Курячі сердечка в сметані(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №88)
![]() | 29 жовтня 2022р. |
![]() | 808 |

Сердечка потрібно добре вимити, почистити, тобто обрізати весь зайвий жир і все інше.
Потім сердечка відварити 10 хв. в підсоленій воді, зняти і охолодити.
Відварені серця розрізати на половинки для того, щоб їх протушкувати гарненько, також потрібно підготувати цибулю, моркву, зелень.
Для цього цибулю порізати кубиками, а моркву натерти на крупній тертці.
На розігріту сковороду наливаємо олію і відправляємо туди сердечка, обсмажуємо їх 5 хвилин, після додаємо до них моркву і цибулю. Все, що на сковорідці, потрібно посолити, поперчити, і протушкувати 10 хвилин. Додати порізані на кубики помідори і 2-3 шт. лаврового листочка. Все це повинно тушитися ще 5 хвилин, додаємо сметану і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
• середні цибулини – 3 шт.
• терта морква – 100 грам
• помідор – 2 шт.
• перець горошком і запашний – за смаком
• лавровий лист – 2 шт.
• сметана (жирна) – 2 столові ложки
• олія – 3 столові ложки
• сіль – за смаком
(всього голосів: 5)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
5 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Збийте жовтки з цукром, крохмалем і ваніліном. Додайте сік лимона. Закипятіть молоко. Постійно помішуючи, введіть тонкою цівкою збиті жовтки. І на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Охолодіть...

Огірки і підкопчену ковбасу нарізати спочатку кружальцями, а потім соломкою. Висипаємо це в миску, додаємо горошок, сухарики, свіжу зелень і майонез...

Теплу відварену картоплю збити у блендері. Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно...

Гарбуз очистити, порізати шматочками і запекти до мякості. Другий варіант - гарбуз можна відварити до готовності. Готовий гарбуз перебити блендером до стану пюре...

Мідій розморозити, промити, обсушити й викласти в сковороду. Обсмажити протягом 3 хвилин. Помідори помити, обсушити й нарізати. Цибулю почистити, помити й нашаткувати. Зелений салат помити й обсушити. Часник почистити і подрібнити. Цибулю, помідори, часник та зелень змішати. Додати сіль, перець й залишити на 15 хвилин. Додати в овочі мідій, перемішати й перекласти в салатник...

Шаткуємо червонокачанну капусту за допомогою шинкування або просто гострим ножем. Перець очищаємо, розрізаємо навпіл уздовж, а потім ріжемо поперек тонкими смужками. Половинками кілець нарізаємо ріпчасту цибулю. Щоб смак салату був більш м’яким, можна використовувати червону цибулю. Складаємо овочі в об’ємний посуд, посипаємо сіллю і перетираємо руками. Розкладаємо салат в чисті півлітрові баночки (можна використовувати посуд об’ємом 0,75 літра). Кип’ятимо воду з додавання цукру і насіння...

Капусту нашаткувати дрібною соломкою, посолити і трохи прим’яти. Сир натерти на великій терці...

Перед консервацією баклажани гарненько помити, далі нашаткувати соломкою тоненькою. Посипати їх сіллю, дати постояти близько години. Далі вимити овочі, що залишилися. Моркву подрібнити за допомогою спеціальної корейської терки. У перцю видалити плодоніжки з насінням, а решта нашаткувати смужками...

Картоплю відварити, відцідити, потовкти, додати яйця, борошно, крохмаль, сіль, перець, перемішати. Обсмажити на маслі цибулю і подрібнені печериці (окремо), додаємо дрібно порізаний кріп. Сформувати зрази з грибною начинкою, посмажити з двох боків на олії...

Приготувати тісто, перемішавши яйця, кефір, сіль, соду. Нарізати тонко капусту. Трохи протушкувати на сковороді. Викласти капусту у змащену маслом форму. Зверху залити тістом. На тісто покласти нарізане кубиками масло. Відправити до духовки і випікати при 180 градусах 40 хвилин...