Картопляні оладки з грибним
соусом(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №434)
![]() | 28 листопада 2023р. |
![]() | 126 |

Теплу відварену картоплю збити у блендері.
Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно.
Добре перемішати.
До картоплі всипати борошно і перемішати до однорідної маси.
В сковорідці розігріти олію.
Із картопляного тіста сформувати кульки.
*Формувати кульки мокрими руками, так тісто не буде липнути.
Обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку.
Цибулю, часник і печериці нарізати.
Обсмажити цибулю і часник протягом 2 хвилин.
Потім в сковорідку додати печериці, посолити і готувати ще 3-4 хвилини.
Далі влити вершки і трохи прогріти їх.
Додати сир, прованські трави і сіль. Готувати помішуючи до розчинення сиру.
Подавати картопляні оладки з соусом.
• яйце – 2 шт.
• сіль
• перець
• сметана – 2 ст.л.
• борошно – 100 гр.
• олія для смаження
• соус:
• печериці – 500 гр.
• цибуля – 1/2 шт.
• часник – 1 зубчик
• сіль
• вершки 10% – 100 мл.
• сир домашній – 100 гр.
• прованські трави – 1/2 ч.л.
(всього голосів: 1)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
1 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Морквину натерти на дрібній тертці, нарізати цибулю кубиками. Мясо очистити від плівок, вимити і перекрутити 2 рази з додаванням розмоченої булки та моркви з цибулею. Можна перебити блендером. Небагато посолити і добре вимісити готовий фарш руками. Сформувати невеликі котлетки, викласти у форму для запікання, застелену пергаментним папером та запікати при температурі 180 град. 10 хвилин. Перевернути котлетки, додати пару ложок води або бульйону та запікати до готовності (10-15...

Обсмажити філе нарізану кубиками до готовності без олії. Нарізати великими кубиками сир і помідор...

Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж. Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв...

Куряче філе нарізати на середні шматки. Бекон і огірки нарізати на смужки, печериці нарізати великими шматками, сир натерти на крупній терці...

Куряче філе розрізати вздовж на 3 частини, натерти сіллю і приправою «Каррі» Обсмажити філе на олії з кожного боку по 5 хв...

Малину необхідно добре промити. Найкраще, якщо ви заздалегідь приготуєте трохи підсолену холодну воду і помістите туди ягоди приблизно на пів години. Поки малина відмокає, підготуємо апельсин. Перекладаємо фрукти в каструлю або сотейник, відповідний для приготування на плиті, і додаємо цукор...

Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити...

Яблука очистити від шкірки, запекти та подрібнити блендером до стану пюре та додати манку. Яйце збити із цукром. Викласти готову масу у форми для кексів, випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Можна приготувати у мультиварці або на пару...

Помідори, листя вишні, смородини, малини, хрону і селеру вимити. Тару для засолки томатів теж добре вимити (стерилізувати не обовязково)...

Рибу очистити, обрізати плавники, прибрати нутрощі, плівку, ще раз добре промити. Розрізати вздовж хребта, а потім нарізати на порційні шматки...