Картопляні оладки з грибним
соусом(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №434)
28 листопада 2023р. | |
100 |
Теплу відварену картоплю збити у блендері.
Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно.
Добре перемішати.
До картоплі всипати борошно і перемішати до однорідної маси.
В сковорідці розігріти олію.
Із картопляного тіста сформувати кульки.
*Формувати кульки мокрими руками, так тісто не буде липнути.
Обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку.
Цибулю, часник і печериці нарізати.
Обсмажити цибулю і часник протягом 2 хвилин.
Потім в сковорідку додати печериці, посолити і готувати ще 3-4 хвилини.
Далі влити вершки і трохи прогріти їх.
Додати сир, прованські трави і сіль. Готувати помішуючи до розчинення сиру.
Подавати картопляні оладки з соусом.
• яйце – 2 шт.
• сіль
• перець
• сметана – 2 ст.л.
• борошно – 100 гр.
• олія для смаження
• соус:
• печериці – 500 гр.
• цибуля – 1/2 шт.
• часник – 1 зубчик
• сіль
• вершки 10% – 100 мл.
• сир домашній – 100 гр.
• прованські трави – 1/2 ч.л.
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
1 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Поставте на вогонь каструлю з необхідною кількістю води. Додайте сіль і закип’ятіть. Повинен вийти розсіл на смак більш солоний, ніж звичайний бульйон. Капусту слід вимити, а потім нарізати досить великими шматками. Очистити та нарізати буряк великими шматочками. Перець очистити та нарізати кружечками, часник очистити від лушпиння...
Дрібно нарізати копчену курку. Нарізати огірок кубиками...
Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...
Капусту, огірок і ковбасу нарізати соломкою. Нашаткувати капусту, посолити і прим’яти...
Для заправки перемішати виделкою в мисці олії, мед і гірчицю. Курку порізати соломкою...
Дріжджі залити теплою водою і залишити на 15 хвилин. Одне яйце збити з сіллю і цукром. Злегка підігріти молоко і влити в яєчну суміш. Додати дріжджі. Влити олію. Просіяти в рідку суміш борошно через сито і замісити тісто. Тісто накрити рушником і залишити на 2 години підніматися...
Малину очистити від хвостиків, перебрати, скласти у варильний таз. Додати цукор і трохи води. Поставити на мінімальний вогонь. Помішуючи малину, довести до кипіння. Не давати закипіти! Витримати 5 хвилин. Заповнити підготовлені банки варенням з малини. Закрити банки кришками...
Помити й обсушити всі овочі. У огірків відрізати кінчики й порізати їх на досить тонкі кружальця (не більше 3 мм). У помідорів і перців видалити плодоніжки, порізати великими шматочками. Часник почистити. Помідори, перець і часник подрібнити блендером або за допомогою мясорубки...
Скумбрію розділити на філе: для цього відрізати голову і хвіст, видалити нутрощі і чорну плівку, відрізати плавники. Ретельно промити під проточною водою і відокремити філе від кісток...
У скумбрії відрізати голову, хвіст, розрізати черево, видалити нутрощі і чорні плівки. Добре промити рибку під протічною водою...