Грецький салат з цитрусовими(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №84)
29 жовтня 2022р. | |
74 |
Приготувати заправку.
Вимиті овочі та сир нарізати великими кубиками, грубо порізати листя салату.
Чверть цибулі намаринувати: трішки посипати цукром та скропити соком з лимону. Залишити настоюватися.
Половинку апельсину без плівок порізати на дрібні кубики, з решти витиснути сік.
До заправки додати сік з апельсину та лимону.
З’єднати всі овочі з маслинами та сиром, щедро приправивши заправкою. Салат краще подавати відразу.
• 2 шт. свіжого огірка
• 2 шт. стиглих помідорів
• пучок свіжого салату
• 1 шт. перцю болгарського
• 30 г маслин
• 1 шт. стиглого апельсину
• Цитрусова заправка:
• 0,5 лимона
• 1 ч. л. меду
• 2 ст. л. оливкової олії
• суміш перців
• сіль до смаку.
(всього голосів: 12)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
12 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Шинку нарізати соломкою. Пекінську капусту нашаткувати...
Картоплю помити щіткою, загорнути у фольгу і запекти в духовці до готовності. Трохи охолодити, почистити і нарізати кубиками. Рибу почистити, видалити шкіру і кістки. Порізати на шматочки...
Великий качан капусти помити і розібрати на листя. Відварити капустяне листя в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа акуратно зрізати потовщену частину листя. Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності. Відкинути на сито і добре промити...
У глибоку миску просійте борошно. В окрему миску викладіть свіжі дріжджі. Додайте половину цукру і влийте трохи теплого молока. Акуратно перемішайте до повного розчинення дріжджів, а потім влийте тепле молоко, що залишилося. Перемішайте. У суміш, що вийшла, всипте трохи борошна і перемішайте. Має вийти маса, консистенція якої нагадує рідку сметану...
Відварити 4 яйця, почистити, натерти на великій тертці. Кабачок помити, натерти на дрібній тертці. Перемішати варені яйця із сирим виделкою, додати кабачок та сир. Викласти ложкою на пергамент і випікати до золотистої скоринки за 160 °C...
Картоплю та моркву відварити та натерти на крупній тертці. Плавлений сир також натерти на крупній тертці. Яйця зварити накруто, відокремити білки від жовтків. Білки натерти на крупній тертці, жовтки ― на дрібній. Консерви розімяти виделкою та змішати з подрібненою цибулею...
Усе перемішати, за потреби додати ще борошно, запанірувати в сухарях, посмажити на олії...
Цибулину одну ріжемо дрібно або тремо для фаршу, другу – для млинців. Картоплю тремо на середній тертці, змішуємо з яйцем, сіллю і перцем, подрібненим часником і цибулею. ...
Гомілки викласти в миску, додати сметану, паприку, сіль, перець і перемішати. Залиишити маринуватися на 20 хвилин. Сметану можна замінити на майонез. У капусти зняти верхні пошкоджені листя, видалити серединку, нашаткувати. Капусту краще брати молоду, в неї більш ніжне листя, тому в готовій страві вона получиться більш м’яка і соковита...
Чистимо, миємо цибулю та часник, подрібнюємо їх за допомогою мясорубки або блендера. ...