Салат з капусти на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №53)
![]() | 13 червня 2022р. |
![]() | 268 |

Готуємо (миємо, очищаємо) всі овочі. Капусту нарізаємо тонко на спеціальній шатківниці або ножем. Моркву можна нарізати тоненькою соломкою, але простіше і швидше можна буде підготувати коренеплоди, скориставшись теркою. Часник пропускаємо через прес і розтираємо ложкою, додавши дрібку солі.
Порада! Якщо ви не любите гостре або не можете їсти гострі страви за станом здоров’я, то кількість часнику можна скоротити або зовсім прибрати цей овоч зі списку інгредієнтів.
Змішуємо всі три інгредієнти і трохи мнемо руками. Сильно старатися не варто, капуста не повинна віддати багато соку.
Кип’ятимо воду, додаємо в неї олію, цукор і сіль. Кип’ятимо до повного розчинення кристаликів цукру. Заливаємо гарячим маринадом підготовлені овочі, вливаємо оцет. Перемішуємо ложкою і даємо настоятися 2-3 години. Розкладаємо салат по чистим і сухим баночках, ставимо в теплу воду так, щоб банки були занурені по плічка. Доводимо до кипіння і витримуємо в киплячій воді 15 хвилин. Закупорюємо герметично, перевертаємо і залишаємо остигати.
• 8 середніх морквин;
• 12 зубків часнику;
• 1 стакан води;
• 1 олії;
• 200 гр. цукру;
• 2 столові ложки солі;
• 18 столових ложок столового оцту (9%).
(всього голосів: 7)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
7 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Буряк нарізати невеликими кубиками, зелені оливки – колечками, консервовану квасолю промити, зелень дрібно порубати, заправити оливковою олією. Всі інгредієнти добре перемішати...

М’ясо промити, нарізати на шматки і відбити. Обтерти спеціями, викласти у форму, покрити кільцями цибулі, кільцями помідора, тертим сиром і промазати майонезом. Готувати 50 хвилин на 180 градусах до рум’яності...

Моркву очистіть та натріть на великій терці. Викладіть у сотейник. Сюди ж влийте молоко, додайте вершкове масло та сіль. Поставте на повільний вогонь і тушкуйте, помішуючи до готовності приблизно 15-20 хвилин. Потім всипте манну крупу...

Огірки, сир і авокадо нарізати дрібним кубиком. Додати майонез, сік лимона і сіль...

Моркву натерти на великій тертці або краще на корейській. Обрізати кінчики з огірків, розрізати їх на 4 частини, потім ще на 2 частини. З одного огірка виходить 8 шматочків...

Яйця натерти на великій терці і викласти перший шар. Полити майонезом. Варену ковбасу нарізати на невеликі кубики, викласти наступним шаром і полити майонезом...

Нарізати грушу, апельсин і банан кубиками. Волоський горіх нарізати і подрібнити...

У казанку обсмажити часник на олії кілька секунд. Відразу додати подрібнену цибулю і натерту моркву, смажити до прозорості. Додати ковбаски, смажити ще кілька хвилин. Додати картоплю, смажити, помішуючи, близько 10 хвилин. Посолити за смаком. Залити в казанок воду і варити суп з ковбасками і овочами близько 15 хвилин, до готовності картоплі. Натерти плавлений сирок на крупній тертці, додати в суп, мішати до повного розчинення сиру. Вимкнути вогонь і...

У маленькій ємності змішати яйця, тепле молоко та олію. Поступово вмішати у просіяне борошно. Місити тісто протягом 10 хв. Печериці, шинку, цибулю та помідори нарізати скибочками. Твердий сир натерти на дрібній тертці, плавлений сир ― на крупній...

До фаршу додати нарізану картоплю, цибулю, часник, зелень. Додати майонез або сметану. Посолити, поперчити за смаком. Викласти всі інгредієнти в горшочок. Влити воду і столову ложку олії...