Капуста з буряком на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №76)

23 жовтня 2022р.
42


Поставте на вогонь каструлю з необхідною кількістю води. Додайте сіль і закип’ятіть. Повинен вийти розсіл на смак більш солоний, ніж звичайний бульйон.

Капусту слід вимити, а потім нарізати досить великими шматками. Очистити та нарізати буряк великими шматочками. Перець очистити та нарізати кружечками, часник очистити від лушпиння.

Візьміть досить містку каструлю в якій буде кваситься наша капуста. На дно каструлі викладіть частину капусти. На шар капусти потрібно викласти частину буряка та перцю. Додати часник і кілька горошин чорного перцю. Повторюйте викладати шари, поки не викладіть всі інгредієнти.

Тепер наші овочі необхідно залити розсолом. Покладіть на овочі велику тарілку, так, щоб вона покрила всі овочі. Візьміть трилітрову банку, наберіть її водою і поставте зверху на тарілку так, щоб вантаж придавив всі овочі, які знаходяться в каструлі. Поставте каструлю з капустою в тепле місце, щоб овочі проквасились, десь на п’ять днів.


• Великий качан капусти - десь 2.5 кг
• Буряк – 1 шт
• Часник - одна головка
• Гострий червоний перець – 1 стручок
• Чорний перець – 12 горошин
• Сіль – 2 ст.л.
• Вода – 2 л

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 11)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
110


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Арабський салат із апельсинів

Почистити апельсини до м’якоті і нарізати їх тонкими кільцями. Цибулю нарізати на тонкі пір’я...

Конвертики з пісочного тіста

Маргарин потрібно добре розтерти з борошном. Додати майонез...

Гриби смажені з яблуками і цибулею

400 гр. печериць або інших грибів нарізати досить крупними шматками. Середню цибулю нарізати чверть кільцями...

Фруктовий салат з йогуртом

Банани, апельсини, яблука і ківі очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками. Заправити натуральним йогуртом...

Аджика з помідорів

Вимиті овочі нарізати часточками, перець очистити від кісточок і подрібнити. Почистити часник. Всі овочі разом з часником і чилі пропустити через м’ясорубку. Додати тертий хрін і перемішати. Перекласти суміш в емальований посуд і додати всі спеції і приправи, перемішати і залишити на ніч в холодильнику. Вранці обережно злити всю рідину, а овочеве пюре розкласти в баночки. Аджика готова. Зберігати в холодильнику...

Пиріг з яблуками та вершковою карамеллю

Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром. Розбити яйця й перемішати. Всипати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності. Яблука почистити, видалити насіння, подрібнити. Потушкувати у вершковому маслі до м’якості...

Салат з апельсином

Всі продукти ріжемо не дрібними шматочками – в салаті ви повинні відчувати смак кожного продукту і в цьому його краса. Часник пропускаємо через прес або дрібно січемо...

Вечеря з лаваша

Сир, ковбасу і варені яйця натерти. Нарізати зелень і томати...

Зелений борщ

Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками...

Пісочний пиріг з ревенем (румбамбаром)

Масло нарізати невеликими кубиками (трохи масла залишити), додати просіяне борошно, яйця і цукор. Розтерти тісто до утворення дрібної крихти. Покласти в холодильник на 30 хвилин. Ревень почистити, промити і нарізати. На попередньо змащену олією форму викласти частину тіста, потім ревень...