Курячі гомілки в
вершково-пікантному соусі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №420)
![]() | 2 Жовтня 2023р. |
![]() | 20 |

Часник розчавити плоскою стороною ножа.
Додати декілька колечок чилі.
На суміші 2 ст. л. ложок олії і масла швидко обсмажити тим’ян і чилі, додати часник і обсмажити його до золотистого кольору, помішуючи.
Влити бульйон в часник і тушити до легкого загущення.
На другій сковороді обсмажити гоміки на 1 ст. л. олії з двох сторін до золотистого кольору.
Часник трохи випарувався і загустів – готово.
Влити часник до курячих гомілок.
Додати вершки з молоком, зелену цибулю.
Довести до кипіння і закрити кришкою.
Тушкувати 20 хвилин на невеликому вогні.
Відкрити кришку, посолити, поперчити і довести до готовності – приблизно 15 хвилин.
Соус трохи загустів.
Посипати зеленню.
• гомілки курячі - 1 кг
• вершки - 125 мл.
• молоко - 125 мл.
• часник - 150 гр.
• перець чилі
• перець чорний
• сіль
• тимян (можна сухий)
• зелень (для подачі)
• зелена цибуля
• олія - 3 ст.л.
• масло - 30 гр.
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
1 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Збити 2 яйця, 150 г сметани, розмякшене масло, сіль, додати борошно. Замісити тісто, накрити його серветкою і залишити на 15 хвилин. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Очистити і дрібно нарізати гриби, обсмажити на вершковому маслі...

Капусту ріжуть на чотири частини, шаткують, виминають дуже обережно. Перемішують із сіллю і тісно складають у підготовлений емальований посуд. Посипають шаром моркви. Потім притискають гнітом, щоб сік повністю покрив капусту. Капусту три дні тримають у приміщенні, щоб вкисла. Потім гніт знімають і капусту перемішують, щоб випустити газ. Далі ще добу тримають у теплі, щоб „дозріла”. А потім перекладають у трилітрові банки. Сік повинен повністю покрити капусту в банці...

Усе перемішати, за потреби додати ще борошно, запанірувати в сухарях, посмажити на олії...

Моркву почистити і натерти на крупній терці. Часник подрібнити...

Для тіста змішуємо в одній мисці воду, олію, сіль і борошно. Вимішуємо тісто приблизно 5-7 хвилин, після чого накриваємо рушником та даємо відпочити ще 20 хвилин. Для начинки перемелюємо через мясорубку філе та цибулю. Додаємо сіль, перець, за бажанням інші спеції. Все добре перемішуємо...

Розігрійте духовку до 220 градусів. Надайте тісту руками форму кола діаметром 30 см...

Почнемо з желатину. Залийте його 100 мл холодної води. Добре перемішайте і залиште на пару хвилин. Підготуй форму для торта. Дно застеліть пергаментом, боки злегка змастіть рослинною олією і теж приліпіть туди шматочки пергаменту. Таким чином торт можна буде без праці витягти з форми. Для торта знадобиться два види печива: світле і темне. Нічого страшного, якщо буде печиво тільки одного кольору, але з двома кольорами...

Для крему змішуємо какао, цукор, манну крупу, добре перемішуємо. Вливаємо молоко, розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Варимо крем до густого стану, постійно перемішуючи. Охолоджуємо...

Нарізаємо редиску, яблуко і яйце. Все змішуємо, поливаємо лимонним соком, додаємо шпинат і заправляємо сметаною або йогуртом...

Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити. Моркву очистити від шкірки, натерти на грубій терці...