Курячі гомілки з грибами і
картоплею
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №421)

2 жовтня 2023р.
44


Форму для запікання змастити олією.

Нарізати грубо картоплю, викласти в форму і перемішати, поперчити.

Додати гілочку розмарину і запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.

Гомілки помити. Скласти в каструлю.

Розчинити кубик бульйону в окропі.

Залить гомілку бульйоном і поставити на вогонь.

Варити без кришки 20 хвилин на середньому вогні – рідина має трохи випаруватися і загустіти.

Картоплю і гомілки приготуються майже одночасно.

Швидко обсмажити печериці в 1 ч л олії, близько хвилини, на сильному вогні, помішуючи.

Дістати картоплю.

Духовку НЕ вимикати.

Викласти на неї курку разом з соусом.

Додати печериці.

Ставити в духовку і готувати 20-25 хвилин при 190.

Дістати блюдо, перемішати і одразу подавати!


• гомілки курячі - 5 шт.
• бульйонний кубик
• картопля - 5 шт.
• вода (окріп) - 350 мл.
• перець чорний
• печериці (маленькі) - 10 шт.
• розмарин - 1 шт.
• олія - 2 ст.л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Пиріжки з мясом і грибами

Спочатку потрібно підігріти воду, додайте туди трохи солі, цукор і дріжджі. Перемішайте вміст каструльки, потім влийте в неї три столові ложки олії. Вбийте туди ж одне яйце, злегка перемішайте. Вилийте заготовку для тесту в глибоку миску, туди ж додайте половину просіяного борошна. Постійно перемішуючи, додайте другу частину. Вимішуйте тісто ложкою, потім з’єднайте руки. Скачайте отриману суміш в кулю, накрийте рушником. Залиште на годину в теплому...

ЧІАБАТТА

Змішати сухі інгредієнти, потім додати до них воду та замістити еластичне тісто. Помістити тісто в миску, накрити плівкою і залишити на 5 годин, а краще на ніч. Тісто викласти на дошку, трохи розкатати і загорнути із чотирьох сторін, щоб вийшов конверт. Повторити процедуру 3-4 рази. Розрізати тісто на 2 частини, сильно присипати борошном з усіх боків, накрити плівкою і залишити на 1 годину. Випікати у розігрітій до 200...

Смажені курячі крильця

Викласти крильця в ємність, присипати спеціями і полити соєвим соусом. Якщо соєвий соус не солоний, то можна додати солі; Томатну пасту змішати з медом до однорідної консистенції; ...

Арабський салат із апельсинів

Почистити апельсини до м’якоті і нарізати їх тонкими кільцями. Цибулю нарізати на тонкі пір’я...

Салат з грибами

Відварити свинину (20 хвилин), остудити. Гриби нарізати навпіл. Цибулю нарізати тоненькими напівкільцями, посипати цукром, полити оцтом (1 ч. л.). Залишити на 10 хвилин, потім віджати сік. Це надасть цибулі ніжності та позбавить гіркоти...

Персиковий пиріг із безе

Заморожене вершкове масло натерти на терці й посікти з борошном у крихту. Збити жовтки додати цукор, сіль, додати суміш борошна з вершковим маслом. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати і викласти в застелену пергаментним папером форму, формуючи бортики. Тісто в кількох місцях проштиркнути виделкою...

Зелений борщ

Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками...

Салат з куркою та ананасом

Відваріть яйця вкруту, охолодіть і дрібно поріжте. Дуже дрібно поріжте цибулю, замаринуйте її з цукром і оцтом на 10 хвилин...

Салат з плавленим сирком

Натерти на великій терці моркву, варені яйця, копчений сир. Посолити, поперчити...

Домашня карамель

Карамель рекомендують готувати в посуді з товстим дном. Цукор, помішуючи, розтопити та нагріти на середньому вогні. Коли маса набуде бурштинового кольору, прибрати її з вогню й потроху влити тепле молоко, помішуючи. Потім знову поставити на повільний вогонь і помішувати, не доводячи до кипіння. Додати ванілін, дрібку солі й перемішати. Прибрати з вогню і додати масло, ще раз добре перемішати...