Салат з капусти на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №53)

13 червня 2022р.
257


Готуємо (миємо, очищаємо) всі овочі. Капусту нарізаємо тонко на спеціальній шатківниці або ножем. Моркву можна нарізати тоненькою соломкою, але простіше і швидше можна буде підготувати коренеплоди, скориставшись теркою. Часник пропускаємо через прес і розтираємо ложкою, додавши дрібку солі.

Порада! Якщо ви не любите гостре або не можете їсти гострі страви за станом здоров’я, то кількість часнику можна скоротити або зовсім прибрати цей овоч зі списку інгредієнтів.

Змішуємо всі три інгредієнти і трохи мнемо руками. Сильно старатися не варто, капуста не повинна віддати багато соку.

Кип’ятимо воду, додаємо в неї олію, цукор і сіль. Кип’ятимо до повного розчинення кристаликів цукру. Заливаємо гарячим маринадом підготовлені овочі, вливаємо оцет. Перемішуємо ложкою і даємо настоятися 2-3 години. Розкладаємо салат по чистим і сухим баночках, ставимо в теплу воду так, щоб банки були занурені по плічка. Доводимо до кипіння і витримуємо в киплячій воді 15 хвилин. Закупорюємо герметично, перевертаємо і залишаємо остигати.


• 2 кг соковитої білокачанної капусти;
• 8 середніх морквин;
• 12 зубків часнику;
• 1 стакан води;
• 1 олії;
• 200 гр. цукру;
• 2 столові ложки солі;
• 18 столових ложок столового оцту (9%).

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з шинкою і грибами

Шинку і сир нарізати дрібним кубиком. Гриби нарізати скибками...

Персиковий пиріг із безе

Заморожене вершкове масло натерти на терці й посікти з борошном у крихту. Збити жовтки додати цукор, сіль, додати суміш борошна з вершковим маслом. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати і викласти в застелену пергаментним папером форму, формуючи бортики. Тісто в кількох місцях проштиркнути виделкою...

Запіканка з кабачка

Будь-який мясний фарш обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо...

Салат з кальмаром і крабовими паличками

Чищені кальмари облити окропом (не більше 20 секунд) і одразу промити під гарячою водою. Забрати плівку ззовні і в середині...

Фруктовий салат з йогуртом

Банани, апельсини, яблука і ківі очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками. Заправити натуральним йогуртом...

Салат з овочами по-корейськи

Порізати цукіні кільцями. Частину порізати півкільцями...

М’ясо запечене з овочами

М’ясо посолити і поперчити з кожного боку. Розігріти сковороду...

Маринований оселедець з цибулею

Очищене філе оселедця нарізати на порційні шматки. Викласти в скляну миску де буде маринуватися оселедець. Змішати 9% оцет і воду у співвідношенні 1:3. Нарізати цибулю півкільцями і трохи зім’яти руками. Додати цибулю до оселедця і залити оцтом з водою. Для аромату додати декілька горошин перцю і лавровий листок. Маринувати оселедець 5-6 годин в холодильнику...

Солені баклажани з морквою і селерою

Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж. Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв...

Салат з крабових паличок з сиром і грибами

Крабові палички, сир і яйця нарізати кубиками. Гриби і зелену цибулю дрібно нарізати...