Салат з капусти на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №53)

13 червня 2022р.
203


Готуємо (миємо, очищаємо) всі овочі. Капусту нарізаємо тонко на спеціальній шатківниці або ножем. Моркву можна нарізати тоненькою соломкою, але простіше і швидше можна буде підготувати коренеплоди, скориставшись теркою. Часник пропускаємо через прес і розтираємо ложкою, додавши дрібку солі.

Порада! Якщо ви не любите гостре або не можете їсти гострі страви за станом здоров’я, то кількість часнику можна скоротити або зовсім прибрати цей овоч зі списку інгредієнтів.

Змішуємо всі три інгредієнти і трохи мнемо руками. Сильно старатися не варто, капуста не повинна віддати багато соку.

Кип’ятимо воду, додаємо в неї олію, цукор і сіль. Кип’ятимо до повного розчинення кристаликів цукру. Заливаємо гарячим маринадом підготовлені овочі, вливаємо оцет. Перемішуємо ложкою і даємо настоятися 2-3 години. Розкладаємо салат по чистим і сухим баночках, ставимо в теплу воду так, щоб банки були занурені по плічка. Доводимо до кипіння і витримуємо в киплячій воді 15 хвилин. Закупорюємо герметично, перевертаємо і залишаємо остигати.


• 2 кг соковитої білокачанної капусти;
• 8 середніх морквин;
• 12 зубків часнику;
• 1 стакан води;
• 1 олії;
• 200 гр. цукру;
• 2 столові ложки солі;
• 18 столових ложок столового оцту (9%).

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Солені помідори з селерою

Помідори, листя вишні, смородини, малини, хрону і селеру вимити. Тару для засолки томатів теж добре вимити (стерилізувати не обовязково)...

Картопляна запіканка з сиром і овочами

Картоплю помити, почистити, викласти в каструлю, залити водою і залишити варитися. А поки вона вариться, натерти сир, збити в мисці яйця, змішати їх із сиром і додати солі. Збити блендером до стану однорідної маси...

Картопляний пиріг з мясом і овочами

Філе порізати скибками, обсмажити, додати цибулю і часник, обсмажити, влити соєвий соус і бульйон, додати заморожені овочі, сіль і перець. Зверху викласти картопляне пюре рівним шаром, поставити у духовку на 40 хв...

Овочева лазанья

У велику ємність просійте борошно, додайте дрібку солі. У центрі борошна зробіть долонею кратер та влийте туди 80 мл води, попередньо розмішаної у склянці з рослинною олією. Замісіть тісто, накрийте його рушником та лишіть на 30 хвилин «відпочивати»...

Печінковий торт

Печінку очистити від плівок, помити і пропустити через м’ясорубку. Потім в печінкову масу додати яйця, просіяне борошно, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. У розігріту з рослинною олією сковороду викласти частину печінкової маси, рівномірно розподіливши, і смажити коржик з обох боків до рум’яності. З рештою маси вчинити так само...

Салат з капусти і курячого філе

Нашаткувати капусту і трохи прим’яти. Нарізати куряче філе і обсмажити зі спеціями і часником...

Салат з курячого філе

Яйця відварити. Куряче філе поперчити і посолити, обсмажити на сковорідці до золотавого...

Простий і корисний салат з буряка

Цибуля порізати кільцями. Додати лимонний сік і цукор...

Салат весняний з пекінською капустою

Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...

Салат з оселедцем і помідорами

Цибулю нарізати кубиками, залити холодною водою, щоб не була гірка. Картоплю, помідори і оселедець нарізати кубиками...