Курячі гомілки з грибами і
картоплею(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №421)
![]() | 2 Жовтня 2023р. |
![]() | 32 |

Форму для запікання змастити олією.
Нарізати грубо картоплю, викласти в форму і перемішати, поперчити.
Додати гілочку розмарину і запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
Гомілки помити. Скласти в каструлю.
Розчинити кубик бульйону в окропі.
Залить гомілку бульйоном і поставити на вогонь.
Варити без кришки 20 хвилин на середньому вогні – рідина має трохи випаруватися і загустіти.
Картоплю і гомілки приготуються майже одночасно.
Швидко обсмажити печериці в 1 ч л олії, близько хвилини, на сильному вогні, помішуючи.
Дістати картоплю.
Духовку НЕ вимикати.
Викласти на неї курку разом з соусом.
Додати печериці.
Ставити в духовку і готувати 20-25 хвилин при 190.
Дістати блюдо, перемішати і одразу подавати!
• бульйонний кубик
• картопля - 5 шт.
• вода (окріп) - 350 мл.
• перець чорний
• печериці (маленькі) - 10 шт.
• розмарин - 1 шт.
• олія - 2 ст.л.
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
1 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У глибоку миску просійте борошно. В окрему миску викладіть свіжі дріжджі. Додайте половину цукру і влийте трохи теплого молока. Акуратно перемішайте до повного розчинення дріжджів, а потім влийте тепле молоко, що залишилося. Перемішайте. У суміш, що вийшла, всипте трохи борошна і перемішайте. Має вийти маса, консистенція якої нагадує рідку сметану...

Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...

Нарізаємо редиску, яблуко і яйце. Все змішуємо, поливаємо лимонним соком, додаємо шпинат і заправляємо сметаною або йогуртом...

Цибулю очистити, помити, нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого кольору в каструлі на вершковому маслі. Додати сіль, цукор, борошно, смажити ще 1 хвилину...

Болгарський перець нарізати соломкою, помідор нарізати колечками. Викласти їх на деко, зверху рибу...

Баклажани почистити від шкірки і нарізати кружальцями товщиною 5-6 мм, обсмажити їх на сковорідці до золотого кольору. Викласти баклажани на паперові серветки, щоб позбутися зайвої олії...

Куряче філе зварити в підсоленій воді, охолодити й нарізати скибочками. Сир нарізати слайсами. Руколу помити, обсушити й подрібнити. Скибочки хліба змастити вершковим маслом. Викласти на дві з них сир, курятину, руколу і знову сир. Накрити скибочками хліба...

Поріжте часник та цибулю, моркву натріть на великій тертці, гарбуз почистіть і поріжте кубиками. Протушкуйте овочі без олії близько 5 хвилин, поки цибуля не буде мякою. Додайте гарбуз, залийте курячим бульйоном або окропом і варіть, поки гарбуз не буде готовим. Перемістіть протушковані овочі в чашу блендера та зробіть однорідне пюре. Перекладіть пюре в каструлю, додайте молоко, доведіть до кипіння. Густоту супчика можна регулювати, додаючи трохи окропу або бульйону...

Помити язик. Залити холодною водою і поставити варити. Коли вода закипить, позбирати всю піну...

Приготуйте тісто. Змішайте половину кефіру, яйця, сіль, соду і борошно. Перемішайте. Додайте решту кефіру, постійно перемішуючи. Тісто має бути консистенції густої сметани. Нарізати цибулю кільцями, картоплю кружечками, м’ясо – тонкими смужками. М’ясо можна взяти абсолютно будь-яке – куряче, свиняче, у вигляді сосисок і ковбасок...