Свиняча грудинка запечена в
духовці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №423)
![]() | 19 Листопада 2023р. |
![]() | 8 |

В глибоку посудину викласти кетчуп, соєвий соус, мед, гірчицю, аджику, копчену паприку, чорний мелений перець і сіль, натерти часник і добре все перемішати.
Грудинку змастити приготовленим соусом.
Загорнути м’ясо в фольгу і викласти в форму для випікання.
Запікати 1 год. в розігрітій до 200 °C духовці.
Потім розгорнути фольгу і випікати ще 15 хвилин.
По бажанню посипати хрусткою смаженою цибулею.
• кетчуп - 2 ст.л.
• соєвий соус - 1 ст.л.
• мед - 2 ст.л.
• гірчиця - 1 ст.л.
• аджика - 1 ч.л.
• копчена паприка - 1 ст.л.
• перець чорний мелений - 1/2 ч.л.
• сіль - 1 ст.л.
• часник - 5-6 зубчиків
(всього голосів: 0)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
0 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...

Куряче філе зварити в підсоленій воді, охолодити й нарізати скибочками. Сир нарізати слайсами. Руколу помити, обсушити й подрібнити. Скибочки хліба змастити вершковим маслом. Викласти на дві з них сир, курятину, руколу і знову сир. Накрити скибочками хліба...

Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо до прозорості. Кабачки очищаємо від шкірки, якщо вони молоді, то мякоть прибирати не потрібно. Натираємо їх на крупній тертці. Віджимати кабачки не потрібно. Дрібно ріжемо кріп, сир натираємо на крупній тертці. Додаємо до кабачків кріп, цибулю, половину чайної ложки солі, трохи чорного перцю, сир і перемішуємо. В іншу миску розбиваємо яйця, наливаємо рослинного масла і збиваємо. Додаємо борошно і розпушувач ...

Рис промити і відварити до напівготовності. Зварені круто яйця натерти на тертці або розімяти виделкою, додати в рис, що остигнув, змішаний з йогуртом. Кабачки очистити від шкірки, нарізати кружальцями завтовшки 1-1,5 см, видалити середину, посолити і заповнити рисовою начинкою. Запікати в розігрітій духовці за температури 170-180 градусів протягом 20-25 хвилин. Якщо рис почне пригоряти, накрити фольгою...

Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити...

Картоплю і моркву очистити, помити, нарізати на кубики, перець також нарізати на кубики. На олії обсмажити картоплю до пів готовності, додати моркву, сіль, обсмажити і додати перець, обсмажити до пів готовності...

Огірок і помідор нарізати невеликими кубиками. Цибулю нарізати тонкою соломкою...

Порізати цибулю і часник на квадрати, обсмажити. Викласти туди ж м’ясо невеликими шматками, потримати ще пару хвилин на вогні. Додати подрібнену картоплю, перець, моркву, спеції за смаком...

Картоплю помити, почистити, викласти в каструлю, залити водою і залишити варитися. А поки вона вариться, натерти сир, збити в мисці яйця, змішати їх із сиром і додати солі. Збити блендером до стану однорідної маси...

Цибулю обсмажити кілька секунд на великому вогні, додати перець, смажити на такому ж вогні, ще кілька секунд. Після чого зробити середній вогонь, і обжарювати до готовності. Викласти в тарілку. На тій же сковороді смажимо курячі сердечка на великому вогні, постійно помішувати. Додати порізані помідори, спеції. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 15 хвилин...