Баклажани з помідорами на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №66)

18 вересня 2022р.
485


Простий, швидкий і смачний рецепт приготування баклажанів з помідорами на зиму дозволить вам зробити закуску, смак якої бездоганний, а також здивувати і порадувати своїх близьких. Закуска гарна і сама по собі і в різних салатах, овочевих рагу або, як заправка до мяса. Ну і найголовніше – відварна картопелька з цією закускою стане вашим улюбленим блюдом.

Баклажани миємо і відрізаємо частину з хвостиком і листочками.

Нарізаємо баклажани кружечками завтовшки 0,5-0,7 см. Складаємо кружечки в емальований посуд, пересипавши трохи сіллю. Залишаємо так на пів години. Це для того, щоб вийшла гіркота з баклажан. Через 0,5 години зливаємо сік, який утворився на дні.


• баклажани – 0,5 кг;
• цибуля – 200 г;
• помідори – 250-300 г;
• часник – 1-2 зубчики;
• сіль;
• олія

На гарячу сковорідку наливаємо олію. Ідеально оливкова, але можна замінити більш «пролетарським» у нашій дійсності дезодорованою. Викладаємо баклажани і обсмажуємо з двох сторін до повної готовності.

Цибулю нарізаємо досить крупно. Можна навіть півкільцями й обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Помідори нарізаємо кільцями товщиною 0,5 см. Всі овочі готові.

Готуємо банки для консервації. Банки треба обдати окропом або протримати над парою протягом 3-5 хвилин. Кришки стерилізуємо в окропі протягом 5 хвилин.

Коли банка готова, вкладаємо в неї шарами:

• 1-й шар – баклажани,

• 2-й шар – роздавлений часник,

• 3-й шар – смажену цибулю,

• 4-й шар – помідори.

Повторюємо слої до повного заповнення банки. На останній шар висипаємо 1 чайну ложку солі (без верху). Часник на шар баклажан кладемо на кінчик ножа, рівномірно розподіляючи.

Банки з консервованими баклажанами з помідорами ставимо стерилізуватися. Для цього у великій каструлі нагріваємо воду до 50-60 градусів. Ставимо банку так, щоб вода була «по плечики».

Доводимо до кипіння і стерилізуємо у киплячій на слабкому вогні воді 30 хвилин.

Як тільки банку дістали після стерилізації – відразу закатуємо кришку. Банку перевертаємо догори дном, для перевірки герметичності консервації.

Смачного!

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Теплий овочевий салат

Нарізати дрібно цибулю. Огірки нарізати соломкою...

Вершковий суп із білих грибів

Перш за все підготуйте овочі. Селеру очистіть від тонкої шкірки і дрібно порубайте. Наріжте 2 стебла зеленого часнику, а білі гриби наріжте кубиками. Щоб зробити страву більш ситною, можете додати до неї 2–3 картоплини. На сковороді розігрійте олію. У ній обсмажте до м’якості селеру і цибулю, нарізану дрібним кубиком. Якщо ви віддаєте перевагу класичній засмажці, в ту ж сковороду додайте ще натерту моркву. До м’яких овочів на сковороді...

Салат з курячого філе

Яйця відварити. Куряче філе поперчити і посолити, обсмажити на сковорідці до золотавого...

Салат з тунцем

Огірки, яйця і зелень нарізати. Викласти частину яєць, змастити майонезом і викласти решту яєць, змастити майонезом...

Солені баклажани з морквою і селерою

Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж. Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв...

Швидкий капустяний пиріг

В першу чергу необхідно підготувати капусту: її шаткуємо якомога дрібніше. Капусту трохи присолюємо і добре мнемо руками, щоб вона стала більш мяка і соковита. Якщо є бажання в пиріг можна додати будь-яку додаткову начинку: ковбасу, курку, гриби, сир або солодкий перець. Їх нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до капусти. Також можна додати пару зубчиків тертого часнику...

Салат «Чотири овочі»

Моркву натерти на великій терці. Перець нарізати на широкі смужки...

Гарбузове варення з апельсином та лимоном

Очищаємо гарбуз від шкірки, видаляємо насіння. Нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо гарбуз у каструлю. Засипаємо його 500 г цукру. Ретельно миємо цитрусові. Натираємо цедру одного апельсина та лимона на дрібній тертці. Додаємо її до цукру, що залишився. Добре перемішуємо. Вижимаємо сік із двох апельсинів. Вливаємо його до гарбуза. Всипаємо мелену корицю та цедру, перемішану з цукром. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Варимо протягом години...

Печінковий торт

Печінку очистити від плівок, помити і пропустити через м’ясорубку. Потім в печінкову масу додати яйця, просіяне борошно, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. У розігріту з рослинною олією сковороду викласти частину печінкової маси, рівномірно розподіливши, і смажити коржик з обох боків до рум’яності. З рештою маси вчинити так само...

Печена картопля з сиром

Добре вимити картоплю. Ножем зробити паралельні надрізи на картоплі (поперек). Будьте обережні: не розріжте картоплю до кінця. Твердий сир і плавлений сир нарізати тонкими скибочками...