Баклажани з помідорами на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №66)
18 вересня 2022р. | |
684 |
Простий, швидкий і смачний рецепт приготування баклажанів з помідорами на зиму дозволить вам зробити закуску, смак якої бездоганний, а також здивувати і порадувати своїх близьких. Закуска гарна і сама по собі і в різних салатах, овочевих рагу або, як заправка до мяса. Ну і найголовніше – відварна картопелька з цією закускою стане вашим улюбленим блюдом.
Баклажани миємо і відрізаємо частину з хвостиком і листочками.
Нарізаємо баклажани кружечками завтовшки 0,5-0,7 см. Складаємо кружечки в емальований посуд, пересипавши трохи сіллю. Залишаємо так на пів години. Це для того, щоб вийшла гіркота з баклажан. Через 0,5 години зливаємо сік, який утворився на дні.
• цибуля – 200 г;
• помідори – 250-300 г;
• часник – 1-2 зубчики;
• сіль;
• олія
На гарячу сковорідку наливаємо олію. Ідеально оливкова, але можна замінити більш «пролетарським» у нашій дійсності дезодорованою. Викладаємо баклажани і обсмажуємо з двох сторін до повної готовності.
Цибулю нарізаємо досить крупно. Можна навіть півкільцями й обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Помідори нарізаємо кільцями товщиною 0,5 см. Всі овочі готові.
Готуємо банки для консервації. Банки треба обдати окропом або протримати над парою протягом 3-5 хвилин. Кришки стерилізуємо в окропі протягом 5 хвилин.
Коли банка готова, вкладаємо в неї шарами:
• 1-й шар – баклажани,
• 2-й шар – роздавлений часник,
• 3-й шар – смажену цибулю,
• 4-й шар – помідори.
Повторюємо слої до повного заповнення банки. На останній шар висипаємо 1 чайну ложку солі (без верху). Часник на шар баклажан кладемо на кінчик ножа, рівномірно розподіляючи.
Банки з консервованими баклажанами з помідорами ставимо стерилізуватися. Для цього у великій каструлі нагріваємо воду до 50-60 градусів. Ставимо банку так, щоб вода була «по плечики».
Доводимо до кипіння і стерилізуємо у киплячій на слабкому вогні воді 30 хвилин.
Як тільки банку дістали після стерилізації – відразу закатуємо кришку. Банку перевертаємо догори дном, для перевірки герметичності консервації.
Смачного!
(всього голосів: 8)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
8 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Яловичину порізати на скибочки так, щоб вони були не товщі одного сантиметра. Приготувати маринад, змішавши терту цибулю з іншими інгредієнтами зі списку і приправами. Помістити в нього м’ясо і дати постояти кілька годин...
Приготувати фарш. Кукурудзяну крупу крупного помелу перебрати, замочити на 5-6 годин і зварити...
Розбийте яйця в посуд, що підходить для готування в мікрохвильовій печі, додайте до них молоко і сіль з приправами, додайте нарізані помідори. Готуйте омлет у мікрохвильовці 5 хвилин на максимальній потужності. Коли він буде готовий, посипте його свіжою зеленню...
Нарізати в’ялені помідори, додати часник, прованські трави, сіль і перець. Перемішати і додати оливкову олію...
Розчиняємо дріжджі в молоці. Додаємо цукор. Перемішуємо до повного розчинення. Додаємо 150 гр борошна. Перемішуємо. Через 15 хв додаємо ще 100 гр. і перемішуємо. Залишаємо доходити ще на 15 хв. Додаємо ще 100 гр борошна, перемішуємо. Залишаємо доходити на 30 хв...
Фарш потрібно перемішати зі спеціями, із зазначеною кількістю борошна і вбити туди яйце. Зелень дрібно нарізати, додати до маси, все ретельно перемішати...
Зваріть 3 яйця і потріть їх у великій тертці. Натріть моркву на дрібній тертці, а картопля на великій і відіжміть від соку. Кабачок натріть на великій тертці і змішайте з іншими овочами. Сире яйце збийте віночком, змішайте з іншими продуктами і поставте масу в холодильник на півгодини. Добре перемішайте тісто, руками сформуйте котлети (сік можна віджимати) і випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C...
Перці добре промити, протерти насухо, розрізати навпіл і вирізати серцевину з насінням, залишивши хвостики. Щоб перчик добре пропекти і шкурка краще відокремлювалася, треба змастити його з зовнішнього боку олією. Викласти перчик у форму для запікання...
Очищаємо картоплю й цибулю. На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю...
Буряк, моркву і цибулю подрібнити в кухонному комбайні. Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі. Додати воду, накрити кришку і тушкувати овочі 15 хвилин. Помідори подрібнити в блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре і решту оцту. Додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати все разом 40 хвилин, періодично помішуючи...