Картопляні оладки з грибним
соусом
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №434)

28 листопада 2023р.
42


Теплу відварену картоплю збити у блендері.

Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно.

Добре перемішати.

До картоплі всипати борошно і перемішати до однорідної маси.

В сковорідці розігріти олію.

Із картопляного тіста сформувати кульки.

*Формувати кульки мокрими руками, так тісто не буде липнути.

Обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку.

Цибулю, часник і печериці нарізати.

Обсмажити цибулю і часник протягом 2 хвилин.

Потім в сковорідку додати печериці, посолити і готувати ще 3-4 хвилини.

Далі влити вершки і трохи прогріти їх.

Додати сир, прованські трави і сіль. Готувати помішуючи до розчинення сиру.

Подавати картопляні оладки з соусом.


• картопля (відварена) – 600 гр.
• яйце – 2 шт.
• сіль
• перець
• сметана – 2 ст.л.
• борошно – 100 гр.
• олія для смаження
• соус:
• печериці – 500 гр.
• цибуля – 1/2 шт.
• часник – 1 зубчик
• сіль
• вершки 10% – 100 мл.
• сир домашній – 100 гр.
• прованські трави – 1/2 ч.л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чебуреки на горілці

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води)...

Салат з копченою куркою

Моркву і картоплю відварити до готовності, охолодити, очистити. Копчену курку, картоплю, моркву нарізати невеликими кубиками...

Салат з томатами і моцареллою

Нарізати в’ялені помідори, додати часник, прованські трави, сіль і перець. Перемішати і додати оливкову олію...

Курячі крильця з рисом у духовці

Розріжте крильця на 2 частини, залийте їх олією, додайте 1 ч. л. солі, перець та спеції. Перемішайте інгредієнти, накрийте плівкою та залиште на 30 хвилин. Тим часом підготуємо рис. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю. Потім додайте моркву та готуйте ще 1 хвилину. Всипати промитий рис та перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть до смаку і зніміть сковороду з вогню. Змастіть...

Салат з овочами по-корейськи

Порізати цукіні кільцями. Частину порізати півкільцями...

Курячі тефтельки з томатною заливкою

Прокрутити філе куряче з цибулею через м’ясорубку. З’єднати з рисом і посолити...

Запіканка з кабачками

Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм. Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки...

Рис з родзинками і вершковим маслом

Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим. Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником...

Запіканка з картоплею

Курку нарізати на тонкі смужки, з’єднати зі спеціями, з часником і майонезом, залишити на 20 хвилин. Приготувати форму для запікання, на дно викласти цибулю, порізану кільцями, а потім картоплю, подрібнену на тонкі пластівці...

Сирний пиріг з зеленню

Змішайте легкий майонез, сметану та вершкове масло. У велику ємність просійте борошно з розпушувачем, добре перемішайте та додайте до борошна сметанно-масляну суміш. Замісіть тісто, сформуйте з тіста кулю, обгорніть харчовою плівкою та відправте до холодильника на 20 хвилин. Сир твердий натріть на середній терці, а зелень дрібно наріжте. Змішайте сир, зелень, яйця та сметану в одній посудині...