Баклажани з помідорами на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №66)
![]() | 18 вересня 2022р. |
![]() | 698 |

Простий, швидкий і смачний рецепт приготування баклажанів з помідорами на зиму дозволить вам зробити закуску, смак якої бездоганний, а також здивувати і порадувати своїх близьких. Закуска гарна і сама по собі і в різних салатах, овочевих рагу або, як заправка до мяса. Ну і найголовніше – відварна картопелька з цією закускою стане вашим улюбленим блюдом.
Баклажани миємо і відрізаємо частину з хвостиком і листочками.
Нарізаємо баклажани кружечками завтовшки 0,5-0,7 см. Складаємо кружечки в емальований посуд, пересипавши трохи сіллю. Залишаємо так на пів години. Це для того, щоб вийшла гіркота з баклажан. Через 0,5 години зливаємо сік, який утворився на дні.
• цибуля – 200 г;
• помідори – 250-300 г;
• часник – 1-2 зубчики;
• сіль;
• олія
На гарячу сковорідку наливаємо олію. Ідеально оливкова, але можна замінити більш «пролетарським» у нашій дійсності дезодорованою. Викладаємо баклажани і обсмажуємо з двох сторін до повної готовності.
Цибулю нарізаємо досить крупно. Можна навіть півкільцями й обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Помідори нарізаємо кільцями товщиною 0,5 см. Всі овочі готові.
Готуємо банки для консервації. Банки треба обдати окропом або протримати над парою протягом 3-5 хвилин. Кришки стерилізуємо в окропі протягом 5 хвилин.
Коли банка готова, вкладаємо в неї шарами:
• 1-й шар – баклажани,
• 2-й шар – роздавлений часник,
• 3-й шар – смажену цибулю,
• 4-й шар – помідори.
Повторюємо слої до повного заповнення банки. На останній шар висипаємо 1 чайну ложку солі (без верху). Часник на шар баклажан кладемо на кінчик ножа, рівномірно розподіляючи.
Банки з консервованими баклажанами з помідорами ставимо стерилізуватися. Для цього у великій каструлі нагріваємо воду до 50-60 градусів. Ставимо банку так, щоб вода була «по плечики».
Доводимо до кипіння і стерилізуємо у киплячій на слабкому вогні воді 30 хвилин.
Як тільки банку дістали після стерилізації – відразу закатуємо кришку. Банку перевертаємо догори дном, для перевірки герметичності консервації.
Смачного!
(всього голосів: 8)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
8 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Філе куряче нарізати кубиком. В миску для маринування викласти нарізане філе і додати оливкову олію, часник (пропустити через прес), суміш сушених трав і сіль...

Буряк відварити і нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками...

Рис добре промити і відварити в підсоленій воді. Відварити яйця, натерти на терці...

Куряче філе заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо близько 25 хвилин, періодично знімаючи піну. У цей час подрібнюємо цибулю і всі види ковбас. Тонкою соломкою ріжемо солоні огірки. Нарізаємо маслини. У рослинній олії обсмажуємо цибулю до м’якості. Сюди ж відправляємо ковбасу і солоні огірки. Обсмажуємо все разом пару хвилин. Доповнюємо засмаження томатною пастою та розсолом. Тушкуємо 10 хвилин. Витягаємо...

Філе куряче нарізати маленькими шматочками. Цибулю нарізати дрібно...

Редиску нарізати тонкими пластинками. Огірок, крабові палички і яйця нарізати кубиками...

Філе індички вимити, нарізати невеликими кубиками та варити 10 хв. Перший бульйон злити, мясо знову залити окропом і варити на повільному вогні ще 40 хв. Овочі вимити, очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками. Моркву можна натерти на тертці. Нарізані овочі додати в бульйон і варити суп до готовності, приблизно 20-25 хв.⠀ Остиглий супчик збити занурювальним блендером до повного зникнення грудочок, так, щоб утворилася однорідна маса. Суп ще...

Цибулю очистити, помити, нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого кольору в каструлі на вершковому маслі. Додати сіль, цукор, борошно, смажити ще 1 хвилину...

Капусту тонко нашаткувати. Можна брати молоду капусту, а можна стару. Підготовлену капусту пересипати в каструлю, в якій буде тушкуватися наше блюдо. Влити олію і 9% оцет, додати сіль і цукор. Перемішати руками й трохи віджати, щоб капуста пустила сік. Залишити каструлю в стороні, поки займаєтеся іншими овочами...

Візьміть продукти згідно з рецептурою. Коренеплоди помийте щіткою та очистіть від шкірки за допомогою ножа. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину нарубати товстими кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте довільно. У товстостінну каструлю налийте гарячу воду і закиньте овочі. Додайте горошини перцю, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування коренеплодів. Коли овочі практично будуть зварені, відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу...