Курка запечена з хрусткою
скоринкою
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №442)

17 грудня 2023р.
469


В мисці з’єднати олію, рідкий мед, паприку, каррі, сухий часник, перець і сіль. Добре перемішати. Це буде маринад, який зробить скоринку хрусткою.

Курку добре вимити і повитирати паперовими рушничками. Потім втерти маринад ззовні і всередині курки. Залишити маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Але краще залишити на ніч в холодильнику.

Викласти курку на деко спинкою донизу, ніжки зв’язати харчовою ниткою.

Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 1 годину. Періодично поливати соком, який буде на дні дека від курки.

Подавати з запеченою картоплею, броколі, червоною цибулею і зеленню.


• Курка (вага близько 1,5 кг) 1 шт.
• Олія 50 мл
• Мед 1 стол.л.
• Паприка 1 чайн.л.
• Каррі 1 чайн.л.
• Часниковий порошок 1 чайн.л.
• Сіль 1 стол.л.
• Суміш перців мелених 0.5 чайн.л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з черемшою і буряком

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Швидка маринована капуста

Капусту розрізаємо на 4 частини й тонко шаткуємо її гострим ножем. Потім капусту перекладемо в зручну глибоку миску. Болгарський перець помиємо під проточною водою, очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькою соломкою...

Кабачки з перцем і помідорами на зиму

Почистити кабачки, розрізати вздовж, видалити насіння, якщо велике. Половинки нарізати на на кубики 1,5-2 см. Солодкий перець розрізати вздовж, видалити насіння і перетинки. Нарізати шматочками приблизно 1,5 см. Щоб салат був яскравішим, використовувати різнокольоровий перець...

Салат з овочів і печінки

Печінку нарізати тоненькими смужками і обсмажити на сильному вогні на сковорідці 8 хв. На великій терці натерти моркву і обсмажити, нарізати цибулю і теж обсмажити...

Десерт з манної каші

Один стакан молока змішати з цукром і поставити на вогоннь. Другий стакан молока змішати з манною крупою і пудингом. Додати суміш в гаряче молоко і варити на помірному вогні, помішуючи, щоб не було грудочок...

Аджика з помідорів

Вимиті овочі нарізати часточками, перець очистити від кісточок і подрібнити. Почистити часник. Всі овочі разом з часником і чилі пропустити через м’ясорубку. Додати тертий хрін і перемішати. Перекласти суміш в емальований посуд і додати всі спеції і приправи, перемішати і залишити на ніч в холодильнику. Вранці обережно злити всю рідину, а овочеве пюре розкласти в баночки. Аджика готова. Зберігати в холодильнику...

Кабачки в вершковому соусі зі шпинатом і куркою

Філе куряче нарізати кубиком. В миску для маринування викласти нарізане філе і додати оливкову олію, часник (пропустити через прес), суміш сушених трав і сіль...

Зелений борщ

Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками...

Тертий лимонний пиріг з сиром в духовці

Змішайте борошно з розпушувачем, сіллю, 200 г цукру та 10 г ванільного цукру. Додайте вершкове масло і жовтки, замісіть тісто. Розділіть його на дві частини, кожну оберніть плівкою та заберіть у морозильну камеру на 30–40 хвилин. Тим часом приготуйте начинку. Змішайте сир з 125 г цукру та ванільним цукром. Особливо збийте білки в пишну масу. Поступово додавайте цукор, що залишився, і продовжуйте збивати. Білкову масу вмішайте в сир...

Цибулевий пиріг

Вершкове масло кімнатної температури змішати зі сметаною, содою та просіяним борошном. Замісити тісто та поставити його в холодильник на 20-30 хв. Натерти плавлений сир на середній терці. Нарізану півкільцями цибулю обсмажити в олії до прозорості і додати до неї плавлений сир та яйця. В отриману суміш додати сіль та перець – начинка готова...