Розчавлена запечена картопля з
хрусткою скоринкою
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №435)

28 листопада 2023р.
94


Молоду велику картоплю добре помити щіткою.

Зварити в мундирі до готовності.

Розігріти духовку до 200 градусів.

Приготувати соус: змішати олію, розчавлений часник, подрібнені трави і спеції.

Деко застелити пергаментом і розкласти варену картоплю.

Кожну картоплину обережно розчавити плоскою тарілкою, щоб вийшла паляниця.

Змастити кожну розчавлену картоплину соусом.

Поставити деко в розігріту духовку і запікати до румяної скоринки.


• картопля (велика) – 5-6 шт.
• часник – 3-4 зубчика
• соус томатний – 2 ст.л.
• паприка – 1 ч.л.
• прованські трави – 0,5 ч.л.
• кріп
• петрушка
• олія – 6 ст.л.
• перець чилі
• сіль

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 2)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
20


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат осінній

Буряк і моркву помити і зварити. Приготувати заправку: до майонезу додати подрібнений часник і зелень, перемішати...

Солені зелені помідори з болгарським перцем

Помідори помити і видалити плодоніжку. Часник почистити, помити, розрізати кожен зубчик навпіл...

Рис з родзинками і вершковим маслом

Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим. Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником...

Мариновані помідори черрі з печерицями

Гриби очистити, вимити, помістити в каструлю і, заливши підсоленою теплою водою, довести до кипіння. Злити гарячу воду і додати 2 склянки холодної води. Знову довести до кипіння...

Салат із молодої капусти з селерою

Нашаткувати тоненько капусту. Трішки зім’яти її...

Кабачки з рисом і грибами

Кабачки розрізати уздовж навпіл і видалити серцевину. Дрібно порізати цибулю. Болгарський перець – невеликими кубиками. Також дрібно порізати гриби. Сир натерти на крупній тертці. ...

Гороховий крем-суп з сухариками

Замочити горох у холодній воді на 1-2 години. Потім нарізати картоплю та натерти моркву. Далі слід поставити варити горошок на маленький вогонь. В окремій каструлі довести воду до кипіння, додати картоплю, моркву та цибулю. В цей час треба приготувати сухарики. Для цього батон нарізати на невеличкі кубики та обсмажити на сухій сковорідці протягом кількох хвилин. За 10 хвилин до готовності до супу додати горох та спеції. Потім охолоджений...

Салат з сиром фета і овочами

Листя салату порвати руками. Нарізати помідори дольками...

Курячі сердечка по-корейські

Курячі сердечка відварити в підсоленій воді. Охолодити, нарізати на 2 частини...

Салат з капустою і ковбасою

Капусту, огірок і ковбасу нарізати соломкою. Нашаткувати капусту, посолити і прим’яти...