Лінивий хачапурі(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №68)

19 вересня 2022р.
123


1. У миску виливають яйця, збивають та солять. Потім заливають молоко та інгредієнти ретельно збивають.

2. Далі додають борошно, і знову все перемішують. Потім черга сиру, який натирають на тертці і поступово засипають, помішуючи суміш.

3. Сковороду ставлять на плиту, змащують маслом і розігрівають на вогні. Половину маси виливають на сковороду та розрівнюють ложкою.

4. Смажать із двох сторін під кришкою на повільному вогні до появи золотистого кольору.

5. Далі другу половину маси смажать аналогічним чином.

6. Гарячий хачапурі змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу з овочами чи соусом. Смачного!

Сиру не шкодуйте, що його більше, то смачніше! І ще, якщо кому не вистачає гостроти чи пікантності, додайте часник у тісто, трави, зелень чи паприку, тут смак можна трохи скоригувати!


• борошно та молоко – по 1 склянці (200 гр.);
• курячі яйця – 2 штуки;
• сир (найкращий варіант – сулугуні) – 250-300 г;
• сіль – 1 ч.л;
• масло.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 6)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
60


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з копченої курки

Дрібно нарізати копчену курку. Нарізати огірок кубиками...

Салат з яблуком і редискою

Нарізаємо редиску, яблуко і яйце. Все змішуємо, поливаємо лимонним соком, додаємо шпинат і заправляємо сметаною або йогуртом...

Грецький салат

Все, крім цибулі, ріжемо великими кубиками. Цибульку тоненькими кільцями. Додаємо маслини, акуратно перемішуємо, солимо, поливаємо олією, викладаємо на широку тарілку. Бринзу за бажанням ріжемо дрібними кубиками і перемішуємо з іншими інгредієнтами, або нарізаємо невеликими прямокутниками і викладаємо зверху на салат уздовж облямівки тарілки. Прикрашаємо маленькими листочками базиліка або посипаємо італійськими травами...

Салат зі спаржевої квасолі

Підготувати овочі. Квасолю вимити й нарізати на шматочки довжиною 3-4 см. Хвостики відрізати й викинути...

Голубці

Капусту готуємо звичайним способом: відварюємо качан, прибираючи у міру розм’якшення верхнє листя. Якщо середня жила дуже велика і жорстка, обрізаємо її гострим ножем. Відварюємо рис до напівготовності, остуджуємо та змішуємо з фаршем...

Персиковий пиріг із безе

Заморожене вершкове масло натерти на терці й посікти з борошном у крихту. Збити жовтки додати цукор, сіль, додати суміш борошна з вершковим маслом. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати і викласти в застелену пергаментним папером форму, формуючи бортики. Тісто в кількох місцях проштиркнути виделкою...

Солені зелені помідори з болгарським перцем

Помідори помити і видалити плодоніжку. Часник почистити, помити, розрізати кожен зубчик навпіл...

Крабовий салат

Яйця і сир натерти на терці. Крабові палички нарізати на шматочки...

Деруни з сиром і шинкою

Почистити картоплю і цибулю. Натерти на великій терці: картоплю, цибулю, шинку і сир...

Крем-суп з гарбузом і сиром

Вимити і почистити овочі. Нарізати їх кубиками. Покласти в каструлю. Обсмажити овочі прямо в каструлі на рослинній олії протягом 5-7 хвилин. Додати 1 літр окропу, нарізаний кубиками плавлений сир, посолити, поперчити і варити до мякості овочів 15 хвилин...