Баклажани в аджиці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №50)

10 червня 2022р.
274


Баклажани порізати кружечками, посолити. Подрібнити перець, часник і томати, додати спеції.

Помити овочі, обсушити, посмажити.

Укласти в ємність шар аджики, а потім шар баклажанів. Проварити.

Для аджики вибрати хороші тверді помідори і промити їх. Перець – солодкий і гіркий теж промити, але, насіння не видаляти. Перемолоти помідори на мясорубці або в блендері, додати туди перець і очищений часник. Всю цю масу перекласти в каструльку, куди покласти цукор з сіллю, рослинну олію та оцет. Все перемішати й закипятити.

Бакалажани порізати кружечками і підсмажити їх на маслі. А потім покласти їх у аджику шарами. Шар баклажани та аджика, шар баклажанів й аджики. І так, поки не закінчаться продукти.

Потім довести аджику до кипіння і нехай блюдо вариться з півгодини на маленькому вогні. Можна подавати відразу на стіл, а можна і холодним. Але можна і законсервувати на зиму!


• Баклажани – 1.5 кг
• Помідори – 1.5 кг
• Болгарський перець – 500 г
• Часник – 1 зубчик
• Перець гострий стручковий – 1 шт
• Оцет – 0.25 стакана
• Сіль – 0.25 стакана
• Цукор – 1 стакан
• Рослинна олія – 0.5 стакана

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 9)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
90


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Літній салат з кабачків за 5 хвилин

Кабачки нарізати товщиною 5 мм півкільцями. Обсмажити на олії з часником. Не солити...

Салат із вареного м’яса

Всі інгредієнти дрібно нарізати і змішати в мисці, додати квасолю. Заправити майонезом, добре перемішати...

Скумбрія запечена з овочами

Скумбрію розділити на філе і зі сторони шкіри зробити надрізи. Картоплю почистити, нарізати на середні шматки і відварити в підсоленій воді до пів готовності...

Салат з копченою куркою, ананасом і сиром

Копчену курку розділити на шматочки руками. Нарізати ананаси на шматочки. Нашаткувати пекінську капусту. Відварити моркву, охолодити її, почистити і натерти на терці. Яйця відварити, охолодити, почистити і наперти на терці. Сир натерти на терці. Викласти салат шарами (краще використовувати кільце). На кожен шар зверху сіточку з майонезу...

Рис з родзинками і вершковим маслом

Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим. Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником...

Малосольні помідори, фаршировані зеленню, часником і перцем чилі

Помідори для цього рецепту краще брати середні або дрібні, щоб вони добре вмістилися в літрову банку. Помідори помити і надрізати навпіл не до кінця...

Картопляні оладки з грибним соусом

Теплу відварену картоплю збити у блендері. Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно...

Класична солянка з куркою

Куряче філе заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо близько 25 хвилин, періодично знімаючи піну. У цей час подрібнюємо цибулю і всі види ковбас. Тонкою соломкою ріжемо солоні огірки. Нарізаємо маслини. У рослинній олії обсмажуємо цибулю до м’якості. Сюди ж відправляємо ковбасу і солоні огірки. Обсмажуємо все разом пару хвилин. Доповнюємо засмаження томатною пастою та розсолом. Тушкуємо 10 хвилин. Витягаємо...

ФОКАЧЧА З ОЛИВКАМИ ТА ЗЕЛЕННЮ

Дріжджі перемішати із сіллю та цукром, а потім залити водою. У отриману суміш додати рослинну олію та борошно і вимішувати тісто до отримання еластичної маси. Покласти тісто в миску, накрити харчовою плівкою і залишити щонайменше на 1 годину. Оливки нарізати кружальцями, часник пропустити через прес, а зелень нарубати. Додати оливки, часник та зелень у тісто і ретельно перемішати. Розкатати тісто в тонкий пласт, викласти на лист і залишити...

Салат з хурмою і авокадо

Куряче філе запекти чи обсмажити. Приготувати заправку з оливкової олії, соку лимона і гірчиці. ...