Салат з кабачків(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №46)

10 червня 2022р.
40


Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками.

Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності.

Кабачки перекласти в каструлю, залити томатною рідиною, насипати цукор, сіль, налити соняшникову олію.

Відправити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин.

Цибулю очистити, нарізати півкільцями, не дуже тонко.

Болгарський перець очистити від насіння і перегородок, помити, нарізати соломкою, додати разом з цибулею до кабачків, варити 5 хвилин.

Моркву очистити, помити, натерти на великій тертці, відправити слідом за перцем і цибулею, варити ще 10 хвилин.

Тим часом помити помідори, нарізати кубиками й додати в салат.

Налити оцет, скоригувати смак за допомогою цукру або солі, варити фінішні 10 хвилин.

Банки стерилізувати над парою або в духовці, викласти в них салат, закрутити бляшаними кришками.

Перевернути банки догори дном, укутати в плед, залишити до повного охолодження, приблизно на добу.


• Кабачки – 1.5 кг
• Томатна паста – 60 г
• Вода – 500 мл
• Соняшникова олія – 125 мл
• Цукор – 80 г
• Сіль – 4 г
• Цибуля ріпчаста – 300 г
• Болгарський перець – 300 г
• Морква – 300 г
• Помідори – 300 г
• Столовий оцет – 70 мл

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 10)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
100


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Арабський салат із апельсинів

Почистити апельсини до м’якоті і нарізати їх тонкими кільцями. Цибулю нарізати на тонкі пір’я...

Запечені овочі в маринаді

Перець помити, відрізати хвостики і почистити від насіння. Грубо нарізати. Кабачок добре помити, нарізати великими брусочками. Цибулю почистити, помити, нарізати півкільцями. Моркву помити, почистити, нарізати брусочками. Всі овочі змішати в глибокій ємності. Для маринаду змішати соєвий соус, оливкову олію, цукор, розчавлений часник, і лимонний сік. Полить овочі маринадом, перемішати і залишити на 1 год. Протягом однієї години, іноді перемішувати овочі, щоб вони рівномірно пропиталися. Помідори чері помити, розрізати...

Салат з рисом і помідорами

Яйця відварити. Рис зварити в підсоленій воді...

Млинці на молоці

Всі необхідні інгредієнти мають бути кімнатної температури, тому краще підготувати їх заздалегідь. ...

Канапка з плавленим сиром та помідорами

Нарізати хліб скибочками, викласти на суху сковорідку й підсушити на середньому вогні протягом 1‒2 хвилин до появи хрусткої скоринки. Плавлений сир нарізати тоненькими пластинками та викласти на хліб...

Салат з морської капусти і буряка

Почистити варений буряк, нарізати невеликими кубиками. Зелену цибулю помити, посушити і дрібно нарізати...

Піца на пательні

Тісто виходить рідке, як сметана. Вилийте його на пательню, змащену маслом і вже зверху покладіть будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки). Залийте майонезом, і зверху посипте товстим шаром сир...

Фаршировані зелені помідори

Моркву почистити і натерти на крупній терці. Часник подрібнити...

Салат з авокадо, помідорами і огірком

Авокадо порізати шматочками. Скласти в салатник і полити лимонним соком, щоб воно не потемніло...

Салат із броколі з тунцем і чорносливом

Суцвіття броколі скласти в салатник, посолити, легенько прим’яти, щоб пустили сік. Тунець розім’яти і додати до броколі...