Салат зі спаржевої квасолі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №44)
![]() | 10 червня 2022р. |
![]() | 275 |

Підготувати овочі.
Квасолю вимити й нарізати на шматочки довжиною 3-4 см. Хвостики відрізати й викинути.
Помідори надрізати, бланшувати й зняти шкірку. Без неї приємніше текстура.
Квасолю відварити 5 хвилин в окропі.
Помідори нарізати кубиками, перекласти у велику каструлю і поставити тушити на невеликий вогонь – з моменту закипання на 15 хвилин.
Почистити й нарізати цибулю і моркву. Спасеруйте їх на сковороді з соняшниковою олією.
Коли помідори стануть мякими, додати до них сіль, цукор, лавровий лист і перець горошком.
Ще додати цибулю з морквою і квасолю. Тушкувати на слабкому вогні 20 хвилин з моменту закипання.
Через 20 хвилин додати вимиту і подрібнену зелень, оцет і очищений і нарізаний пластинками часник. Тушкувати 5 хвилин і, не знімаючи з плити, розкласти по стерилізованих баночках. Закрити кришки. Остудити в перевернутому вигляді під рушником або ковдрою.
• Помідори – 1 кг
• Цибуля ріпчаста – 200 г
• Морква – 200 г
• Соняшникова олія – 50 г
• Лавровий лист – 3 шт
• Перець горошком – 15 шт
• Сіль – 1 ст.л.
• Цукор – 1.5 ст.л.
• Часник – 2 зубчик
• Зелень – 50 г
• Оцет – 2 ст.л.
(всього голосів: 15)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
15 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Моркву натерти на великій тертці або краще на корейській. Обрізати кінчики з огірків, розрізати їх на 4 частини, потім ще на 2 частини. З одного огірка виходить 8 шматочків...

Куряче філе, кабачок, моркву, часник і плавлений сир перекрутіть на мясорубці. Ретельно перемішайте. До отриманої маси додайте яйце і крохмаль. Посоліть і поперчіть. Ще раз ретельно перемішайте. З фаршу сформуйте невеликі приплюснуті котлетки. Обваляйте в борошні...

Кефір повинен мати температуру 35 градусів, тобто не бути холодним. Додаємо до нього сіль, вводимо яйце і добре збовтуємо. Насипаємо борошно, додаємо при замісі до тих пір, поки тісто не перестане поглинати продукт. Мнемо добре руками, залишаємо на годину...

Цибулю очистити, помити, нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого кольору в каструлі на вершковому маслі. Додати сіль, цукор, борошно, смажити ще 1 хвилину...

Почнемо з желатину. Залийте його 100 мл холодної води. Добре перемішайте і залиште на пару хвилин. Підготуй форму для торта. Дно застеліть пергаментом, боки злегка змастіть рослинною олією і теж приліпіть туди шматочки пергаменту. Таким чином торт можна буде без праці витягти з форми. Для торта знадобиться два види печива: світле і темне. Нічого страшного, якщо буде печиво тільки одного кольору, але з двома кольорами...

Спочатку слід порізати картоплю та болгарський перець кубиками та натерти моркву. Рис слід промити під холодною водою. В каструлі довести воду до кипіння, додати рис, картоплю, моркву та цибулю. За 10 хвилин до готовності додати болгарський перець та спеції. Готовий суп посипати зеленню...

В пусту тару засипаємо борошно, додаємо сухі дріжджі. Теплу воду, цукор і сіль змішуємо в іншій ємності. Перемішуємо доти поки всі компоненти розчиняться. Невеликими частинами вливаємо суміш до борошна і тоді замішуємо тісто...

В глибокій тарілці листя салату в руколу поливаємо лимонним соком, солимо и додаємо трохи олії. Все перемішуємо...

Цибулину одну ріжемо дрібно або тремо для фаршу, другу – для млинців. Картоплю тремо на середній тертці, змішуємо з яйцем, сіллю і перцем, подрібненим часником і цибулею. ...

Курку нарізати кубиками. Обсмажити на олії до золотистої скоринки...