Заправка для борщу з буряком і
помідорами
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №72)

4 жовтня 2022р.
123


Буряк, моркву і цибулю подрібнити в кухонному комбайні. Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі. Додати воду, накрити кришку і тушкувати овочі 15 хвилин.

Помідори подрібнити в блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре і решту оцту. Додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати все разом 40 хвилин, періодично помішуючи овочі. Заправку перекласти в стерилізовані банки, перевернути догори дном і остудити.


• Буряк – 2 шт.
• Помідори – 2 шт.
• Морква – 2 шт.
• Цибуля – 2 шт.
• Олія – 650 г.
• Цукор – 200 г.
• Сіль – 130 г.
• Оцет 9% – 100 мл.
• Запашний перець – 15 шт.
• Лавровий лист – 5 шт.
• Вода – 150 г.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 5)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
50


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Суп з броколі на курячому бульйоні

З курки знімаємо шкіру, щоб суп не був занадто жирним. Розрізаємо птицю на шматки. Очищаємо ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо їх, одну моркву ріжемо на великі кубики. Одну цибулину подрібнюємо. Половину стебел селери промиваємо і ріжемо на великі відрізки. Розміщуємо в каструлю курку, шматочки моркви, стебла селери, цибулю, горошки чорного перцю і лавровий лист. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні сорок хвилин, періодично знімаючи...

Салат з шинкою і грибами

Шинку і сир нарізати дрібним кубиком. Гриби нарізати скибками...

Салат з сиром фета і овочами

Листя салату порвати руками. Нарізати помідори дольками...

Салат із консервованої сардини і солених огірків

Відварити картоплю в шкірці, після почистити і нарізати. Яйця відварені нарізати на кубики...

Салат з запеченим гарбузом

Гарбуз очистити від шкіри і насіння. Нарізати скибками, викласти на бритванок, застелений пергаментним папером, посипати мускатним горіхом і випікати 30 хв. при температурі 180 С. Готовий гарбуз нарізати середніми кубиками...

Деруни з кабачків

Такий варіант страви практично не відрізняється від дерунів з картоплі. Почистіть 1 середній кабачок від шкірки та плодоніжки (зернята можете залишити). Натріть його на середній терці, посоліть та залиште настоятися, щоб виділився сік. Для цього можете пересипати кабачок у сито та залишити стікати...

Чіпси картопляні

Картоплину овочерізкою нарізати на тоненькі скибочки (десь по 1 мм товщиною).Добре протерти паперовим рушничком, щоб зовні не було вологи. Розкласти одним шаром на тарілку, застелену пергаментом, поставити в мікрохвильовку на 2 хв на максимум. Якщо м’які, перевернути і готувати ще 2 хв. Готові чіпси посипати паприкою або карі і сіллю...

Оладки з кабачком та картоплею

Очищену картоплю, кабачок та плавлений сир натерти на середній терці. В овочево-сирну масу розбити два яйця, ретельно перемішати до однорідності...

Шоколадне суфле

Шоколад, вершкове масло і цукор розтопити на водяній бані. Потім масу охолодити до кімнатної температури. Додати жовтки й перемішати до однорідної маси. Акуратно вмішати збиті в міцну піну білки. Отриману масу викласти в заздалегідь охолоджені, змащені маслом і присипані цукром форми, наповнюючи їх наполовину. Випікати в розігрітій до 200С духовці протягом 7-8 хвилин. Під час випікання духовку відкривати не можна, інакше суфле опаде...

КОТЛЕТКИ З ЯЙЦЯ ТА КАБАЧКА (від 1 року)

Відварити 4 яйця, почистити, натерти на великій тертці. Кабачок помити, натерти на дрібній тертці. Перемішати варені яйця із сирим виделкою, додати кабачок та сир. Викласти ложкою на пергамент і випікати до золотистої скоринки за 160 °C...