниковій олії підсмажуємо нарізані баклажани з 2-х сторін до зарум’янювання...

Салат з пекінською капустою і куркою

Нарізати філе. Кубики необхідні маленькі. Покласти у сковорідку. Влити олію. Засмажити. Кубики повинні забарвиться в красивий золотистий колір. Остудити. Нашаткувати капусту. Надіслати до курячих шматочків. Підсолити. Влити майонез. Перемішати...

Рублені курячі котлети, дієтичні

Філе куряче нарізати маленькими шматочками. Цибулю нарізати дрібно...

Солені помідори з селерою

Помідори, листя вишні, смородини, малини, хрону і селеру вимити. Тару для засолки томатів теж добре вимити (стерилізувати не обовязково)...

Булочки з сиром, яйцем і шинкою в духовці

Акуратно зрізати з булочок «шапочки». З основи булочки дістати мякіш. Дрібно нарізати шинку, натерти твердий сир на крупній тертці, вимити й подрібнити зелень...

Салат з куркою та ананасом

Відваріть яйця вкруту, охолодіть і дрібно поріжте. Дуже дрібно поріжте цибулю, замаринуйте її з цукром і оцтом на 10 хвилин...

Деруни з сиром і шинкою

Почистити картоплю і цибулю. Натерти на великій терці: картоплю, цибулю, шинку і сир...

Розчавлена запечена картопля з хрусткою скоринкою

Молоду велику картоплю добре помити щіткою. Зварити в мундирі до готовності...

Запіканка з кабачками

Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм. Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки...