Пиріг з яблуками та вершковою
карамеллю(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №59)
![]() | 18 липня 2022р. |
![]() | 127 |

Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром. Розбити яйця й перемішати. Всипати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності.
Яблука почистити, видалити насіння, подрібнити. Потушкувати у вершковому маслі до м’якості.
Для карамелі цукор розтопити, додаючи воду і постійно помішуючи. Коли маса набуде бурштинового кольору, прибрати з вогню й додати масло. Перемішати до повного розчинення.
Тісто викласти у змащену форму, зверху рівномірно розподілити яблука й залити карамеллю. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 30-40 хвилин.
• пшеничне борошно – 200гр
• вершкове масло – 100 гр
• розпушувач – 1 ч. ложка
• цукор – 150 гр.
• Для начинки:
• Яблука – 500 гр
• Вершкове масло – 35 гр
• Для карамелі:
• Вершкове масло – 40 гр
• Вода – 2 ст. ложки
• Цукор – 80 гр.
(всього голосів: 3)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
3 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Моркву і картоплю відварити до готовності, охолодити, очистити. Копчену курку, картоплю, моркву нарізати невеликими кубиками...

Очищаємо і промиваємо всі овочі. Почнемо з підготовки баклажанів. Їх потрібно нарізати брусочками товщиною близько 1 см. солимо, перемішуємо і даємо постояти до виділення соку. Хвилин через 20-30 складаємо баклажани в друшляк, добре промиваємо і віджимаємо руками. Тонко шаткуємо капусту, дуже важливо нарізати саме тонко, щоб салат мав більш ніжну консистенцію. Моркву шаткуємо на овочерізці або тертці. Цибулю нарізаємо досить товстими кільцями (ширина 0,4 см)...

Нарізати дрібно цибулю. Огірки нарізати соломкою...

Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...

Помідори, листя вишні, смородини, малини, хрону і селеру вимити. Тару для засолки томатів теж добре вимити (стерилізувати не обовязково)...

Поставте на вогонь каструлю з необхідною кількістю води. Додайте сіль і закип’ятіть. Повинен вийти розсіл на смак більш солоний, ніж звичайний бульйон. Капусту слід вимити, а потім нарізати досить великими шматками. Очистити та нарізати буряк великими шматочками. Перець очистити та нарізати кружечками, часник очистити від лушпиння...

Авокадо порізати шматочками. Скласти в салатник і полити лимонним соком, щоб воно не потемніло...

Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками...

Капусту помити і нарізати великими шматками. Моркву почистити, помити і нарізати кружками товщиною 0,3-0,5 см...

Овочі і зелень нарізати за смаком. Посолити, поперчити, додати олію і кеш’ю...