Швидка маринована капуста(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №74)

23 жовтня 2022р.
61


Капусту розрізаємо на 4 частини й тонко шаткуємо її гострим ножем. Потім капусту перекладемо в зручну глибоку миску.

Болгарський перець помиємо під проточною водою, очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькою соломкою.

Нарізаний болгарський перець ми додаємо до нашаткованої капусти. За бажанням, ви можете нарізати перець кубиками.

Потім нарізаємо жовтий болгарський перець також соломкою. Ви можете взяти два однакових перці, але яскравий жовтий колір додасть особливого настрою, коли на вулиці похмуро і холодно. Нарізаний перець ми також додаємо в миску з капустою.

Моркву ми очищаємо від шкірки, помиємо її та натираємо на великій тертці. За бажанням можна нарізати тоненькими брусочками або натерти на тертці для корейської моркви.

Додаємо натерту моркву до овочів і перемішуємо всі інгредієнти в нашій мисці руками або ложкою, як вам більше зручно.

Приготуємо маринад. В окремий посуд наливаємо пів літри окропу, додаємо цукор, сіль і все перемішуємо. Після чого наливаємо в нашу миску яблучний оцет й олію.

Ретельно перемішаємо маринад, щоб у ньому повністю розчинився цукор і сіль і заливаємо капусту в мисці. Добре перемішуємо всі інгредієнти, щоб маринад просочив усі овочі.

Даємо настоятися салату протягом 2 годин, а після чого розкладаємо в чисті банки. Закриваємо кришками та зберігаємо в холодильнику. Готувати таку мариновану капусту дуже швидко і завжди можна зробити свіжу порцію. Смачного!


• Капуста білокачанна 1 кг
• Морква 1 шт
• Перець болгарський червоний 1 шт
• Жовтий болгарський перець 1 шт
• Вода 500 мл
• Цукор 50 г
• Сіль 1 ст. л.
• Яблучний оцет 30 мл
• Рослинна олія 70 мл

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Курячі відбивні з сиром

Курячу грудинку розріжте вздовж на 2 частини та трохи відбийте. Додайте сіль та перець. Сир твердий натріть на дрібній терці. Він додасть страві ніжний смак та золотаву скоринку...

Картопляна запіканка з сиром і овочами

Картоплю помити, почистити, викласти в каструлю, залити водою і залишити варитися. А поки вона вариться, натерти сир, збити в мисці яйця, змішати їх із сиром і додати солі. Збити блендером до стану однорідної маси...

Салат з помідорами і крабовими паличками

Крабові палички нарізати кубиками. Перець нарізати соломкою...

Малосольні огірки в пакеті

Огірки вимити, висушити, нарізати на четвертинки. Скласти в пакет...

Салат з огірка і авокадо

Огірки, сир і авокадо нарізати дрібним кубиком. Додати майонез, сік лимона і сіль...

Персиковий пиріг із безе

Заморожене вершкове масло натерти на терці й посікти з борошном у крихту. Збити жовтки додати цукор, сіль, додати суміш борошна з вершковим маслом. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати і викласти в застелену пергаментним папером форму, формуючи бортики. Тісто в кількох місцях проштиркнути виделкою...

Салат з курки з виноградом

Курку нарізати кубиками. Обсмажити на олії до золотистої скоринки...

Мясна запіканка із хрусткою скоринкою

У готовий свиняче-яловичий фарш додати 1 сире яйце, сіль і перець за смаком. Перемішати. Сиру картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками. На дно змащеної олією форми укласти нарізану картоплю, посолити...

Салат із мідіями та огірком

Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати. У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп...

Салат з кеш’ю

Овочі і зелень нарізати за смаком. Посолити, поперчити, додати олію і кеш’ю...