Баклажани з часником і зеленню
без стерилізації на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №52)
13 червня 2022р. | |
197 |
Беремо баклажани і готуємо їх: миємо, нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на 30 хв. – щоб прибрати гіркоту. Утворену воду зливаємо.
На соняшниковій олії підсмажуємо нарізані баклажани з 2-х сторін до зарум’янювання.
Окремо потрібно приготувати соус.
Почищений часник товчемо з сіллю, рубаємо зелень петрушки, перемішуємо. У соус можна додати чорний перець.
Далі, підсмажені скибочки баклажанів макаємо в соус і викладаємо в банку шарами, ущільнюємо.
Повну банку заливаємо зверху прокип’яченою, але вже остиглою, соняшниковою олією.
Закрити банку можна пластмасовою кришкою.
• пучок петрушки,
• 2 головки часнику,
• 400-500 мг соняшникової олії (1 стакан для підсмажування баклажан, решта – для заливки зверху),
• сіль,
• чорний перець.
(всього голосів: 8)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
8 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Залити водою яловичий шматок. Воду необхідно підсолити. Проварити півтори години. Остудити і подрібнити на кубики. Нарізати огірки. Додати до яловичих кубиків. Злити маринад з квасолі. Додати квасолю до огірків. Підсолити. Додати майонез. Перемішати...
Готуємо (миємо, очищаємо) всі овочі. Капусту нарізаємо тонко на спеціальній шатківниці або ножем. Моркву можна нарізати тоненькою соломкою, але простіше і швидше можна буде підготувати коренеплоди, скориставшись теркою. Часник пропускаємо через прес і розтираємо ложкою, додавши дрібку солі. Порада! Якщо ви не любите гостре або не можете їсти гострі страви за станом здоров’я, то кількість часнику можна скоротити або зовсім прибрати цей овоч зі списку...
Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...
Пекінську капусту тоненько нарізати. Огірок і солодкий перець нарізати невеличкими кубиками...
Моркву натерти на великій тертці або краще на корейській. Обрізати кінчики з огірків, розрізати їх на 4 частини, потім ще на 2 частини. З одного огірка виходить 8 шматочків...
Помідори розрізати на частини. Авокадо очистити від шкіри і порізати кубиком...
Копчену курку розділити на шматочки руками. Нарізати ананаси на шматочки. Нашаткувати пекінську капусту. Відварити моркву, охолодити її, почистити і натерти на терці. Яйця відварити, охолодити, почистити і наперти на терці. Сир натерти на терці. Викласти салат шарами (краще використовувати кільце). На кожен шар зверху сіточку з майонезу...
Капусту брокколі промити, розібрати на суцвіття. Додати в киплячу підсолену воду, як закипить варити 4 хвилини...
Відварити картоплю в мундирі. Охолодити. Нарізати більшими кубиками...
Почистити апельсини до м’якоті і нарізати їх тонкими кільцями. Цибулю нарізати на тонкі пір’я...