Салат «асорті» з капусти і
овочів
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №54)

13 червня 2022р.
90


Очищаємо і промиваємо всі овочі. Почнемо з підготовки баклажанів. Їх потрібно нарізати брусочками товщиною близько 1 см. солимо, перемішуємо і даємо постояти до виділення соку. Хвилин через 20-30 складаємо баклажани в друшляк, добре промиваємо і віджимаємо руками.

Тонко шаткуємо капусту, дуже важливо нарізати саме тонко, щоб салат мав більш ніжну консистенцію. Моркву шаткуємо на овочерізці або тертці. Цибулю нарізаємо досить товстими кільцями (ширина 0,4 см). Огірки нарізаємо половинками гуртків, перець – соломкою.

Складаємо всі підготовлені овочі у велику каструлю, перемішуємо, досипаючи цукор, сіль, а також, спеції і масло. Доливаємо оцет. Добре перемішуємо і залишаємо не одну годину для маринування.

Готуємо томатну масу, очистивши помідори від шкірки і натерши на тертці або подрібнивши в блендері. Виливаємо томат до овочів і ставимо на плиту. Тушкуємо салат 25 хвилин (відлік ведемо з моменту кипіння). Розкладаємо в прогріті (стерилізовані) банки і герметично закупорюємо. Ставимо під «шубу» до охолодження.


• 500 гр. капусти;
• 2 невеликих огірка;
• 2 стручка болгарських перчика;
• 1 морквина;
• 2 червоні цибулини;
• 1 невеликий баклажан;
• 2 стиглих помідора;
• 0,25 склянки рафінованої олії;
• 3-3,5 столові ложки столового оцту;
• 2,5 столових ложки цукру;
• 1 столова ложка солі (без гірки);
• 5 горошин запашного перцю;
• 3 лаврових листки;
• невеликий пучок кропу.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Овочева запіканка

Картоплю, кабачки, цибулю та моркву очищаємо й натираємо на великій тертці. В залежності від ваших смакових переваг, пісна запіканка може містити також інші овочі, наприклад – солодкий перець, баклажани, помідори, цукіні, капусту...

Запечений морський окунь

Болгарський перець нарізати соломкою, помідор нарізати колечками. Викласти їх на деко, зверху рибу...

Салат з черемшою і буряком

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Помідори фаршировані яловичиною і булгуром

Баклажан наколіть виделкою і викладіть на лист, застелений пекарським папером. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин до появи підпалин. Періодично відкривайте духовку та перевертайте овоч для рівномірного запікання. Готовий баклажан злегка остудити, а потім очистити від шкірки і видалити плодоніжку...

Круасани з шоколадом

Розігріти духовку до 200 градусів. Лист слойоного тіста нарізати на трикутники. В середину кожного трикутника викласти шоколад і завернути в форму круасанів...

Салат з буряком і виноградом

Буряк відварити чи запекти в духовці і охолодити. Почистити і нарізати кубиками...

Салат з крабовими паличками і помідорами

Крабові палички нарізати соломкою. Помідори нарізати соломкою...

Сендвічі з сиром та куркою

Куряче філе зварити в підсоленій воді, охолодити й нарізати скибочками. Сир нарізати слайсами. Руколу помити, обсушити й подрібнити. Скибочки хліба змастити вершковим маслом. Викласти на дві з них сир, курятину, руколу і знову сир. Накрити скибочками хліба...

Курячі сердечка з помідорами і перцем

Цибулю обсмажити кілька секунд на великому вогні, додати перець, смажити на такому ж вогні, ще кілька секунд. Після чого зробити середній вогонь, і обжарювати до готовності. Викласти в тарілку. На тій же сковороді смажимо курячі сердечка на великому вогні, постійно помішувати. Додати порізані помідори, спеції. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 15 хвилин...

ХЛІБ-ПЛЕТЕНКА

У мисці змішати дріжджі, цукор та воду і залишити на 15 хвилин. Збити два яйця. До борошна додати яєчну суміш та дріжджі - перемішати. Потім додати олію та сіль, щоб замісити еластичне тісто. Тісто помістити в миску та залишити на 1,5 години. Розділити тісто на дві частини і добре вимісити. Кожний шматок тіста розділити на три довгі шматки і сплести з них дві коси. Залишити під плівкою на...