Домашня карамель(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №58)

18 липня 2022р.
46


Карамель рекомендують готувати в посуді з товстим дном.

Цукор, помішуючи, розтопити та нагріти на середньому вогні. Коли маса набуде бурштинового кольору, прибрати її з вогню й потроху влити тепле молоко, помішуючи. Потім знову поставити на повільний вогонь і помішувати, не доводячи до кипіння. Додати ванілін, дрібку солі й перемішати. Прибрати з вогню і додати масло, ще раз добре перемішати.

Гарячу карамель перелити в посуд для зберігання і залишити остигати.


• Молоко або вершки – 100 гр
• Вершкове масло – 50 гр
• Ванілін – 1 гр
• Сіль – дрібка

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Картопля з фаршем в горшочку

До фаршу додати нарізану картоплю, цибулю, часник, зелень. Додати майонез або сметану. Посолити, поперчити за смаком. Викласти всі інгредієнти в горшочок. Влити воду і столову ложку олії...

Курячі стегна, запечені з морквою та цибулею

Моркву помити, почистити, розрізати вздовж на 4 частини, а потім ще раз тільки поперек. Очистити цибулю і нарізати на четвертинки...

ХЛІБ-ПЛЕТЕНКА

У мисці змішати дріжджі, цукор та воду і залишити на 15 хвилин. Збити два яйця. До борошна додати яєчну суміш та дріжджі - перемішати. Потім додати олію та сіль, щоб замісити еластичне тісто. Тісто помістити в миску та залишити на 1,5 години. Розділити тісто на дві частини і добре вимісити. Кожний шматок тіста розділити на три довгі шматки і сплести з них дві коси. Залишити під плівкою на...

Салат з шинкою і грибами

Шинку і сир нарізати дрібним кубиком. Гриби нарізати скибками...

Смажений сир

Сир твердий наріжте товстою соломкою. Збийте яйця виделкою в окремій посудині. Борошно та сухарі висипте також у 2 окремі тарілки так, щоб було зручно обвалювати у них шматочки сиру...

Салат з печерицями і цвітною капустою (теплий)

На розігріту сковорідку викласти печериці і перемішати. Капусту розділити на суцвіття, залити окропом і за хвилину додати до грибів, перемішати. Додати спеції і йогурт, перемішати. Збавити газ і накрити кришкою. ...

Фаршировані зелені помідори

Моркву почистити і натерти на крупній терці. Часник подрібнити...

Картопляний пиріг з мясом і овочами

Філе порізати скибками, обсмажити, додати цибулю і часник, обсмажити, влити соєвий соус і бульйон, додати заморожені овочі, сіль і перець. Зверху викласти картопляне пюре рівним шаром, поставити у духовку на 40 хв...

Курячий суп з вермішеллю

Куряче філе промити, залити водою, додати цибулю та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння. Потім треба додати порізану кубиками картоплю та натерту моркву. Періодично слід знімати піну з бульйону. Варити ще приблизно 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати вермішель, спеції та зелень...

Салат з грибами

Відварити свинину (20 хвилин), остудити. Гриби нарізати навпіл. Цибулю нарізати тоненькими напівкільцями, посипати цукром, полити оцтом (1 ч. л.). Залишити на 10 хвилин, потім віджати сік. Це надасть цибулі ніжності та позбавить гіркоти...