Салат з кабачків(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №46)

10 червня 2022р.
38


Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками.

Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності.

Кабачки перекласти в каструлю, залити томатною рідиною, насипати цукор, сіль, налити соняшникову олію.

Відправити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин.

Цибулю очистити, нарізати півкільцями, не дуже тонко.

Болгарський перець очистити від насіння і перегородок, помити, нарізати соломкою, додати разом з цибулею до кабачків, варити 5 хвилин.

Моркву очистити, помити, натерти на великій тертці, відправити слідом за перцем і цибулею, варити ще 10 хвилин.

Тим часом помити помідори, нарізати кубиками й додати в салат.

Налити оцет, скоригувати смак за допомогою цукру або солі, варити фінішні 10 хвилин.

Банки стерилізувати над парою або в духовці, викласти в них салат, закрутити бляшаними кришками.

Перевернути банки догори дном, укутати в плед, залишити до повного охолодження, приблизно на добу.


• Кабачки – 1.5 кг
• Томатна паста – 60 г
• Вода – 500 мл
• Соняшникова олія – 125 мл
• Цукор – 80 г
• Сіль – 4 г
• Цибуля ріпчаста – 300 г
• Болгарський перець – 300 г
• Морква – 300 г
• Помідори – 300 г
• Столовий оцет – 70 мл

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 10)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
100


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат із редиски, рукколи і бринзи

Редиску нарізати тоненькими колечками. Нарізати петрушку, кріп і зелену цибулю, викласти в салатник до редиски...

Кабачки в вершковому соусі зі шпинатом і куркою

Філе куряче нарізати кубиком. В миску для маринування викласти нарізане філе і додати оливкову олію, часник (пропустити через прес), суміш сушених трав і сіль...

Біляші на кефірі без дріжджів

У теплий кефір всипаємо сіль і цукор, жовток та олію, добре перемішуємо. Борошно просіюємо і додаємо частинами в кефір, додаючи соду, добре вимішуємо...

Салат із редиски і апельсина

Почистити апельсин від шкірки і профілірувати його. Філе апельсина нарізати на шматочки...

Капуста з огірками на зиму

Капусту тонко нашаткувати. Можна брати молоду капусту, а можна стару. Підготовлену капусту пересипати в каструлю, в якій буде тушкуватися наше блюдо. Влити олію і 9% оцет, додати сіль і цукор. Перемішати руками й трохи віджати, щоб капуста пустила сік. Залишити каструлю в стороні, поки займаєтеся іншими овочами...

Курка з лимоном і оливками

Курячі стегенця посолити і поперчити. У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти курку шкіркою донизу, обсмажити з одного боку, потім з другого, до золотистого кольору. Лимони порізати великими шматочками, з оливок злити маринад...

Салат з огірків з морквою по-корейськи

Моркву натерти на великій тертці або краще на корейській. Обрізати кінчики з огірків, розрізати їх на 4 частини, потім ще на 2 частини. З одного огірка виходить 8 шматочків...

Французький цибулевий суп з грінками

Цибулю очистити, помити, нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого кольору в каструлі на вершковому маслі. Додати сіль, цукор, борошно, смажити ще 1 хвилину...

Крабовий салат з рисом

Рис добре промити і відварити в підсоленій воді. Відварити яйця, натерти на терці...

Салат з копченою куркою і сиром

Листя салату вимити і висушити. Копчену грудинку нарізати тонкими скибками. Помідори черрі нарізати навпіл. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями. За бажанням цибулю можна замаринувати (2 ст.л. оцту + 1 ст.л. цукру). Приготувати заправку...