Гострий салат з червоної капусти(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №55)

13 червня 2022р.
23


Шаткуємо червонокачанну капусту за допомогою шинкування або просто гострим ножем. Перець очищаємо, розрізаємо навпіл уздовж, а потім ріжемо поперек тонкими смужками. Половинками кілець нарізаємо ріпчасту цибулю. Щоб смак салату був більш м’яким, можна використовувати червону цибулю.

Складаємо овочі в об’ємний посуд, посипаємо сіллю і перетираємо руками. Розкладаємо салат в чисті півлітрові баночки (можна використовувати посуд об’ємом 0,75 літра). Кип’ятимо воду з додавання цукру і насіння кропу. У знятий з вогню маринад вливаємо оцет. Розливаємо гарячий маринад по банках. Прикриваємо кришками і ставимо банки стерилізуватися. Час стерилізації – 12-15 хвилин.


• 1 кг червонокачанної капусти;
• 1 кг м’ясистого болгарського перцю;
• 2 цибулини;
• 1 літр води;
• 0,5 склянки оцту (9%);
• 1 склянка цукру;
• 0,5 чайної ложки насіння кропу;
• 2 столові ложки солі.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат с квасолею і шинкою

Шинку нарізати соломкою. Сир натерти на терці...

Салат з авокадо і цвітною капустою

Варені яйця нарізати кубиком. Відварити цвітну капусту, яку перед тим розібрати на суцвіття, охолодити...

Салат з креветками і авокадо

Приготувати соус: Змішати мед і гірчицю...

Салат з кабачків в медовому соусі

Кабачки вимити, нарізати кружальцями по 1 см. Петрушку помити і дрібно нарізати...

Салат з баклажанами

Баклажан нарізати на четверть кільця товщиною 3 мм. Перець підрум’янити в духовці...

Картопляно-квасолеві котлети з в’яленими томатами

Картоплю почистити, помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Злить рідину. Розім’яти на пюре. З консервованої квасолі злити рідину (але не всю, залишити 2 ст.л), перекласти в блендер. Подрібнити до однорідної маси. Якщо маса дуже густа, то можна додати рідину з квасолі. З’єднати картопляне пюре з подрібненою квасолею. Добре перемішати. З маси, яка вийшла, сформувати кульку, в ній зробити заглиблення. В це заглиблення покласти в’ялений томат. Сформувати...

Салат з м’ясом і корейською морквою

М’ясо відварити в підсоленій воді, нарізати соломкою. Печериці скибками...

Чебуреки на пиві

Збити яйце, посолити, поперчити та додати пиво. Всипати поступово борошно, замісити ретельно тісто для чебуреків і залишити його на 30 хвилин...

Салат з тунцем

Огірки, яйця і зелень нарізати. Викласти частину яєць, змастити майонезом і викласти решту яєць, змастити майонезом...

Цибулевий пиріг з сиром

Взяти 100 г розмякшеного масла, додати 3 ст. л. сметани, борошно, сіль. Замісити тісто. Викласти у форму і рівномірно розімяти руками так, щоб товщина коржа була 1,5 см, а висота бортика 1,5 см. Форму поставити в холодильник на півгодини...