Капуста квашена класична(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №73)
![]() | 23 жовтня 2022р. |
![]() | 100 |

Капусту ріжуть на чотири частини, шаткують, виминають дуже обережно. Перемішують із сіллю і тісно складають у підготовлений емальований посуд. Посипають шаром моркви. Потім притискають гнітом, щоб сік повністю покрив капусту. Капусту три дні тримають у приміщенні, щоб вкисла. Потім гніт знімають і капусту перемішують, щоб випустити газ. Далі ще добу тримають у теплі, щоб „дозріла”. А потім перекладають у трилітрові банки. Сік повинен повністю покрити капусту в банці. Для цього втискають у банку перевернуту капронову кришку або кладуть пластинку цукрового буряка. Банки кладуть у холодне місце. Час від часу потрібно перевіряти, чи не з’явилася пліснява. Її слід знімати.
• Морква – 6 кг,
• Сіль – 250 г.
(всього голосів: 8)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
8 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Капусту тонко нашаткувати. Можна брати молоду капусту, а можна стару. Підготовлену капусту пересипати в каструлю, в якій буде тушкуватися наше блюдо. Влити олію і 9% оцет, додати сіль і цукор. Перемішати руками й трохи віджати, щоб капуста пустила сік. Залишити каструлю в стороні, поки займаєтеся іншими овочами...

Варену яловичину нарізаємо на кубики. Також нарізаємо огірки...

Кабачок нарізати кубиками. Моркву натерти на великій терці, цибулю нарізати півкільцями, помідори кубиками...

Нашаткувати тоненько капусту. Додати сіль, зім’яти руками...

Цибулю почистити й нарізати. З апельсина зняти тертушкою цедру, розрізати навпіл і видавити сік. У чашу мультиварки покласти шматочок масла. Увімкнути режим «Випічка». Коли масло розтопиться, викласти в чашу цибулю й обсмажити її до золотистого кольору. Додати цедру апельсина та мед. Обсмажувати З хвилини. Журавлину помити й подрібнити блендером, вилити ягідне пюре в чашу. Додати сік апельсина, сіль та перець. Готувати 20 хвилин у режимі «Плов». Охололий соус...

Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром. Розбити яйця й перемішати. Всипати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності. Яблука почистити, видалити насіння, подрібнити. Потушкувати у вершковому маслі до м’якості...

Болгарський перець нарізати соломкою, помідор нарізати колечками. Викласти їх на деко, зверху рибу...

Залити водою яловичий шматок. Воду необхідно підсолити. Проварити півтори години. Остудити і подрібнити на кубики. Нарізати огірки. Додати до яловичих кубиків. Злити маринад з квасолі. Додати квасолю до огірків. Підсолити. Додати майонез. Перемішати...

Листя салату вимити і висушити. Копчену грудинку нарізати тонкими скибками. Помідори черрі нарізати навпіл. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями. За бажанням цибулю можна замаринувати (2 ст.л. оцту + 1 ст.л. цукру). Приготувати заправку...

Будь-який мясний фарш обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо...