Курячі гомілки в
вершково-пікантному соусі
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №420)

2 жовтня 2023р.
33


Часник розчавити плоскою стороною ножа.

Додати декілька колечок чилі.

На суміші 2 ст. л. ложок олії і масла швидко обсмажити тим’ян і чилі, додати часник і обсмажити його до золотистого кольору, помішуючи.

Влити бульйон в часник і тушити до легкого загущення.

На другій сковороді обсмажити гоміки на 1 ст. л. олії з двох сторін до золотистого кольору.

Часник трохи випарувався і загустів – готово.

Влити часник до курячих гомілок.

Додати вершки з молоком, зелену цибулю.

Довести до кипіння і закрити кришкою.

Тушкувати 20 хвилин на невеликому вогні.

Відкрити кришку, посолити, поперчити і довести до готовності – приблизно 15 хвилин.

Соус трохи загустів.

Посипати зеленню.


• бульйон - 350 мл.
• гомілки курячі - 1 кг
• вершки - 125 мл.
• молоко - 125 мл.
• часник - 150 гр.
• перець чилі
• перець чорний
• сіль
• тимян (можна сухий)
• зелень (для подачі)
• зелена цибуля
• олія - 3 ст.л.
• масло - 30 гр.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КОТЛЕТКИ З КАБАЧКОМ ТА МОРКВОЮ (з 8 місяців)

Овочі потріть на дрібній тертці. Змішайте фарш з овочами і добре вимісіть. Якщо ви готуєте на всю сімю, то можна додати трохи солі, буквально на кінчику чайної ложки. Сформуйте котлети і викладіть їх у форму, застелену папером для запікання в духовці, що розігріта до 180 °C. Готувати котлетки 15-20 хвилин, доки не зарумяняться...

Салат з куркою, квасолею і сухариками

Порізати листя салату, нарізати помідор невеличкими скибками, сир нарізати кубиками, також нарізати відварену курку. З квасолі зливаємо рідину. Додаємо її в салат разом з сухариками. Додаємо майонез і все перемішуємо...

Суп з броколі на курячому бульйоні

З курки знімаємо шкіру, щоб суп не був занадто жирним. Розрізаємо птицю на шматки. Очищаємо ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо їх, одну моркву ріжемо на великі кубики. Одну цибулину подрібнюємо. Половину стебел селери промиваємо і ріжемо на великі відрізки. Розміщуємо в каструлю курку, шматочки моркви, стебла селери, цибулю, горошки чорного перцю і лавровий лист. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні сорок хвилин, періодично знімаючи...

Салат з хурмою і авокадо

Куряче філе запекти чи обсмажити. Приготувати заправку з оливкової олії, соку лимона і гірчиці. ...

Салат з черемшою і буряком

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Грибний суп

Куряче філе наріжте невеликими кубиками, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 20 хвилин. Лук поріжте дрібними шматочками, гриби - пластинками. Картоплю почистьте і наріжте невеликими кубиками. Обсмажуйте цибулю на вершковому маслі приблизно 5 хвилин. Додайте гриби і смажте, поки не випарується практично вся рідина. Посоліть і поперчіть...

Піца на сковороді

1. Готуємо тісто: у глибокій мисці змішати яйця, сметану і майонез. Додати борошно, добре перемішати. Тісто має вийти рідким, трохи густішим за сметану. 2. Велику сковороду змастити олією. Вилити на сковороду тісто і рівномірно розгладити по дну...

Бананове морозиво з хурмою

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...

Салат з кабачків

Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності...

Малосольні огірки в пакеті

Огірки вимити, висушити, нарізати на четвертинки. Скласти в пакет...