Картопляні оладки з грибним
соусом
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №434)

28 листопада 2023р.
100


Теплу відварену картоплю збити у блендері.

Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно.

Добре перемішати.

До картоплі всипати борошно і перемішати до однорідної маси.

В сковорідці розігріти олію.

Із картопляного тіста сформувати кульки.

*Формувати кульки мокрими руками, так тісто не буде липнути.

Обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку.

Цибулю, часник і печериці нарізати.

Обсмажити цибулю і часник протягом 2 хвилин.

Потім в сковорідку додати печериці, посолити і готувати ще 3-4 хвилини.

Далі влити вершки і трохи прогріти їх.

Додати сир, прованські трави і сіль. Готувати помішуючи до розчинення сиру.

Подавати картопляні оладки з соусом.


• картопля (відварена) – 600 гр.
• яйце – 2 шт.
• сіль
• перець
• сметана – 2 ст.л.
• борошно – 100 гр.
• олія для смаження
• соус:
• печериці – 500 гр.
• цибуля – 1/2 шт.
• часник – 1 зубчик
• сіль
• вершки 10% – 100 мл.
• сир домашній – 100 гр.
• прованські трави – 1/2 ч.л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Капуста з буряком на зиму

Поставте на вогонь каструлю з необхідною кількістю води. Додайте сіль і закип’ятіть. Повинен вийти розсіл на смак більш солоний, ніж звичайний бульйон. Капусту слід вимити, а потім нарізати досить великими шматками. Очистити та нарізати буряк великими шматочками. Перець очистити та нарізати кружечками, часник очистити від лушпиння...

Салат з копченої курки

Дрібно нарізати копчену курку. Нарізати огірок кубиками...

Пісні голубці з гречкою і грибами

Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...

Салат з капустою і ковбасою

Капусту, огірок і ковбасу нарізати соломкою. Нашаткувати капусту, посолити і прим’яти...

Салат з куркою і овочами

Для заправки перемішати виделкою в мисці олії, мед і гірчицю. Курку порізати соломкою...

Дріжджові пиріжки з цибулею і яйцем в духовці

Дріжджі залити теплою водою і залишити на 15 хвилин. Одне яйце збити з сіллю і цукром. Злегка підігріти молоко і влити в яєчну суміш. Додати дріжджі. Влити олію. Просіяти в рідку суміш борошно через сито і замісити тісто. Тісто накрити рушником і залишити на 2 години підніматися...

Малинове варення 5 хв

Малину очистити від хвостиків, перебрати, скласти у варильний таз. Додати цукор і трохи води. Поставити на мінімальний вогонь. Помішуючи малину, довести до кипіння. Не давати закипіти! Витримати 5 хвилин. Заповнити підготовлені банки варенням з малини. Закрити банки кришками...

«Тещин язик» з огірків

Помити й обсушити всі овочі. У огірків відрізати кінчики й порізати їх на досить тонкі кружальця (не більше 3 мм). У помідорів і перців видалити плодоніжки, порізати великими шматочками. Часник почистити. Помідори, перець і часник подрібнити блендером або за допомогою мясорубки...

Запечена скумбрія в духовці

Скумбрію розділити на філе: для цього відрізати голову і хвіст, видалити нутрощі і чорну плівку, відрізати плавники. Ретельно промити під проточною водою і відокремити філе від кісток...

Запечена скумбрія

У скумбрії відрізати голову, хвіст, розрізати черево, видалити нутрощі і чорні плівки. Добре промити рибку під протічною водою...