Баклажани в аджиці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №50)

10 червня 2022р.
201


Баклажани порізати кружечками, посолити. Подрібнити перець, часник і томати, додати спеції.

Помити овочі, обсушити, посмажити.

Укласти в ємність шар аджики, а потім шар баклажанів. Проварити.

Для аджики вибрати хороші тверді помідори і промити їх. Перець – солодкий і гіркий теж промити, але, насіння не видаляти. Перемолоти помідори на мясорубці або в блендері, додати туди перець і очищений часник. Всю цю масу перекласти в каструльку, куди покласти цукор з сіллю, рослинну олію та оцет. Все перемішати й закипятити.

Бакалажани порізати кружечками і підсмажити їх на маслі. А потім покласти їх у аджику шарами. Шар баклажани та аджика, шар баклажанів й аджики. І так, поки не закінчаться продукти.

Потім довести аджику до кипіння і нехай блюдо вариться з півгодини на маленькому вогні. Можна подавати відразу на стіл, а можна і холодним. Але можна і законсервувати на зиму!


• Баклажани – 1.5 кг
• Помідори – 1.5 кг
• Болгарський перець – 500 г
• Часник – 1 зубчик
• Перець гострий стручковий – 1 шт
• Оцет – 0.25 стакана
• Сіль – 0.25 стакана
• Цукор – 1 стакан
• Рослинна олія – 0.5 стакана

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 9)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
90


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з оселедцем

Нарізати цибулю і полити її соком лимону, посипати цукром. Нарізати буряк, оселедець і огірок...

салат з ковбасою і кукурудзою

Першим ділом відваріть яйця круто. Поки вони варяться, наріжте ковбасу і помитий огірок соломкою, зсипте їх в глибоку салатницю. Готові яйця відкладіть остигати.Салат «Ярославський» з ковбасою і кукурудзою Цибулю і петрушку подрібніть, пересипте до ковбаси і огірка. Злити воду з кукурудзи, самі зерна пересипте в салатницю. Охолоджені яйця очистіть, наріжте півкільцями...

Салат весняний з пекінською капустою

Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...

Салат з беконом і сиром

Салат і помідори промити, обсушити. В мисці змішати олію, лимонний сік, вичавлений часник, сіль, перець, трави...

Котлетки з телятини (Від 10 міс.)

Морквину натерти на дрібній тертці, нарізати цибулю кубиками. Мясо очистити від плівок, вимити і перекрутити 2 рази з додаванням розмоченої булки та моркви з цибулею. Можна перебити блендером. Небагато посолити і добре вимісити готовий фарш руками. Сформувати невеликі котлетки, викласти у форму для запікання, застелену пергаментним папером та запікати при температурі 180 град. 10 хвилин. Перевернути котлетки, додати пару ложок води або бульйону та запікати до готовності (10-15...

«Тещин язик» з огірків

Помити й обсушити всі овочі. У огірків відрізати кінчики й порізати їх на досить тонкі кружальця (не більше 3 мм). У помідорів і перців видалити плодоніжки, порізати великими шматочками. Часник почистити. Помідори, перець і часник подрібнити блендером або за допомогою мясорубки...

Запіканка куряча з овочами

Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...

Курячі гомілки в вершково-пікантному соусі

Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...

Рибні котлети

Перекрутіть рибне філе на фарш. Батон подрібніть, розімніть і додайте до фаршу. Плавлений сир і часник натріть на дрібній терці. Додайте тертий сир, часник і яйця у фарш. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте...

Салат із молодої капусти з селерою

Нашаткувати тоненько капусту. Трішки зім’яти її...