Куряча печінка в сметанному
соусі
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №445)

7 березня 2024р.
63


Цибулю і моркву нарізати тоненькою соломкою. Викласти в сковорідку з розгрітою олією і пасерувати протягом 4-5 хвилин.

Тим часом підготувати курячу печінку: почистити, промити і висушити паперовим рушником.

Додати печінку до овочів, обсмажити 5-7 хвилин на середньому вогні.

Коли печінка буде напівготова, зменшити вогонь до мінімуму.

Для соусу змішати сметану, теплу воду і спеції. Борошном посипати всі інгредієнти, які є в сковорідці.

Готувати близько 1 хвилини.

Влити соус в сковорідку і тушкувати печінку з овочами на помірному вогні біля 9 хвилин.

Смачного!


• печінка куряча 350 г
• морква 50 г
• цибуля 100 г
• сметана (20%) 130 г
• борошно 10 г
• олія 20 мл
• вода 120 мл
• сіль 2 ч. л.
• перець чорний мелений 1/2 ч. л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 3)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
21


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Самса з м’ясом

Змішуємо всі інгредієнти між собою (крім вершкового масла). Вимішуємо тісто протягом 5 хвилин. Накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 40 хвилин...

ДЕРУНИ

Очищаємо картоплю й цибулю. На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю...

Салат «Вінок з креветками»

В глибокій тарілці листя салату в руколу поливаємо лимонним соком, солимо и додаємо трохи олії. Все перемішуємо...

Капуста квашена зі спеціями

До пошаткованої капусти додають сіль і потрохи вминають. Далі одразу перекладають у сухі чисті трилітрові банки: шар капусти, лаврове листя, кілька горошин духм’яного і чорного перцю, тмин, далі знову шар капусти. І так чергувати кілька разів. Добре втрамбувати капусту, щоб та пустила сік. У банку втиснути пластикову кришку, тільки перевернутим боком, і закрити капроновою кришкою. Банки одразу поставити на холод. Капусту в банках не перемішувати, не випускати гази...

Лазанья з рибою і зеленню

Розігріти духовку до 200°С. Змастити форму для запікання олією. Філе риби нарізати тонкими скибочками. Зелень подрібнити...

Свіжа малина без варіння

Засипте ягоди в каструлю, додайте цукор і подрібніть ягоди. Залиште на 4-5 годин, нехай цукор повністю розчиниться. Не забувайте періодично помішувати масу. Розфасуйте перетерту з цукром малину по пакетам або контейнерам і зберігайте в морозилці. Якщо хочете використовувати банки, то корегуйте рецепт – цукру потрібен не 1 кг, а 1,5...

Піца Маргарита

Змішати дріжджі з просіяним борошном, розтерти пальцями до дрібних крихт. Додати олію і воду, замісити пружне тісто. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук, за необхідності підсипати борошно. Накрити тісто серветкою і залишити підходити на 1 годину...

Салат з авокадо

Авокадо очистити и нарізати кубиком середнього розміру. Полити лимонним соком. Перемішати і відставити в сторону на 5-10 хв. Перець очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою...

Салат з буряком і виноградом

Буряк відварити чи запекти в духовці і охолодити. Почистити і нарізати кубиками...

Салат з авокадо

Авокадо порізати невеликими шматочками, полити лимонним соком. Часник подрібнити, помідор і солодкий перець порізати невеликими шматочками...