Салат з кабачків(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №46)
![]() | 10 червня 2022р. |
![]() | 127 |

Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками.
Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності.
Кабачки перекласти в каструлю, залити томатною рідиною, насипати цукор, сіль, налити соняшникову олію.
Відправити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин.
Цибулю очистити, нарізати півкільцями, не дуже тонко.
Болгарський перець очистити від насіння і перегородок, помити, нарізати соломкою, додати разом з цибулею до кабачків, варити 5 хвилин.
Моркву очистити, помити, натерти на великій тертці, відправити слідом за перцем і цибулею, варити ще 10 хвилин.
Тим часом помити помідори, нарізати кубиками й додати в салат.
Налити оцет, скоригувати смак за допомогою цукру або солі, варити фінішні 10 хвилин.
Банки стерилізувати над парою або в духовці, викласти в них салат, закрутити бляшаними кришками.
Перевернути банки догори дном, укутати в плед, залишити до повного охолодження, приблизно на добу.
• Томатна паста – 60 г
• Вода – 500 мл
• Соняшникова олія – 125 мл
• Цукор – 80 г
• Сіль – 4 г
• Цибуля ріпчаста – 300 г
• Болгарський перець – 300 г
• Морква – 300 г
• Помідори – 300 г
• Столовий оцет – 70 мл
(всього голосів: 10)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
10 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Молоду велику картоплю добре помити щіткою. Зварити в мундирі до готовності...

Баклажани порізати тонкими скибочками, добре посолити та залишити на 30 хвилин. Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю...

Почистити, нарізати на брусочки кабачок. Обсмажити на маленькому вогні 8 хвилин...

Вибирайте свинячий ошийок, так страва виходить набагато смачніша. ...

Квасолю замочити на ніч, потім відварити до готовності (вона повинна бути мягка). Картоплю помити, почистити та порізати великими кусочками. Обсмажити на олії майже до готовності...

Огірки і підкопчену ковбасу нарізати спочатку кружальцями, а потім соломкою. Висипаємо це в миску, додаємо горошок, сухарики, свіжу зелень і майонез...

Спочатку слід порізати картоплю та болгарський перець кубиками та натерти моркву. Рис слід промити під холодною водою. В каструлі довести воду до кипіння, додати рис, картоплю, моркву та цибулю. За 10 хвилин до готовності додати болгарський перець та спеції. Готовий суп посипати зеленню...

В мисці з’єднати олію, рідкий мед, паприку, каррі, сухий часник, перець і сіль. Добре перемішати. Це буде маринад, який зробить скоринку хрусткою. Курку добре вимити і повитирати паперовими рушничками. Потім втерти маринад ззовні і всередині курки. Залишити маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Але краще залишити на ніч в холодильнику...

Сир твердий наріжте товстою соломкою. Збийте яйця виделкою в окремій посудині. Борошно та сухарі висипте також у 2 окремі тарілки так, щоб було зручно обвалювати у них шматочки сиру...

Один кабачок (трохи більше середнього) натремо на крупній тертці, присолити (1/2 ч. лож.) і залишити на кілька хвилин. Коли кабачок виділить багато соку, добре відіжмемо. У фарш додамо натерту цибулину (на крупній тертці), посічену зелень, часник, сіль і перець. Добре перемішуємо, мясна складова нашого блюда готова! ...