Курячі гомілки з грибами і
картоплею
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №421)

2 жовтня 2023р.
46


Форму для запікання змастити олією.

Нарізати грубо картоплю, викласти в форму і перемішати, поперчити.

Додати гілочку розмарину і запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.

Гомілки помити. Скласти в каструлю.

Розчинити кубик бульйону в окропі.

Залить гомілку бульйоном і поставити на вогонь.

Варити без кришки 20 хвилин на середньому вогні – рідина має трохи випаруватися і загустіти.

Картоплю і гомілки приготуються майже одночасно.

Швидко обсмажити печериці в 1 ч л олії, близько хвилини, на сильному вогні, помішуючи.

Дістати картоплю.

Духовку НЕ вимикати.

Викласти на неї курку разом з соусом.

Додати печериці.

Ставити в духовку і готувати 20-25 хвилин при 190.

Дістати блюдо, перемішати і одразу подавати!


• гомілки курячі - 5 шт.
• бульйонний кубик
• картопля - 5 шт.
• вода (окріп) - 350 мл.
• перець чорний
• печериці (маленькі) - 10 шт.
• розмарин - 1 шт.
• олія - 2 ст.л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
САЛАТ ВЕСНЯНИЙ

Відварюємо яйця. Нарізаємо пекінську капусту соломкою. Кладемо нарізану капусту в салатник. Потім, нарізаємо огірки тонкими кружечками, а кружечки – соломкою. Додаємо огірки до капусти. Зелену цибулю нарізаємо дрібно і додаємо до овочів...

Печериці з часником і петрушкою

Велику сковорідку розігріти на сильному вогні. Налити трошки олії і викласти одразу печериці...

Салат з плавленим сирком

Нарізати помідори і плавлений сирок на кубики. Додати зубчик часника і сухарики...

Фаршировані зелені помідори

Моркву почистити і натерти на крупній терці. Часник подрібнити...

Салат з м’ясом і корейською морквою

М’ясо відварити в підсоленій воді, нарізати соломкою. Печериці скибками...

Торт з апельсином без випічки

З одного апельсина вичавіть сік, а другий очистіть від шкірки і поріжте тонкими кружечками. Поломайте печиво і додайте в нього розтоплене вершкове масло. Візьміть розємну форму і змастіть маслом, а потім викладіть в неї шар печива, утрамбуйте, полийте невеликою кількістю апельсинового соку і поставте в холодильник на півгодини. А в цей час зробіть крем для торта...

Крем-суп з гарбузом і сиром

Вимити і почистити овочі. Нарізати їх кубиками. Покласти в каструлю. Обсмажити овочі прямо в каструлі на рослинній олії протягом 5-7 хвилин. Додати 1 літр окропу, нарізаний кубиками плавлений сир, посолити, поперчити і варити до мякості овочів 15 хвилин...

Голубці

Великий качан капусти помити і розібрати на листя. Відварити капустяне листя в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа акуратно зрізати потовщену частину листя. Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності. Відкинути на сито і добре промити...

Сирний пиріг з зеленню

Змішайте легкий майонез, сметану та вершкове масло. У велику ємність просійте борошно з розпушувачем, добре перемішайте та додайте до борошна сметанно-масляну суміш. Замісіть тісто, сформуйте з тіста кулю, обгорніть харчовою плівкою та відправте до холодильника на 20 хвилин. Сир твердий натріть на середній терці, а зелень дрібно наріжте. Змішайте сир, зелень, яйця та сметану в одній посудині...

Мясний суп-пюре (від 1 року)

Філе індички вимити, нарізати невеликими кубиками та варити 10 хв. Перший бульйон злити, мясо знову залити окропом і варити на повільному вогні ще 40 хв. Овочі вимити, очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками. Моркву можна натерти на тертці. Нарізані овочі додати в бульйон і варити суп до готовності, приблизно 20-25 хв.⠀ Остиглий супчик збити занурювальним блендером до повного зникнення грудочок, так, щоб утворилася однорідна маса. Суп ще...