Фаршировані перці в томатному
соці на зиму
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №458)

5 серпня 2024р.
24


Для консервування краще брати солодкий перець з тонкою шкіркою. Стиглі неушкоджені перці добре вимити, зрізати верхівку з плодоніжкою, видалити насіння. У великій каструлі закип’ятити воду. Занурити в неї перці на 3 хвилини. Відкинути на сито і викласти на паперові серветки зрізом донизу.

Цибулю і моркву вимити, почистити і нарізати тонкою соломкою. Часник очистити, дрібно нарізати. Петрушкуі кінзу вимити, висушити паперовими рушниками, дрібно нарізати.

Розігріти в сковорідці олію. Обсмажити цибулю і моркву 3 хвилини. Додати часник, зелень, сіль за смаком, перемішати і готувати без кришки ще 3 хвилини. Овочі мають бути м’які, але не розвалюватися. Ложкою наповнити перці начинкою. Викладати щільно начинкою до самих країв.

Викласти підготовлені перці в стерилізовані банки. Банки перед цим добре вимити, облити окропом і поставити на сухий чистий рушник.

Гострий перець вимити, вибрати плодоніжку і насіння, нарізати невеликими кубиками. Томатний сік перелити в каструлю. Додати лавровий лист, гострий перець, горошини чорного перцю і сіль. Поставити на сильний вогонь і довести до кипіння.

Через дрібне сито вилити киплячий томатний сік в банки з перцями. Накрити банки кришками і покласти в каструлю з киплячою водою на 30 хвилин. Після чого щільно закрити, охолодити при кімнатній температурі і поставити на зберігання. Перці будуть готові до вживання через тиждень.


• солодкий перець – 800 г
• томатний сік – 1 л
• цибуля – 2-3 шт
• морква – 10 штук
• петрушка – пучок
• кінза – пучок
• часник – 4 зубчики
• листок лавровий – 1-2 шт.
• чорний перець горошком – 6 горошин
• свіжий гострий перець – 0,5 стручка
• олія – 2 ст.л.
• сіль – 50 г

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бананове морозиво з хурмою

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...

Пісні голубці з гречкою і грибами

Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...

Капуста квашена класична

Капусту ріжуть на чотири частини, шаткують, виминають дуже обережно. Перемішують із сіллю і тісно складають у підготовлений емальований посуд. Посипають шаром моркви. Потім притискають гнітом, щоб сік повністю покрив капусту. Капусту три дні тримають у приміщенні, щоб вкисла. Потім гніт знімають і капусту перемішують, щоб випустити газ. Далі ще добу тримають у теплі, щоб „дозріла”. А потім перекладають у трилітрові банки. Сік повинен повністю покрити капусту в банці...

КОТЛЕТИ З КУРЯЧОГО ФІЛЕ

Нарізати філе шматочками 1х1 см, цибулю подрібніть. Змішайте з яйцем, борошном, спеціями та подрібненою зеленню. Змоченими у воді руками сформуйте котлети, обкачайте в борошні та викладіть на добре розігріту пательню з олією. Смажте 30 секунд на великому вогні, тоді зменшіть вогонь та готуйте під кришкою 5 хвилин. Переверніть та смажте ще 5 хвилин з другого боку, до рум’яної скоринки. Смачного! ...

Салат з ківі

Філе куряче відварити до готовності в підсоленій воді, нарізати на середні шматки. Варені яйця почистити, відокремити білки від жовтків, натерти на терці...

Салат з куркою та ананасом

Відваріть яйця вкруту, охолодіть і дрібно поріжте. Дуже дрібно поріжте цибулю, замаринуйте її з цукром і оцтом на 10 хвилин...

Салат з крабовими паличками та рисом

Зварити у підсоленій воді рис. Всі інші складники порізати на дрібні кубики...

Запіканка з кабачків

Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо до прозорості. Кабачки очищаємо від шкірки, якщо вони молоді, то мякоть прибирати не потрібно. Натираємо їх на крупній тертці. Віджимати кабачки не потрібно. Дрібно ріжемо кріп, сир натираємо на крупній тертці. Додаємо до кабачків кріп, цибулю, половину чайної ложки солі, трохи чорного перцю, сир і перемішуємо. В іншу миску розбиваємо яйця, наливаємо рослинного масла і збиваємо. Додаємо борошно і розпушувач ...

Салат з фасоллю і сиром

Злити рідину з фасолі. Огірок порізати соломкою...

Пиріг з картоплею і м’ясом

Приготуйте тісто. Змішайте половину кефіру, яйця, сіль, соду і борошно. Перемішайте. Додайте решту кефіру, постійно перемішуючи. Тісто має бути консистенції густої сметани. Нарізати цибулю кільцями, картоплю кружечками, м’ясо – тонкими смужками. М’ясо можна взяти абсолютно будь-яке – куряче, свиняче, у вигляді сосисок і ковбасок...