Гострий салат з червоної капусти(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №55)

13 червня 2022р.
23


Шаткуємо червонокачанну капусту за допомогою шинкування або просто гострим ножем. Перець очищаємо, розрізаємо навпіл уздовж, а потім ріжемо поперек тонкими смужками. Половинками кілець нарізаємо ріпчасту цибулю. Щоб смак салату був більш м’яким, можна використовувати червону цибулю.

Складаємо овочі в об’ємний посуд, посипаємо сіллю і перетираємо руками. Розкладаємо салат в чисті півлітрові баночки (можна використовувати посуд об’ємом 0,75 літра). Кип’ятимо воду з додавання цукру і насіння кропу. У знятий з вогню маринад вливаємо оцет. Розливаємо гарячий маринад по банках. Прикриваємо кришками і ставимо банки стерилізуватися. Час стерилізації – 12-15 хвилин.


• 1 кг червонокачанної капусти;
• 1 кг м’ясистого болгарського перцю;
• 2 цибулини;
• 1 літр води;
• 0,5 склянки оцту (9%);
• 1 склянка цукру;
• 0,5 чайної ложки насіння кропу;
• 2 столові ложки солі.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з м’ясом і корейською морквою

М’ясо відварити в підсоленій воді, нарізати соломкою. Печериці скибками...

Запіканка куряча з овочами

Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...

Салат з апельсином

Всі продукти ріжемо не дрібними шматочками – в салаті ви повинні відчувати смак кожного продукту і в цьому його краса. Часник пропускаємо через прес або дрібно січемо...

Салат із редиски, рукколи і бринзи

Редиску нарізати тоненькими колечками. Нарізати петрушку, кріп і зелену цибулю, викласти в салатник до редиски...

Запіканка з кабачків, фаршу і сиру

Один кабачок (трохи більше середнього) натремо на крупній тертці, присолити (1/2 ч. лож.) і залишити на кілька хвилин. Коли кабачок виділить багато соку, добре відіжмемо. У фарш додамо натерту цибулину (на крупній тертці), посічену зелень, часник, сіль і перець. Добре перемішуємо, мясна складова нашого блюда готова! ...

Солені патисони з яблуками Солені патисони з яблуками

Патисони помити, видалити плодоніжку, плоди нарізати кружальцями товщиною в 2 см. Яблука помити, почистити від середини і нарізати крупними дольками...

Салат з кальмаром і крабовими паличками

Чищені кальмари облити окропом (не більше 20 секунд) і одразу промити під гарячою водою. Забрати плівку ззовні і в середині...

Бананове морозиво з хурмою

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...

Салат з ковбасою і сухариками

Огірки і підкопчену ковбасу нарізати спочатку кружальцями, а потім соломкою. Висипаємо це в миску, додаємо горошок, сухарики, свіжу зелень і майонез...

Торт без випічки

Почнемо з желатину. Залийте його 100 мл холодної води. Добре перемішайте і залиште на пару хвилин. Підготуй форму для торта. Дно застеліть пергаментом, боки злегка змастіть рослинною олією і теж приліпіть туди шматочки пергаменту. Таким чином торт можна буде без праці витягти з форми. Для торта знадобиться два види печива: світле і темне. Нічого страшного, якщо буде печиво тільки одного кольору, але з двома кольорами...