Салат з рисом «сніданок туриста»
на зиму
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №51)

10 червня 2022р.
140


Всі овочі перебрати, ретельно помити й обсушити рушником.

Помідори очистити від плодоніжок і порізати на четвертинки або половинки, якщо томати дрібні.

Подрібнити помідори блендером. Має вийти приблизно 2 літри помідорною маси – саме стільки нам і потрібно.

Тепер помідорні масу перелити в емальовану каструлю і поставити на плиту на середній вогонь. Коли вона закипить, зменшити вогонь до мінімального і тримати томати на такому вогні протягом 10-15 хвилин, час від часу перемішувати.

Болгарський перець також очистити від плодоніжок, прибрати насіння. Потім порізати перці невеликими шматочками на свій смак.

Очистити цибулю й моркву. Цибулю нарізати четвертинками кілець, моркву натерти на великій тертці.

Гострий перець порізати соломкою, насіння викинути.

У казанку розігріти олію.

В масло викласти цибулю і готувати його до прозорості (смажити не потрібно, вогонь маленький).

Цибулю, болгарський і гострий перець викласти в каструлю з томатною масою, перемішати, готувати на повільному вогні 20 хвилин.

В цей час в сковороді тушкувати моркву протягом 20 хвилин (на залишках олії після обсмажування цибулі).

Добре промити рис.

Готову моркву додати в каструлю до решти інгредієнтів, туди ж викласти рис.

Готувати все разом пів години на повільному вогні, в кінці додати спеції, сіль за смаком.

Розкласти масу по стерильних банках, закрутити й охолодити протягом доби догори дном під пледом.


• Помідори – 2.5 кг
• Цибуля – 0.8 кг
• Морква – 0.8 кг
• Болгарський перець – 1 кг
• Перець гострий стручковий – 1 шт
• Рис – 200 г
• Рослинна олія – 200 мл
• Сіль – 2 ст.л.
• Лавровий лист – 2 шт
• Перець горошком – за смаком

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 8)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
80


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Класичні рубані котлети курячі

Філе нарізати на невеликі квадратики, додати туди дрібно порізану цибулю, приправити спеціями. Вбити яйце, покласти борошно і перемішати, щоб вийшла клейка маса...

Запіканка з кабачками

Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм. Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки...

Салат з буряка і сиру фета

Буряк відварити і нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками...

Чебуреки на заварному тісті

Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити...

Салат з запеченим гарбузом

Гарбуз очистити від шкіри і насіння. Нарізати скибками, викласти на бритванок, застелений пергаментним папером, посипати мускатним горіхом і випікати 30 хв. при температурі 180 С. Готовий гарбуз нарізати середніми кубиками...

Канапка з плавленим сиром та помідорами

Нарізати хліб скибочками, викласти на суху сковорідку й підсушити на середньому вогні протягом 1‒2 хвилин до появи хрусткої скоринки. Плавлений сир нарізати тоненькими пластинками та викласти на хліб...

Салат з яловичою печінкою

Для початку викладаємо печінку в ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до готовності; Відварений субпродукт остуджуємо і протираємо на тертці з великими зубцями; ...

Фарширований перець

Перці добре промити, протерти насухо, розрізати навпіл і вирізати серцевину з насінням, залишивши хвостики. Щоб перчик добре пропекти і шкурка краще відокремлювалася, треба змастити його з зовнішнього боку олією. Викласти перчик у форму для запікання...

Курка з лимоном і оливками

Курячі стегенця посолити і поперчити. У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти курку шкіркою донизу, обсмажити з одного боку, потім з другого, до золотистого кольору. Лимони порізати великими шматочками, з оливок злити маринад...

Салат з цвітної капусти

Цвітну капусту поділити на невеликі суцвіття, відварити 5 хвилин в підсоленій воді. Соломкою нарізати огірки, ковбасу, сир, перець, подрібнити кріп и часник...