Кабачки з перцем і помідорами на
зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №457)
![]() | 5 серпня 2024р. |
![]() | 146 |

Почистити кабачки, розрізати вздовж, видалити насіння, якщо велике. Половинки нарізати на на кубики 1,5-2 см.
Солодкий перець розрізати вздовж, видалити насіння і перетинки. Нарізати шматочками приблизно 1,5 см. Щоб салат був яскравішим, використовувати різнокольоровий перець.
На помідорах зробити виріз навхрест і покласти в окріп на 2 хвилини. Відкинути на сито і облити холодною водою. Обережно зняти шкірку і видалити плодоніжку. Нарізати невеликими кубиками.
В велику каструлю з товстим дном викласти помідори, насипати цукор, посолити і довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати помідори 10 хвилин. Помішувати лопаткою.
В каструлю до помідорів викласти перець, налити оливкову олію. Додати кабачки, перемішати і готувати овочі на слабкому вогні 20 хвилин.
Потрібнити часник, додати в каструлю до овочів і готувати ще 10 хвилин. Налити оцет, накрити кришкою і на слабкому вогні довести до готовності, 3 хвилини.
Розкласти гарачі овочі в стерилізовані банки і залити соком, який залишився в каструлі.
Закатати чистими кришками і перевернути банки. Накрити банки махровим рушником і охолодити.
• помідори 1.5 кг
• солодкий перець 4 шт.
• часник 4 зубчики
• цукор 100 г
• оливкова олія 4 ст.л.
• оцет 9% 1 ст.л.
• сіль 1 ст.л.
(всього голосів: 4)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
4 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...

Кабачки вимити, нарізати кружальцями по 1 см. Петрушку помити і дрібно нарізати...

Натерти на великій терці моркву, варені яйця, копчений сир. Посолити, поперчити...

Ревінь очистити, нарізати на шматки (1-2 см) і залити окропом на 30 секунд. Воду злити і дочекатися, коли ревінь охолоне. Ошпарений ревінь покласти в миску, посипати цукром (2-3 столові ложки) і перемішати...

У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо в неї куряче філе. Моркву, цибулю, картоплю і корінь селери очищаємо від шкірки...

Зливаємо рідину з банки, розминаємо виделкою консервований тунець. Невеликими кубиками нарізаємо огірок, сир, яйця та зелену цибулю. Додаємо кукурудзу...

Візьміть продукти згідно з рецептурою. Коренеплоди помийте щіткою та очистіть від шкірки за допомогою ножа. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину нарубати товстими кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте довільно. У товстостінну каструлю налийте гарячу воду і закиньте овочі. Додайте горошини перцю, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування коренеплодів. Коли овочі практично будуть зварені, відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу...

Почнемо з желатину. Залийте його 100 мл холодної води. Добре перемішайте і залиште на пару хвилин. Підготуй форму для торта. Дно застеліть пергаментом, боки злегка змастіть рослинною олією і теж приліпіть туди шматочки пергаменту. Таким чином торт можна буде без праці витягти з форми. Для торта знадобиться два види печива: світле і темне. Нічого страшного, якщо буде печиво тільки одного кольору, але з двома кольорами...

Свіжу капусту нашаткувати і прим’яти. Огірок натерти на терці для корейської моркви, редиску натерти на дрібній терці...

Відваріть яйця вкруту, охолодіть і дрібно поріжте. Дуже дрібно поріжте цибулю, замаринуйте її з цукром і оцтом на 10 хвилин...